perjantai 24. toukokuuta 2013

24/5/2013: Taas jäljillä ollaan!

HeiHei
- juuri kotiuduttu ihka ensimmäisestä nurmikonleikkuusta tänä keväänä! Kaksi paria silmiä ja pari perro-nenää seurasi tarkasti takaoven ikkunasta emännän ahkerointia takapihalla. Sana vain, niin taatusti apujoukot olisivat saapuneet paikalle hörhöilemään vasta leikatun nurmen tuoksussa ☺

Maanantaina käytiin Hissun kanssa eläinlääkärillä puolivuotis-kilpparitestissä: kaikki hyvin, lääkitystä jatketaan vanhaan malliin.
Varasinkin meille maanantaiksi tupla-ajan, joten Lemmykin pääsi luovuttamaan verta samalla kertaa... Lemmy on ollut kovin vaisu viimeiset puolitoista kuukautta - luultavimmin syynä on, että viime kesäinen pallien poisto alkaa vasta nyt vaikuttaa, mutta en uskaltanut kuitenkaan enää pelkästään jäädä katselemaan laiskan pulskeaa kultaani, joka on muuttunut AD/HD-koirasta pelkäksi DH:ksi (Dead Horsepower).
Minun kanssanihan Lemmy on aina palannut Lemmy-peliään, eli keksitään kaikkia velmuiluja emännän pään menoksi/iloksi. Pennusta asti koira on satunnaisesti leikkinyt kuollutta lenkille lähtiessä eli heittää pitkäkseen kotipihassa (mieluiten hankeen) ja silmät vilkkuen odottaa, että mitähän se emäntä tähän sanoisi... Kuukauden sisään tämä makoilu on vain muuttunut sellaiseksi, etten enää voi olla varma onko koira oikeasti sairas vai kolmen vuoden näyttelijäkoulutus koulinut koirasta jo draama-kuninkaankin. Nyt makoillaan jo isännänkin kanssa lenkille lähtiessä... No mutta nyt siis Lemmyltäkin otettiin kilpparikokeet ja koira tutkittiin muutenkin päällisin puolin - kaikki kunnossa, joten luultavimmin hätäilin ihan turhaan, mutta odotetaan nyt vielä tuo Lemmynkin kilpparitulos. Ylipainostahan lääkäri oli huolissaan ja nyt kummatkin koirapojat ovat vielä entistä tiukemmalla dietillä: kouralliset nappuloita aamuin ja illoin, herkkuna omppuja ja porkkanoita... Jos tällä ei kilot lähde, niin en tiedä sitten missä vika on. Tuloksia täytyy nyt malttaa odottaa ensi viikkoon...

Tiistaina käytiin Hissun kanssa ihka ensimmäinen juoksulenkki! En uskaltanut Lemmyä ottaa kaveriksi - odotetaan nyt ensin ne tulokset. Hienosti meni - koira jolkotteli uskollisesti sivulla koko matkan ajan. Alkuun Hissu oli sitä mieltä, että me ollaan ihan selvästi menossa kepukan heittoon ja pomppi pupumaiseen tapaansa puolen metrin korkuisin pompuin rinnallani. Ensimmäisen puolen kilometrin jälkeen sain kuitenkin Hissun vakuuttuneeksi siitä, että nyt ollaan vain ihan tavallisella lenkillä - Hissulle tämä oli SUURI pettymys, mutta mukavahan lenkki mussullekin kuitenkin oli - saihan taivaltaa yhdessä emännän kanssa... 

Torstaina kävin tekemässä Lemmylle kevään ensimmäisen jäljen. Joo - sitä minäkin ihmettelen, että vasta nyt ☻Aristelin jäljen tekemistä kun metsä tuntui vielä niin kostealta ja valkoinen home kerros peitti osittain metsän pohjan.
Jälki ehti vanhettua vähän reilun tunnin, välillä kun kävin syömässä ja Hissun kanssa lenkillä. Nappuloita kylvin jäljelle harvakseltaa, mutta kuitenkin varmuuden vuoksi vähän runsaammin kuin viime syksynä. Lemmy tuntui tietävän jo valjaita laitettaessa, että jäljelle ollaan menossa - menomatkalla ei sitten ehditty kertaakaan makoilemaan ☺ Hienosti Lemmy löysi jäljen ja sitä sitten seurattiinkin taas kuin juna. Jännällä odotin miten koira reagoi haamujälkiin: tein parikin polun ylitystä ja kerran itsekin haamujäljen. Polun ylityksissä koira mietti vähän aikaa ja haki jälkeä hetken, mutta sitten taas jatkettiin matkaa. Voi miten ihanaa oli nähdä Lemmy taas työntouhussa - innokkaana ja iloisena!

Treenirintamaltakin kuuluu vihdoin ja viimein iloisia uutisia: Hissun ja minun mölliagi alkaa kesäkuun ekalla viikolla ja samalla viikolla pitäisi alkaa myös henga-agi muuramelaisten kanssa - ihanaa! Eli ensi viikko vielä lomaillaan ja nautitaan alkavasta kesästä!


Lepohetki Lemmy-stadionin kupeessa
 Näille blogijäljille pääsee palailemaan taas viikon päästä - moi!


Ei kommentteja: