perjantai 6. syyskuuta 2013

6/9/2013: Tokoilua ja perhetreenien hyvästit - ainakin vähäksi aikaa

Ihanaa perjantaista iltaa - koko viikko ollaan puurrettu ja nyt on taas edessä koko ihana viikonloppu!
Illat olen onneksi pyhittänyt koirapoikien kanssa hommaamiseen, jota ei onneksi ainakaan vielä tässä vaiheessa puurtamiseksi voi lukea ☺

Alkuviikosta käytiin Hissun kanssa fiilistelemässä taas lähikentällä damin noutoja ja oikein kunnon häiriötreeniäkin saatiin siinä sivussa. Olin jo jonkin aikaa piilotellut damia metsään, kun paikalle pelmahti rykelmä pikku tyttöjä saako silittää -pyynnöin. Hissu istua tapitti paikallaan häiriytymättä tytöistä ja näiden pyöristä pitäen katsekontaktin innoissaan minuun: DAMI!!!! Selitin, että meillä on piilosleikki vähän kesken, joten nyt ei ole hyvä aika silitellä ja häiritä koiraa. Jäivät vielä toviksi katsomaan treenejämme.
Lopuksi heittelin damia kentällä ja harjoiteltiin malttia eli damin sai hakea vasta käskystä. Nyt kenttä oli jo puolillaan pyöräileviä pojan koltiaisia ja illan teema näytti vähän olevan, että se on rohkein, joka uskaltaa kaartaa pyörällään lähimmäksi meitä - aloin jo vähän pelätä Hissun turvallisuuden puolesta, joten lyhentelin heittomatkaa 5 - 10 metriin ja parin heiton jälkeen katsoin viisaammaksi poistua paikalta.
Mutta kaiken kaikkiaan: kyllä sain taas olla Hissun keskittymiskyvystä ylpeä!

Keskiviikkona pääsin avittamaan ensimmäisen kerran Vesikoirat ry:n järjestämän Katja Kiviahon toko-koulutusta huolehtimalla kahvi-buffetista. Osallistuminen ei onneksi kuitenkaan jäänyt minulta pelkästään buffetin pitämiseen vaan pääsimme Hissunkin kanssa osallistumaan. Koulutus järjestettiin tuossa Lemmy-stadionilla, joten matka ei ollut todellakaan liian pitkä ☺ ja pystyin tuomaan Hissun kotiin odottamaan aina kun ei ollut meidän vuoro olla koulutettavana.
Eli probleemoihin: seuraaminen ja seisominen
1) seuraaminen:
Probleema: Hissu seuraa ihan hyvin, mutta istahtaa vinoon vierelleni - minulla vaikeuksia hahmottaa kulkeeko koira suorassa vai vinossa.
Ongelman ratkaisu: seuruutan koiran OIKEASSA linjassa, eli koiran rinta on samassa linjassa omien jalkojeni kanssa. Välillä voisin treenata seuraamista kuvitellun ympyrän linjoja pitkin ja tosi lyhyissä pätkissä - saataisiin vahvistettua sitä, että Hissu alkaisi istua automaattisesti viereeni, kun pysähdyn ja lievässä kaaressa Hissun olisi helpompi oppia kulkemaan suorassa - peffan venkoilu puolelle tai toiselle olisi vaikeampaa.
Missä mentiin aiemmin metsään: seuruutin koiraa noin vaaksan liian takana itsestäni
2) seisominen:
Probleema: nyt ollaan harjoiteltu vasta sitä, että Hissu oppisi mitä SEISO-käsky tarkoittaa. Mitenkäs tästä eteenpäin?
Ongelman ratkaisu: kuljen Hissun edessä peruutellen, annan käskyn SEISO ja stoppaan menoni tosi pikaisesti ja näytän vielä kädellä stop-merkin. Kun tämä alkaa sujua, voin alkaa pikku hiljaa ohjaamaan kädellä koiran sivulleni seisomaan.
Missä mentiin aiemmin metsään: vielä ei ehditty edes metsään saakka, koska ollaan niin alussa ☺


Torstaina - nyyh! meillä oli ihan viimeinen "perhetoko" kerta.
Harjoiteltiin: perusodottamista sekä odottamista pienessä häiriössä - odotettiin rivissä ja jokainen vuorollaan kutsui koiransa luokseen ja palautti takaisin riviin odottamaan. Tarkoitus oli, että muut koirat eivät saaneet reagoida tähän mitenkään. Meidän pojat loisti!!!
Täyskäännöksiä: minä steppailin tapani mukaan käännösissä ylimääräisiä askelia ja sitten kouluttaja laittoikin minut treenaamaan ilman koiraa ja karsimaan ylimääräisiä askeleita pois käännöksestä. Hissu seurasi minua käännöksissä aika laajalla kaarella, joten sain neuvon pitää koiran paremmin lähettyvilläni eli vielä mennään nami ihan Hissun nenässä kiinni. Lemmy sai kehuja kauniista ja tehokkaista käännöksistä.
Lopussa vielä saimme kysellä kaikkea mitä mieleen tuli, joten sain hienon mahdollisuuden kysellä yksityiskohtaisesti toko-kokeissa tuomarin käyttämistä käskyistä mm. seuraamisessa.

Ensi viikolla meillä pojat sitten viettävätkin kesälomaa koulusta ja yhteistreeneistä!
Seuraava Hissun agility-kurssi alkaa tällä tietoa vasta lokakuussa ja ensi viikon veskari-treeneihin ei päästä, kun allekirjoittanut lähtee kuuntelemaan luentoa koiran terveydestä. Eli nyt nautiskellaan koirapoikien kanssa vain metsässä samoiluista...
Ensi viikkoon!

-
Ei kommentteja: