lauantai 7. helmikuuta 2015

7/2/2015: Omia treenejä todistusaineistolla

Leppoisaa lauantaita!

Takana villi tunti omia treenejä koirapoikien kanssa... Lämmittelytkin hoituivat itsestään, kun tarvottiin menemään lumessa ees sun taas kodin ja hallin väliä☺

Lemmyn kanssa aloiteltiin mielialaa ja innostusta kohottavalla A-este, hyppy ja putki-rallattelulla. Vetäistiin siinä puolenkymmentä kertaa pujottelukin ettei ihan kokonaan unohtuisi.

Hissun kanssa muistuteltiin mieliin vähän A-esteen kontakteja sekä kellotauluharjoituksella pujotteluun etenemistä.

Koira vaihtoon ja lopuksi vielä tujut harkat rallya per pörrö-nenä.

Lemmy on tainnut kyllä ihan oikeasti löytää lajinsa tästä rally-tokosta: sivulle tulot ovat aina sujuneet mallikkaasti ja nyt parissa viikossa ollaan löydetty hienosti emännän oikeakin reisi johon nojailla.
Minä kyllä vieläkin hämmästyn siitä, että kuinka se tuo Lemmy on fiksu koira: en ymmärrä kuinka tuollainen karvakasa oikein saattaa hokaista näitä uuteen lajiin liittyviä uusia käskyjä niin nopeasti?
Meillä tullaan jo rivakkaan tahtiin "eteen", "viekkuun" (oikealle sivulle), kierretään emäntää puolelta toiselle, seurataan sekä vasemmalla, että oikealla puolella, seurataan emäntää samalla liikkeessä 360 asteen pyörähdyksiä tehden, yms. Ihan uskomatonta!
Haastettakin riittää: kaikki vasemmalle tehtävät käännökset - Lemmyn pylly ei suostu seuramaan edellä peruutuksissa tehtäviä käännöksiä. Samoin seiso-käsky on unohtunut tässä vuosien saatossa ja sitä mm. tänään ahkeraan harjoiteltiin.

Hissun kanssa harjoitellaan ihan perusjuttuja: kuinka maltetaan istua emännän viekussa ottamatta jatkuvasti pupuhyppyjä, kuinka maltetaan jäädä maahan edes pariksi sekunniksi maahan-käskystä. Vauvan askelin edetään, mutta hauskaa on! 

Valitettavasti Lemmy ei päässyt nyt tähän kuvakavalkaadiin mukaan, mutta toivottavasti ensi kerralla. On huomattavasti helpompaa kuvata treenaavaa pörröä metrin päästä kuin vain 30 sentin päässä tapittavia silmiä ja melkoisen isoa ruskeaa nenää.

Nähdään!

Ei kommentteja: