maanantai 24. heinäkuuta 2017

24/7/2017: Virtaa, Kisaa ja treenilöisiä - Hissun kanssa

No moi!

Joo - loma jatkuu 😃

Viime viikolla olikin vähän hiljaisempaa treeni- ja kisarintamalla - suurin osa ajasta ollaan istuksittu talonrappusilla ja odotettu sateen loppumista. Heinäkuu on ollut muuten ihan mahtava kuukausi Hissun kanssa harrastusten suhteen:

VIRTAA:
Heinäkuun ekana viikonloppuna Virran Raunon agiopissa oman hallin ulkokentällä. Hissu vetäisi lämmittelyssä nollat SM-tasoisella radalla - minä olin niin hämmennykissä, että en tahtonut saada sanaa suustani! Mukavasti taas ne kipukohdat radalta kuitenkin taas löytyivät, vaikka eka vetäisy menikin upeasti: vauhtia, vauhtia ja ajoitukset kohdille, niin hyvää tulee - oli tämän valkan opetus.

KISAA:
Heinäkuun ekana maanantaina kotikentällä yksi axarata ja yksi hyppyrata: kummatkin radat profiililtaan ihanan selkeät ja soljuvat - olipa upeaa!
Axaradalta ihan eka nollatulos, mutta yliaika toi miikkoja. Hyppyradalta hylky pujottelusta (mitä en lainkaan huomannut ohjatessa) ja viimeinen hyppyesteen Hissu kiersi. Videotuomaroinnista täällä kotona huomiona myös se, että ihanneaika olisi ylittynyt myös tällä radalla - vaikka viiletin niin kovaa kuin näistä kintuista lähti!
Kummallakin radalla sekuntteja vie Hissun hidas pujottelu, joten siinä harjoittelusarkaa.

Heinäkuun puolessa välissä - mukavasti potkua alkavaan lomaan - JATtilassa axaa taas kahden radan verran - ensin hyppyrata ja perään axarata. Taas ihanan selkeät radat!
Aloitus hyppyradalla - yhden esteen väistö ja väärältä puolelta hyppääminen (taas se muurin pentele) - kotona videotuomaroinnissa todettua, että ihanneaika ylittyi.
Jatkoa axaradalla: kontaktit kusi, upea keinu, mutta taas ihanneajan ylitys!
Mutta ihanaa oli!!! 

TREENILÖISIÄ:
Axan viikkotreenit ovat jatkuneet koko heinäkuun ilman taukoja - mikä kyllä meille sopii vallan mainiosti. Viikkotreeneissä on ollut johtoajatuksena vauhdin lisääminen, radan suorittaminen kisamaisesti ja Hissun vaatihaukkujen minimointi sillä, että mennään eikä vikistä.
Kisamaiset treenit ovat tuoneet yllätyksiäkin: Hissun lämmittelystä olen aina pitänyt huolen, mutta nyt 30 esteen rataa vetäessä ongelmaksi onkin muodostunut minun hyytymiseni. Viimeiset viisi estettä mennään etanavauhtia, kun maitohapot huutaa reisissä lopettamaan. Olenkin tänä kesänä joutunut ottamaan listalle entistä paremmin nyt myös oman kropan lämmittelyn: käydään Hissun kanssa parinkymmenen minuutin lämmittelylenkki, johon nyt olen lisännyt paluumatkalle kunnon spurtteja itselleni. Kisoihin lämmittelyt ovatkin nyt onnistuneet TÄYDELLISESTI, mutta vieläkin viikkotreeneihin lämmitellessä (ulkolämpötilan jäädesssä alle kahdenkymmenen asteen) spurttini eivät riitä! Harjoittelu ja hienosäätö jatkuu!
Kotipihassa ollaan Hissun kanssa harjoiteltu irtoamista parin hyppyesteen kera ja olen joutunut toteamaan, että kyllähän se kakara irtoaa, kunhan vain palkka on oikea eli hurjanpuoleista vetoleikkiä jokaisen suorituksen jälkeen. Olisiko nyt aika unohtaakin namitukset ja siirtyä palkkauksessa leikkiin?!
Rallittelutreenit kotioloissa ovat olleet tauolla koko heinäkuun. Viikkotreeneissä ollaan kyllä käyty, mutta kesätauko kestää nyt pari viikkoa. Lemmy kärsii suurista keskittymisvaikeuksista harkoissa, joten olen sitten vetänyt nämäkin treenit lähestulkoon vain Hissun kanssa. Ollaan päästy tekemään joka treenissä lyhykäistä radan pätkää ja ihanasti Hissun kanssa treenaamaan käytösruutua varten. Luulen, että elokuun kotikisat ovat vielä liian aikaisin Hissun ja minun avoimen kisailun aloittamista varten!
Torstai-iltana pääsin kamusten kanssa kotihallille tokoilemaankin omien treenien muodossa - olipa vänkää! Meille kyllä treeneihin väkisinkin tunki mukaan vähän rallitteluakin hypyn ja käytösruudun muodossa. Lopuksi pääsin muistuttelemaan pojille vähän ruudun tekemisen iloa. Iloa se oli myös emännälle: eivät olleet unohtaneet vieläkään kahden vuoden tauon jälkeen mistä oli kyse 😏

TREENITTÖMYYTTÄkin ollaan siis harrastettu - heti nurmikon vähän kuivahdettua ollaan oltu ihan pihalla - sopivasti palloleikkejä, pihan nuuskuttelua, auringossa makoilua ja välillä metsälenkkejä = ihan paraste perropojan elämää!
Eilen sateen tauottua pihassa oli ihana valo: aurinko paistoi ohuen pilvikerroksen läpi ja minun oli pakko viedä kamerakin päiväkävelylle pihaan, kyllä kannatti!

Mutta näihin kuviin ja tunnelmiin, palataan astialle taas pian!
TSAU!







Lemmy ja uusi lelu: Alli Gaattori

Ei kommentteja: