sunnuntai 29. toukokuuta 2011

29/5/2011: Pieniä ryhtiliikkeitä ja isoja ihastuksia

Toukokuun viimeistä sunnuntaita viedään. Tämän aamun ryhtiliikkeeksi valitsin daalioiden istuttamisen, jotka ovat jo toista kuukautta kasvaneet työhuoneen ikkunalla. Valitsin kahta eri kokoa, toisen maximi korkeus on 130 cm ja toisen 90 cm.


Tänään istutin kaikki neljä taimeani kahteen eri ruukkuun, kumpaankin tuli yksi korkea ja yksi matala kasvi. Saa nähdä joudunko katumaan päätöstä, mutta sen kesä näyttää. Lähinnä pelkään, että ruukut käyvät aivan liian pieniksi kasveille - saa nähdä.

Nyt oikea liike olisi kukkavarren leikkaminen, jotta taimi pääsisi haaroittumaan.

Tomaatit odottavat yhä isompiin ruukkuihin siirtämistä ja ovat kovin, kovin pieniä. Saa nähdä ehditäänkö saada edes maistiaisia tänä vuonna. 

 Laitoin tällä kertaa kahta eri lajiketta kasvamaan: minitomaatti TINY TIM ja runkotomaatti "tiikeritomaatti" TIGERELLA.

Vaaleanpunainen kauteni on ilmeisesti siirtymässä nyt myös puutarhaan. Nämä vaalenapunaiset marketat ovat aivan ihania... Etupihalle istutin mammaltani saamien violettien orvokkien joukkoon yhden kappaleen. Kyllä näitä keltaa ihailla ennen VARSINAISTEN kesäkukkien ostamista.

Etupihamme kitulias kirsikkapuukin avasi viikolla ihka ensimmäiset kukkansa. Kaksi ensimmäistä kesää menikin ilman yhtäkään kukkaa.


Näitä vanhemipia ihanuuksiakin onneksi riittää: etupihan takuuvarma alkukesän kukkija alppikärhö.


 Takapihan siperiänkärhö kukkii nyt toista kesää ja nuppuja on valtavasti, osa kukista on jo avautunutkin.


 Etupihalle nousi joitakin, kylläkin tosi harvoja pikarililjoja akileijojen joukkoon. 


 Näitä "kaukokuvia" on hyvä laittaa esille: nurmikolta valitettavasti bongaa tästäkin kuvasta voikukkien valtavan määrän. Voi, kitkettävää riittäisi, mutta odotellaan poutaisempia päiviä, nyt jo taas satelee...

Ei kommentteja: