keskiviikko 27. marraskuuta 2013

27/11/2013: Totisempaa tokoilua Hissun kanssa

No niinhän siinä sitten kävi, että Hissun kesäloma jatkui 12 viikkoa - nyt sitten vihdoin ja viimein päästiin Spanieleiden kera maanantaina taas tunniksi agility-radalle irrottelemaan... Lemmykin yllätti taas iloisesti emäntänsä innostumalla ihan kunnolla putken tekemisestä ja virheettömiä putki-hyppy-muuri-radan pätkiäkin vedettiin vauhdikkaasti läpi ♥ Hissun kanssa treenattiin samaa radan pätkää ja lisäksi yksittäisinä esteinä pujottelua, A-estettä ja yksinkertaista rengas-hyppy- yhdistelmää. On tainnut vain tämä tauko tehdä Hissulle hyvää - renkaasta hyppäämistäkään ei edes mietitty vaan tehtiin ilolla ja vauhdilla - hyvä Hissu!

Mutta kovin pitkäksi tämä tauko meni - viimeiset neljä-viisi viikkoa täytettiinkin sitten Hissun kanssa kekseliäästi toko-treeneillä. Onneksi kaksistaan treenailun lisäksi päästiin treenaamaan ihan palautteen kera kolme kertaa: kahtena maanantaina spanieleiden kanssa ja nyt vielä sunnuntaina puolen tunnin yksityistunnille Muuramelaisten oppeihin. Kaikissa ohjatuissa treeneissä saatiin samaa palautetta: Hissu seuraa ja istuu vinottain ja emäntä pyllistelee suotta. Muuramelaisten opeista sitten lähdettiinkin rinta rottingilla, sen verran hyvää palautetta Hissu sai: kouluttaja kehui koiran iloisuutta, innostuneisuutta ja taitavuutta! Säännöllisellä treenaamisella ensi keväänä ei olisi mahdotonta lähteä jo sitten kisaamaankin - johon emäntä sitten taas tuttuun tapaansa kommentoi, että koira saattaa olla kisakunnossa, mutta emännän hermot ei (ehkä ikinä). Paljon kuitenkin koulutuksista saatiin taas uutta virtaa harjoituksiin.
Nyt vain yritetään sitten käyttää kekseliäisyyttä treenipaikan suhteen, koska Lemmy-stadionin on vallannut lumi - vielä sinne sekaan mahtuu treenaamaan, mutta pakkasten näin jatkuessa on vain ajan kysymys milloin kenttä jäädytetään ja rauhoitetaan luistinradaksi...

Tänään käytiinkin sitten taas Hissun puolivuotisessa kilpparitarkastuksessa luovuttamassa verta yksi putkilollinen. Kutiavasta korvasta löytyi tulehdus ja nyt sitten sairaslomaillaankin kaksi viikkoa - ainakin agility-areenoilta - pientä olohuone-tokoilua lukuunottamatta... Maanantaina kuulen kilpparitulokset.
Lemmylle pyysin kirjoittamaan kunnon rauhoittavat proput uutta vuotta varten, jotta olisi yksi asia vähemmän mitä kolina- ja paukkuaran Lemmyn tarvitsee jännittää...

Onneksi koirapoikien hierojatäti ehti käydä vielä eilen illalla hieromassa pojat - luulenpa, että antibiottikuurilla olevan Hissun hierontakin olisi ollut jätettävä väliin.
Pientä jumia pojista taas löytyi. Lemmyn vasemmasta lavasta löytyi kämmenen kokoinen kivulias ja jännittynyt lihaskimpale, mutta onneksi hieroja osasi antaa kotihoito-ohjeet eli nyt me vietetäänkin Lemmy-kullan kanssa useita kodikkaita lattiaistuntoja Lemmyn retkottaessa kyljellään ja minun käsitellessä kipukohtaa. Hissullakin selässä kuulema tuntui viimeisten kuukausien iloisten pupuhyppyjen jumit ja minä sain muistutuksen, että sitten/kun/jos agilitya taas aletaan treenaamaan, meidän on otettava pakollisiksi ohjelmanumeroiksi kunnon lämmittelyt ja jäähyttelyt rankkojen treenien vastapainoksi.

Nyt kuitenkin parannellaan Hissu ja odotetaan maanantaina saatavat kilpparitulokset!


Tokoilemisiin ☺

Ei kommentteja: