perjantai 20. syyskuuta 2013

20/9/2013: Perjantain laatikkoleikkejä

Iltaa!

Täällä sitä vietätään perjantaista iltaa ja huokaillaan ulkona vallitsevaa pimeyttä... Plääh! Onneksi viikolla ei ole paljon huokailuttanut vaan päin vastoin - arki-illat ovat olleet pelkkää hymyä. Ollaan tehty karvakorvien kanssa metsälenkkejä ja torstai-illan vietin Vesikoirayhdistyksen TOKO-koulutuksessa.

Kiviahon Katjan TOKO-opissa, vol.2
Tällä kertaa jätin koirapojat lämpimiin sisätiloihin ja itse lähdin vihmovaa vesisadetta uhmaten Katjan toko-koulukseen kuunteluoppilaaksi. Valitettavasti jouduimme järjestämään koulutuksen tuolla Killerin parkkipaikalla meidän lähikentän sijaan.
En tiedä liekkö sää karkottanut osallistujat, mutta loppujen lopuksi koulutukseen osallistui vain neljä koirakkoa ja meitä kuunteluoppilaita oli suurinpiirtein saman verran. Taas tuli paljon hyviä vinkkejä omiinkin treeneihin, vaikka koulutettavat olivatkin paljon pidemmällä kuin minä poikien kanssa.

Laatikkoleikkejä, vol 2.


Saatiin koirapoikien kanssa lainaksi kamulta steppilautakin - onneksi avasin suuni oikeaan aikaan valitellen minun hedelmälaatikosta tekemäni laatikon hajoamista!
Nyt sitten ollaankin useana iltana harjoiteltu Hissun kanssa kontakteja ja Lemmy-kulta on korvat päätä myöten katsellut meidän treenejä osattomana.


Onneksi jossakin vaiheessa sydäntä riipaisi sen verran, että keksin kutsua Lemmyn mukaan treeneihin. Hissun kanssa ollaan kyllä orjallisesti harjoiteltu ohjeiden mukaan, eli Hissu seisoo laudalla takajaloillaan ja sitten otetaan emäntään kontaktia ja kannustavia "YES" sanoja ja namuja ei siinä vaiheessa säästellä. Lemmyä lauta vähän jänskätti, mutta sitten taas se hokaus tuli: etutassut kun laittaa laudalle, niin emäntä antaa namia! Tänä iltana ollaan jo siinä pisteessä, että olen seisoskellut Lemmystä vähän kauempana ja namia & "YES"-kehuja on sadellut aina kun katsekontakti on saatu. Eihän meillä Lemmyn kanssa ole mitään mihin tätäkään taitoa tarvittaisiin, mutta pääasia on taas onnistuneesti täytetty: Lemmyllä ja emännällä on hauskaa!!!


Hauskaa viikonloppua!



Ei kommentteja: