maanantai 18. elokuuta 2014

18/8/2014: Agitreenejä kera saksalaisen ja niiston

No hups heijakkaa - taas meni kolme viikkoa kesälomaa ja onnistuin olemaan käymättä täällä...

Helteitä riitti ihan viime viikkoon saakka ja en saanut oikein inspistä tulla tännekään valittamaan jo tylsiksi muuttuneita päiviä, jotka täyttyivät kotoilusta 90 prosenttisesti. Sukkaa pukkasi ihan mukavasti, mutta uskon näkeväni koirapoikien kaihoisista katseista painajaisia vielä seuraavan talvenkin. Kiltisti pojat kuumimman jakson päivästä jaksoivat makoilla, vaikkakin joka kerta minun noustuani ylös sohvalta poikien katseet kirkastuivat, joko nyt jotain alettaisiin hommata? Uskollisesti aamu- ja päivälenkit kierrettiin korttelia, raksupallot olivat päivittäisessä käytössä ja vasta illan vähän viilentyessä pääsimme vaeltelemaan metsään.

Joitakin päiviä oltiin reissussa koko perheen voimin - en voinut kuin kiitellä tekniikan kehitystä eli auton ilmastointia. Kukaan meistä ei läähättänyt ja taukopaikatkin valitsimme mahdollisimman viileistä kohteista...Joinakin päivinä uhmattiin Hissun kanssa kuumuutta ja käytiin pikaisesti jalkapatikalla hallilla treenaamassa, mutta ihan hullun hommaahan se oli, kun lämpömittari kuumotti 27 astetta varjossa. Keskiviikkosten valkkaritreenien lisäksi kävimme jo päivällä itseksemme treenaamassa illan rataa ja minä revin hiuksiani hohhaillen. Kaikki kuitenkin aina aukeni varsinaisissa illan treeneissä ja minä saatoin vain huokailla, että kyllä se Hissu osaa ja miten sitä itse ei hokaa ihan selviä ohjauksia... Valkkari ja omatoimisten treenien lisäksi ehdittiin käydä korkkaamassa parit möllikäisetkin, mutta palataan niihin joskus muulloin. Ihan lyhykäisesti kommentoin, että hengissä ollaan ☺

Loppuviikosta ja viikonloppuna onneksi on jo ollut normaalia kesäkeliä ja olemme päässeet Lemmyn kanssa vihdoin ja viimein tekemään jälkeäkin. Lauantaina tein taas Lemmylle reippaan 20 minuutin jäljen ja jäin kökkimään keskelle metsää jäjen "loppusaaliiksi". Lemmy teki taas hienoa työtä ja näytti hyvin närkästyneeltä kun hokasi minut jäljen päästä - mieluisempi palkka ilmeisesti olisi ollut kalkkuna kuin tylsä emäntä. Nyt pidetään vain varpaitakin pystyssä ja toivotaan, että päästäisiin vielä tänä syksynä treenaamaan ihan ohjatustikin pari tuntia.

Tänään aamusta tallusteltiin koirapoikien kanssa hallille pienessä tihkusateessa - eipä paljoa haitannut, kun saatiin nautiskella kuitenkin normikesän lämmöstä + 19 astetta ja asfaltilla talsiminenkaan ei koirapoikien tassuja taatusti kuumottanut.
Minä ja Hissu kärsitään nyt runsaudenpulasta...
* Kävin kuuntelemassa hyppytekniikka luennon ja ehdimme käydä jo yhdellä hyppytekniikkatunnillakin, mutta vielä kertaakaan emme ole päässeet itse tekemään harjoitteita - plääh!
* Kauko-putket mättää: Hissu ei ohjaudu putkeen itsenäisesti (paitsi kisoissa) vaan minun täytyy saatella poika putken suulle noin puolen tai kokonaisen metrin päähän.
* Keinu pelottaa minua - ollaan jääty junnaamaan siihen, että hidastan kädellä keinun putoamista - harjoitellaan ainoastaan yksittäistä keinua.
* Niistoistani jää aina pois Hissun ohjaaminen kädellä hypyn taakse.
* Saksalainen sujuu, mutta ei olla muistettu harjoitella sitäkään moneen viikkoon.
* Kontaktit valuu - Hissu on niin innoissaan, että ei malta jäädä puomille tai A-esteelle odottelemaan ennen kuin annan luvan matkan jatkumiselle. Kontaktit onnistuu kisoissa, mutta omissa treeneissä malttamattomuutta on ihan liikaa.
Tänään palattiin Hissun kanssa ihan perusteisiin: putkeen ohjaamisia mahdollisimman kaukaa - kuutisen toistoa ja raksupalkka: onnistuu! Keinua: istuin taas viitisen minuuttia lattialla keinun vieressä ja Hissu sai palkan aina tönäistyään keinun lattiaan tassullaan = viitisen toistoa keinua, joista kahdella viimeisellä kerralla en enää hidastanut keinun vauhtia yhtään = pallopalkka. HYVÄ HISSU!!! Pelkkiä niistoja ja saksalaisia parin hypyn voimin. Kontakteja A-esteellä.
Lemmyn kanssa tehtiin pelkästään keppejä, A-estettä, putkea ja pöytää. A-esteellä aloittelin ihan omaksi ilokseni Lemmyn toppaamista & kontaktin ottamista ennen seuraavalle esteelle syöksymistä. Kepeissä oli taas jo pikkuisen vauhtia, vaikka Lemmystä näkee, että tässä ahkeroidaankin vain ruuan eteen ei sen takia, että se olisi koirasta lainkaan hauskaa. Viimeiset A-esteet ja putket pallopalkalla - Lemmy keikisteli esteiden välissä ja rojahti onnellisena pallosuussa maahan - kaikkensa oli kulta antanut...
Kamat kassiin ja kotiin!
= Treeniaika 1 tunti

Viimeistä lomaviikkoa siis tässä jo elellään.
Yritetään vielä pari reissua heittää sekä nautiskella kiireettömistä aamuista ja pimenevistä illoista!

Palataan taas asiaan!


Ei kommentteja: