Hiski-tietoutta

HISKI "HISSU" HERMANNI LEPMAN
(Paco)

syntynyt:  2.10.2010
kotiutunut: 15.9.2011
rotu: espanjanvesikoira

Hiski 17.9.2011 - "koekäytössä": vähän vielä kaikki uusi jännitti ja paras paikka olikin emännän ja isännän jaloissa tietokonepöydän alla...
HISTORIAA

Hiski "Paco" syntyi 2.10.2010 7 sisaruksen kera Valkeakoskella. Kasvattaja kuvaili pienen pientä "Pacoa" seuraavasti: Pacolla on erikoinen väritys naamassa. Luonnettaan se ei ole vielä pahemmin näyttänyt, mutta toisinaan Paco on hieman arka ja toisinaan hyvin rohkea. Se on kuitenkin rauhallinen käsitellessä.

Hiski muutti kasvattajalta aikanaan tänne Keski-Suomeen, mutta muuttuneen perhetilanteen takia Hiskille alettiin hakea uutta kotia syksyllä 2011. Meidän onneksi sain vinkkiä Lemmyn kasvattajalta kotia vailla olevasta koirapojasta ja siitä alkoivat pyörät pyöriä ensin kahden viikon "koekäytöllä" ja lopuksihan Hiski onneksi sai jäädä meille rakkaan laumamme jatkoksi.

Minä rakastuin Hiskiin jo ensimmäisellä tapaamisella: koira tuli tervehtimään kotipihassaan häntä heiluen, pikkuisen sitä kyllä jänskätti ja mamman jaloissa oli turvallinen katsella uusia, outoja kasvoja. Heti pallon saatuaan ujouskin kaikkosi ja näki, että Hiski on elementissään. Kuulimmekin, että ennen heittäjän käsi väsyy kuin koira väsyy noutamaan palloa.

Hiski on ollut meillä nyt reilut puolivuotta (kirjoittelen tätä pääsiäisenä 2012). Koira kotiutui meille parissa kuukaudessa täydellisesti ja parempaa pikkuveikkaa ei Lemmy olisi voinut saada! Parin viikon patsailun jälkeen koirille löytyi se yhteinen sävel ja näitä sulosäveliä saan onneksi kuunnella nyt päivittäin.


Kahden viikon tutustumisaikana pojat jo ekan kerran uskaltautuivat päikkäreillekin samalla sohvalle...

KASVATTAMISESTA

Vaikka Hiski onkin ollut meillä vasta vähän aikaa, niin paljon ollaan jo ehditty yhdessä hommata. Hiskihän oli meille tullessaan jo melkein vuoden vanha ja varsinaista "kasvatustahan" koira ei tarvinnut, mutta uuteen laumaan sopeutuminenhan on vienyt aikansa. Hiskille ollaan kuitenkin opetettu tässä matkanvarrella näitä samoja arjen-oppeja kuin Lemmyllekin: ulos mentäessä odotetaan, ruoka saadaan vasta kun on istuuduttu ja otettu katsekontakti, yms.

MIELUISIA LEIKKEJA&AJANKULUA

1) Niin kuin tuossa alussa jo kerroin, Hiski rakastaa pallon noutamista Olemme käyneet aina silloin tällöin vartavasten lähikentällä ja metsässä heittelemässä palloa koiran kanssa.
2) Namien etsintä. Tästä on tullut meidän laumalle nyt ihan uusi, jalostettu leikki: jätän nyt kummatkin koirat keittiöön odottamaan ja käyn piilottelemassa naksuja ympäri taloa. Vasta käskystä "etsi" kummatkin koirat ryntäävät etsimään naksuja - voi sitä intoa ja nuuskutusta.
3) Lemmyn kanssa höntsääminen - tätähän voi onneksi harrastaa ilman emäntää ja isäntää vuorokaudenajasta riippumatta ☺ 

TÄRKEITÄ KOTITÖITÄ

Hiskille kaikki kotityöt ovat mukavia ja niissä pitää olla mukana!
Varsinkin silloin kun leivon, Hiski päivystää keskellä keittiön lattiaa ja valvoo, että kaikki ainesosat muistetaan ottaa mukaan.

HAAVEISSA

Huhtikuun puolessa välissä 2012 aloitan Hiskin kanssa agilityn alkeiskurssin ja jännällä odottelen tykätäänkö hommasta niin paljon, että jatketaan harjoittelua eteenpäinkin.

Hiski - Hissu - meidän perheen pörriäinen