perjantai 18. heinäkuuta 2014

18/7/2014: Tylsän tädin tylsä piha

Piiiitkästä aikaa olen ehtinyt vähän käydä tutkailemassa mitä pikku, pikku puutarhassani on taas tänä kesänä tapahtunut! Aiemmin käytin jo pari iltaa rikkaruohojen nyppimiseen, mutta muuten sitten pihalla oleminen onkin käynyt pelkästä viihteestä! Lukunurkasta on vääntynyt kivuttomasti neulontanurkka ja tulostakin on taas syntynyt:Pari pitkää työpäivää tehneenä olenkin sitten voipuneena istuksinut illankähmyssä työhuoneen sohvalla juoden iltakahvia ja katsellut takapihaa ihmetellen, että miten tämä on mahdollista: minä joka rakastan värejä niin vaatteissa kuin kodin sisustuksessakin olen saanut aikaan näin KAMALAN tylsän pihan???


Katsotpa työhuoneen ikkunasta minne tahansa kaikki kukkapenkit ovat pelkän violetin kukan peitossa - tai mielumminkin kukkia on siellä täällä.  
Missä on se ihana englantilaisen puutarhan kukkapaljous ja värikkyys, johon olen niin ihastunut?
Tai se toinen ääripää eli japanilaisen puutarhan yksinkertainen kauneus?

Tänä kesänä päätin kyllä ensimmäistä kertaa, että kesäkukissa mennäänkin pienellä budjetilla, joten ainokaiset kesäkukkani (mammaltani saamani pensaskrassin siemenet) odottelevat vielä ensimmäisiä   kukkasiaan. Ruukut, jotka normaaleina kesinä ovat jo kesäkuussa täyttyneet itse kasvatetuista daalioista, kehäkukista ja samettiruusuista ovatkin täyttyneet tillistä, persiljasta ja kähäräendiiveistä (kiitos Railin ja Matin!)ja mansikkamaani ( se pikkuinen ja se toinen pikku-pikku-pikku mansikkamaani) joutuivat väistymään 14 siemenperunan muodostamien perunapenkkien tieltä. Lisäksi istuttelin niihin vielä avomaakurkkua ja kesäkurpitsaa (jotka valitettavasti kokivat kovia kesäkuisen lumisateen aikana ja satoa ei tänä vuonna kummastakaan saada) sekä pensaspapua (jonka satoa jo kovasti odotellaan).


Tänä iltana oli sitten pakko lähteä tutkimusretkelle kameran kanssa - onko koko piha todellakin väritön ja harmaa? - Ei se ihan ollut:

Portaiden vierustalla ujot liljat odottavat aukeamistaan:


Pergolaa kiertää pikkusydänten rinki: Pergolan päätyä koristaa ihana laikkuköynnös värikkäine lehtineen:

                 
Pergolan etelänpuolen pihaa valloittaa vapaasti leviten tummakurjenpolvi....Ja kaikki kauniit ruusuni olen piilottanut talon päätyyn ruusukujaksi:Ehkä toivoa ei vielä sovi heittää - loma on vasta alkamassa ja muistikirja täyttyy kasveista, jotka on PAKKO SAADA!!!
... tulikuusama♥... - Varpaat heiluu jo ☺

Väreilemisiin!

Ei kommentteja: