tiistai 15. toukokuuta 2012

15/5/2012: Koirapoikien koulukuulumisia: Hissun ekat agitunnit

No voihan nenä - monessakin muotoa...

En tiedä vaivaako koivuallergia vai flunssa, mutta maanantaiaamuna heräsin epätoivoiseen tukkoisuuteen.  Tönkkösuolattu emäntä kykeni juuri ja juuri käymään karvakorvien kanssa pikaisen aamulenkin. Töissä olo ei paljoa paremmaksi muuttunut, nousi lämpö ja mieliala laski: mieli oli musta omasta huonosta kunnosta ja tiedosta, että VIHDOIN JA VIIMEIN kun illalla pääsisimme Lemmyn kanssa aloittamaan jo puolivuotta haaveissa olleen jälkikurssin niin meiti on tässä kunnossa : (
Joskus kuitenkin onnistaa: koirakoululta soittivat illankähmissä isännälle, että siirtävät kurssin jollekin tulevalle viikonlopulle, koska osallistujia ei olisi ollut kuin minä ja Lemmy. IHANAA! Illan vietinkin sitten vällyissä sohvalla Hiskin pitäessä seuraa käpertyneenä jalkojeni päälle ja Lemmyn vartioidessa sohvan edessä lattialla.
Hellä huolenpito tuottikin tulosta: tänään ollaan jo paljon paremmassa kondiksessa. Illalla käytiin koirapoikien kanssa jo taas metsässä samoilemassa tunnin verran.

Hissun kanssa päästiin aloittelemaan agilityn alkeet toissa keskiviikkona ja jo on ollut mukavaa! Yleisökato on vaivannut kurssia, mutta minä olen ollut siitä vain onnellinen - mikä sen parempaa kuin saada yksityisopetusta ja käyttää luppuaika hyväksi ja jutella kouluttajan kanssa muistakin koirapoikiin liittyvistä asioista.
Ensimmäisellä kerralla aloittelimme (me ja yksi toinen koirakko) yksittäisiä hyppyjä, putkea ja keppejä (pujottelu).
Toisella kerralla jatkoimme samaan tapaan ja nautimme todellakin yksityisopetuksesta - paikalle ei ilmestynyt meidän lisäksi ketään muuta! Hiski sai todella hyvää palautetta: keppien pujottelu meni jo nyt toisella kerralla ilman käsiohjausta ja kouluttaja lupaili, että seuraavalla kerralla päästäisiin jo tekemään täysipitkä pujottelurata. Rengas tuli uutena ja Hiski oppi senkin parin kerran jälkeen! Emäntä loistaa ja Hiskin häntä heiluu onnesta

En ole vielä viritellyt takapihalle omia agivehkeitä vaan ajattelin, että menemme Hiskin kanssa nyt tämän alkeiskurssin ihan maltilla läpi ja vasta sitten kun koira osaa suorittaa kaikki esteet oikein siirrymme treenailemaan myös takapihalle hyppyjä ja rengasta. 

Pähkäiltävääkin taas tälle viikolle riittää: Lemmystä otettiin jo viime viikolla ensimmäiset NELJÄ punkkia pois, tapettiin yksi taapertamassa vessan seinältä, yksi Hiskin jalalta ja vielä yksi bongattiin isännän navasta kuoppaa kaivamasta. Nyt pitäisi siis hommata koirapojille punkkilääke ja pikaisesti. Tuossa isännän kanssa vähän jo juttelimmekin ja taidamme päätyä siihen samaan aineeseen kuin viime vuonnakin ja lisäksi alamme syöttää koirille valkosipulia. Luin tuolta sivustoilta, että useat syöttävät raakaa valkosipulia ruuan joukossa - koirat tuntuvat tottuvan sipulin makuunkin aika nopeasti.

Saa nähdä milloin emäntä itse sitten tottuu niihin valkosipulisiin pussuihin ☺

Pikaisiin palailemisiin!



Ei kommentteja: