sunnuntai 23. lokakuuta 2011

23/10/2011: Takaisin koulunpenkille

Ihanaa, Hiski on tervehtynyt täysin leikkauksesta! Haava on niin kauniisti ommeltu, joten sitä tuskin huomaa kunhan karvat vähän ehtivät kasvaa arven ympärille.

Unohdin kirjoitta aiemmin, että yhden kerran ehdimme käydä jo ennen Hiskin leikkausta Muuramen seudun kennelkerhon perustottelevaisuus koulutuksessa: hienosti meni. Isäntä teki Lemmyn kanssa ja minä pääsin Hiskin kanssa aloittelijoiden ryhmään. Harjoiteltiin vähän odottamista, toisten koirakoiden ohittamista ja luoksetuloa. Odottamiset meni tosi hyvin vaikka ekaa kertaa tehtiin, samoin toisten koirien ohittamiset - ei mitään ongelmaa!!! Luoksetulossa Hiski vähän mietiskeli: vieraan tätin luona piti istuksia ja sitten se emäntä lähti pois... Nyt se sitten kyykkii tuolla ja pyytää luokseen, mutta miten minä tästä mihinkään lähden kun se vieras täti pitää hihnasta kiinni. Ujonoloisena koira kuitenkin taaperti luokseni ja minä kehuin ja pussuttelin - hyvin meni!

Harmi - Lemmyn ja isännän harjoittelua en ehtinyt seurata lainkaan - ihan mukavasti kuulema oli kuitenkin mennyt.

Tiistaina meillä oli taas koko perheen koulutusilta ☺Aloitettiin koko porukalla arkitottelevaisuuskurssi läheisessä koirakoulussa. Minä treenasin Hiskin kanssa ja isäntä Lemmyn kanssa. Tarkoitus on vaihtaa tässä matkanvarrella välillä koiria, jotta kummallekin tulisi tasaista treenausta tuolla koulullakin.

Aloitettiin normaalilla katsekontaktin harjoittelulla. Hiskiä vähän jännäsi alussa ja kolmisen minuuttia haukkui muille korille, mutta heti kun aloitimme katsekontaktin harjoittelun koira unohti kaiken muun. Ottaa tosi hyvin kontaktia, minkä olen huomannut jo tuolla lenkeilläkin ja kotioloissa. Ensimmäisen kerran Hiski jo meni maahankin käskystä! Kotiopetteluun jäi sivulletulo. Lopuksi harjoittelimme koiran rentouttamista - tämäkin on tosi helppo harjoite, vaikkakin aika kauan tässä menee, että koira tämän sisäistäisi. Istuimme tuolilla koira kytkettynä ja päätimme mikä käsky olisi tähän sopiva, meillä käsky on rauha. Tarkoituksena on, että esimerkiksi linja-autopysäkillä käskyllä saa koiran rauhoittumaan ja odottamaan rauhassa joko istuen tai maaten - merkki kuitenkin olisi koiralle, että nyt ei tarvitse vartioida, ei leikkiä eikä tehdä mitään muutakaan, ihan vain ollaan ja rentoudutaan.
Lemmyn ja isännän harjoittelua seurasin vain sivusilmällä ja näytti, että niinhän siinä taas kävi kuin ennustinkin: Lemmyä jänskätti taas ihan kamalasti. Kouluttajalla oli mukanaan vieras uroskoira, joka oli laitettu koirakoulun 2. kerrokseen odottelemaan ja tämä reppana kärsi eroahdistuksesta: ylhäältä kuului vikinää ja haukuntaa ja Lemmynhän oli ihan pakko kuunnella jatkuvasti yläkerrasta kuuluvia ääniä, joten jo pelkkä katsekontaktin ottaminen oli ylivoimaista. Mutta ei se mitään: jo kahdeksannella koulutuskerralla Lemmy on jo oma itsensä ☺ - ei vaine, kyllä me päästään mukaan täysillä jo seuraavalla kerralla, jos ei sitten taas ole joitakin ylimääräisiä häiriötekijöitä.

Torstaina aloitimme Lemmyn kanssa Agility jatko 1-kurssin samaisella koirakoululla. Kyllä meitä hemmoteltiin: syyslomaviikon takia tunnilla ei ollut minun lisäkseni kuin yksi koirakko, joka oli jo tuttu meidän henga-agista. Tämä 10-kerran kurssi kuulema keskittyy nyt enemmän ohjaustekniikoihin, joten minä joudun melkoiseen paineeseen. Minulta puuttuu täysin koordinaatiokyky kropastani ja jo ensimmäisen 15 minuutin aikana löytyi yksi ylimääräinen raaja ja kaksi kättä jonka lisäksi unohdin kumpi puoli on vasen ja kumpi oikea! Saapa nähdä...
Harjoittelimme jo nyt ensimmäisellä kerralla kahta erinlaista käännöstä, koiran vaihtoa ohjaajan editse sivulta toiselle sekä sivulla kaarron tekemistä. En muista enää mitä hienoja termejä näillä oli: jokin oli ainakin "valssi", olikohan joku "mäkiset"... Kääk! Tänään oli tarkoitus lähteä treenaamaan näitä käännöksiä yms. Lemmyn kanssa tuohon lähikentälle - täytyy käydä ensin googlaamassa miten nuo käännökset menivät - en enää muista kuin ensimmäisen jota harjoittelimme enemmän...

Kääntymisiin...

Lemmy paijaa pikku veikkaa...

Ei kommentteja: