torstai 2. kesäkuuta 2011

2/6/2011: Kuka vei tulppaanini penkistä pois,,,

Olen bongaillut tuolla kulkiessani pihoista sekä ystävien valokuvista ihania kukkapenkkejä täynnä tulppaaneja. Minäkin olen joka syksy ostanut jos jonkinmoista tulppaania, jotka yleensä ovat tupanneet olemaan sellaista lajia, että ihastuttavat sen yhden kevään, mutta eivät jaksa kukkia enää seuraavana vuonna. Minulle on mainiosti riittänyt sen yhden keväänkin kukkaloisto!

Viime syksynäkin ajattelin laittaa taas vähän jotakin kasvamaan...

50 tulppaania ja 10 laukkaa

Istutan tulppaanit tosi myöhään eli vasta lokakuun lopulla. Viime vuonna talvi yllätti täysin ja teinkin ensimmäisen kerran istutustyöt järeämmällä työkalulla, eli lumilapiolla - suoria linjoja kukkapenkkeihin hataran mustikuvan perusteella niihin kohtiin, joissa muistin vähiten arkojen perennojen olevan.
Untuvatakissa, lumilapiolla - käyhän se niinkin...


23.10.2010 - tulppaaneja istuttelemaan...

Viime viikolla havahduin kaameaan todellisuuteen: missäs minun kaikki tulppaanini ovat?
Tein tutkimusretken, jonka uusin vielä tänä aamuna kameran kanssa. Sydäntä kirpaisee...

Meidät on evästetty raakalaismaisesti...

Tulppaanin raatojen keskellä on yksi kulkurin pesäaukoista...

Armoa ei anneta... Ei edes syöty, muuten vaan katkaistu...

Takapihallamme on asustanut pari kesää myyrä - tänä keväänä näin ensimmäisen kerran kunnon kaivuujäljet: aukkoja siellä täällä. Täytin kuopat, mutta niitä tuli aina uudelleen. Lemmyn parturoinnin jälkeen kokeilin luomu-torjuntaa, eli en peittänyt aukkoja vaan tungin ne täyteen koirankarvaa. Nyt uusia aukkoja ei ole enää tullut, mutta en tiedä toimiiko karva-karkotin vai onko Mauri-myyrä siirtynyt tulppaanisimmille maille asustamaan.

Claudia-tulppaaneista on kaksi noussut oikein, yksi kituen ja sitten löytyi tämä ylläolevassa kuvassa oleva raato. Lisäksi pihalle on noussut joitakin aiempien vuosien kukkijoita. Laukoista näyttäisi olevan nupulla kolme yksilöä. Löysin myös nupullaan olevia vaaksan mittaisia tulppaaneja, mutta nähtäväksi jää kumpia noista istuttamistani kukista ne ovat: kahta lajikettahan ei ole näkynyt lainkaan... GROENLAND - kaksivärinen tosi pitkään kukkiva tulppaani vai ORANGE BREECE - heräteostos eli aivan uusi tuttavuus.

Sanotaanko suoraan... häviölle jäin!

Ei kommentteja: