sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

11/07/2021: Huh hellettä!

 No moi!


Huh hellettä - minun ajanjaksoni lämpimin kesä puolessa välissä - tähän päivään mennessä hellepäiviä +20 kappaletta ja yli kolmenkymmenen lämpötiloja enemmän kuin vain parina päivänä!

Meillä on useampina päivinä lenkit jätetty väliin ja pojat ovat päässeet myöhäisinä illan tunteina etsimään raksuja pihasta metsässä juoksemisen sijaan. Treeneistä ei olla oltu pois kertaakaan helteen takia: on ihanaa, kun voi valita koiran kuumuuden siedon mukaan kulloiseenkin treeniin 👍


Juhannusta vietettiin kotosalla ja Lemmy-juhannusheilastani kävin vielä ottamassa Juhannuskuvia yöttömässä, hyvin hyttysrikkaassa yössä 😝 Sanotaanko, että kuvaussessio ei kestänyt kovin kauaa!

Nyt onneksi näyttäisi olevan taas (ainakin hetken) hyttyskato, joten kuumuutta lukuunottamatta on ihana päästä nauttimaan lenkeistä.


Treenirintamalla on ollut ihanan vilkasta!

Axatreeneissä olen käynyt lähinnä Hissun kanssa, johtuen kuumuudesta ja siitä, että Ilon kanssa meillä on vielä keppiprojekti sen verran kesken, että vakkarivalmentajan lomaillessa en halua kenenkään muun tulla "sotkemaan" meidän hyvää edistystä - Ilo saa keskittyä koko heinäkuun muihin harrastuksiin. En voi olla tunnustamatta, että onhan se IHANAA päästä Hissun kanssa kokonaista rataa tekemään taas pitkästä aikaa - Hissu on vaan niin taitava ja yhteistyö on jotenkin niin vaivatonta, että treenien jälkeen minä leijailen vielä koko illan lattian yläpuolella onnesta huokaillen.

Kesä- heinäkuun keskityn käymään rallytreeneissä pelkästään Ilon kanssa. Meillä on työalla seisominen - kuumuudesta johtuen seisomistakin ollaan harjoiteltu vain keittiölattialla ja ollaan jätetty pihatreenit kokonaan. Ollaan päästy tekemään rataa (jäävät liikkeet eivät vielä suju) sekä ihanasti seuraamista. Viime torstaina ensimmäistä kertaa seuruuta hyppyjen kanssa. Hienosti Ilo hokaa, että ei olla axatreeneissä kunhan minä vain maltan olla rauhallinen ja käskysanana on joku muu kuin axassa. Seuraamisen vauhtimuutoksetkin menevät vallan mainiosti, niitäkin päästiin kokeilemaan ekaa kertaa tällä viikolla. Ilo ei vauhkoonnu/villiinny vaan jaksaa keskittyä hommaan mitä mainioimmin vaikka välillä vaihdetaankin juoksuvaihteelle.

Kuun vaihteessa Ilo pääsi Operantilla tutustumaan noseen Mentiin etsimään ruokapurkkeja ja myöhemmin hajutäpsyllä lisättyjä ja ihan hihnassa: ihanasti taas hötkyilemätöntä työskentelyä ja etsimisen iloa. Tästä on hyvä jatkaa!!!

Sain taas koko heinäkuuksi varattua meille noseworkvalkat tuplana, eli Lemmy ja Hissu pääsevät kummatkin etsimään viikottain. Hissulle viikottaiset etsinnät näyttäisivät olevan vähän liikaa - hösäystä on ihan hirveästi ja kierrokset tosi korkealla: laatikot lentelevät ja turhautunutta itkua on ilmassa. Mutta eipä mitään, näillä eväillä mennään ja harjoitellaan malttia enemmän kuin etsintöjä. Lemmyllä on vähän sama juttu, että jos vain maltan olla treenaamatta kotona viikolla, niin valmennuksessa jätkällä onkin sitten motivaatio ja ilo etsimiselle ihan eri tasolla. Aina sitä oppii uutta 😁

Mutta eipä meille muuta: nautitaan lämmöstä niin hyvin kuin voidaan - kyllä se lumeton ja pimeä syksy ja talvi on taas ihan nurkan takana 😂

TSAU!!!

 


Ei kommentteja: