sunnuntai 30. lokakuuta 2011

30/10/2011: Agilitya ja arkitokoilua, kouluviikko 2.

Takana taas hektinen ☺ kouluviikko...

Tiistaina oltiin taas arkitottelevaisuudessa. Oli mukavaa!
Harjoiteltiin:
* luoksepäästävyyttä ja hienosti meni: Lemmyllähän tämä menee hienosti niin kauan kun vastassa on tuttu ihminen - Hiski katseli lähinnä vain muita koirakoita kouluttajan käydessä tervehtimässä. Seuraavalla kerralla varmaan sitten vaikeutuukin, kun käymme kukin toistemme koirien luona kääntymässä - eli Lemmyllä on paniikkia ilmassa, mutta Hiskistä en ole edes huolissani.
* odottamista istuen ja maaten: Lemmyllä on homma hanskassa - olemmehan harjoitelleet tätä jo yli vuoden. Isäntä näytti vaikeuttavan tätä jo sen verran, että käveli välillä Lemmyn ylikin - hyvin poika jaksoi odottaa.  Hiski tekee nyt jo tosi varmasti: maassa odottaessaan laskee leukansa jopa tassujen päälle ja osaa rentoutua vaikka ollaan yhä vieraassa paikassa ja vieraiden koirakoiden kanssa.
* luoksetulo: hienosti ja innoissaan Lemmy isännän luokse kiiti. Hiskille tämä on ihan uutta, joten taaskin koira katseli vähän ihmeissään ohjaajaa ja minua hallin toisessa päässä mietiskellen, että mitäs tämä nyt on. Vähän epävarman oloisena jolkotti luokseni, mutta kyllä me tämäkin klaarataan kun vain harjoitellaan.

Tortaina meillä oli Lemmyn kanssa toinen agility-tunti. Ihanaa - meitä ei näköjään osallistu kurssille kuin kolme koirakkoa, joten ehdimme tekemään tosi mukavasti harjoituksia per koirakko. Harjoittelimme koiran ohjaamista putkesta esteelle sekä kahden rinnakkaisen esteen tekemistä kahdella erinlaisella ohjaustekniikalla: serpentiini (koiraa ohjataan jatkuvasti saman puolen kädellä) ja puoli valssi (koiran ohjaus aloitetaan toisella kädellä ja esteiden välissä koiraa peruutetaan toisella kädellä ja sitten taas palataan ohjaamaan aloituskädellä esteen yli). Meillä meni alkuun tosi hyvin - saatiin ohjaajaltakin kehuja. Koira jaksoi keskittyä tosi hyvin ja teki innokkaasti - vuoron vaihdoissa seurasi minua tottelevaisesti, eikä hörhöillyt muiden koirien luokse. On ihanaa, kun saa nauttia näiden monenmonen yhteisen koulutunnin tuloksista sitten näin arjessa ♥
Noin kymmenen minuuttia ennen tunnin loppua tulikin sitten taas takapakkia: koulun ulkopuolelle alkoi kerääntyä jo seuraavaan tuntiin osallistujia ja alkoi kuulua koirien haukuntaa. Lemmy aktivoitui heti kuuntelemaan kärppänä ulkoa kuuluvia ääniä ja keskittymiskyky lopahti. Odottaessamme vuoroamme namit vielä maistuivat, mutta kun vuoromme oikeasti tuli, koira jäykistyi ensimmäisen esteen luokse ja kaikki kontakti koiran ja minun väliltä loppui - koira oli paniikissa. Yritin nameilla, houkutuksilla, mutta ei! Rauhoitin tilanteen ja aloitimme ihan alusta: pudotin ensimmäisen esteen riman niin, että se oli vain toiselta puolelta ylhäällä. Ja sitten mentiin - hitaasti, tosi hitaasti, mutta niin se Lemmy vain meni ja toisen esteen jo sitten ylittikin  normaalisti. Voi itku kun minua harmitti - ja sitten minua harmitti vielä enemmän se, että minua harmitti! Kehuin kyllä koiraa, mutta kyllähän Lemmy aisti, että emäntä ei ollut kovin tyytyväinen. Nyt minulla onkin viikkoa aikaa skarpata itseäni, koska luulen, että näitä jäätymisiä Lemmylle tulee jatkossakin. Seuraavalla kerralla minun täytyykin toimia jo ajoissa: heti ensimmäisten jännäysmerkkien ilmaantuessa otan käyttöön salaisen aseeni: sammakkolelun ja teen kaikkeni, ettei koira ehdi päästää itseään tuohon jäätymismoodiinsa.
Meidän pitäisi alkaa Lemmyn kanssa harjoittelemaan kotiläksynä ihan oikeasti näitä hyppyjä ja ohjauksia. Nyt minulla onkin aivoriihi käynnissä, että mistä kekkaisin meille parit esteet halvalla! En ole vielä käynyt googlettamassa paljonko sellaiset oikeat maksavat. Minulla olisi kyllä etupihalla lautaa varattuna ensi kesän perennapenkki talkoisiin, joten itsekinhän voisi tehdä - saisivathan sitten naapuritkin taas nauraa!

Nyt vain kaurapuuron keittoon - tunnin päästä ollaan jo tokoilemassa koko perheen voimin Muuramessa.

Ei muuta kuin harjoittelemisiin!

Syksyisellä takapihalla

Ei kommentteja: