perjantai 6. toukokuuta 2011

6/5/2011: Toko-tunti 10 - eli viimeistä vietiin

Viimeinen "alokkaiden" toko-tunti oli siis keskiviikkona. Meillä oli pientä loppukokeen tuoksua ilmassa jo kouluun ajettaessa ja sain kuin sainkin puhuttua isännän ympäri tokoilemaan Lemmyn kanssa viimeisen tunnin. No varsinaista loppukoetta ei ollut, eli tokaria ei saatu, mutta ihana, karvaisen ihana, viimeinen tunti oli: olimme osan ajasta pihalla ja sisätiloissa ainoastaan tekemässä viimeiset hypyt.

Jokainen sai nyt ensimmäisen kerran tehdä koiransa kanssa kouluttajan ohjeistuksen mukaisesti liikkeet eli melkein kuin oltaisiin oltu oikeasti kisaamassa. Oli ihanaa päästä katsomaan miten isännän ja Lemmyn yhteistyö sujui ja se sujuikin mallikkaasti. Laitoin vielä tuohon luntiksi punaisella, miten nämä tuolla TOKO-ohjeistuksessa pitäisi suorittaa.

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS: Lemmyä jänskätti, mutta päästi kouluttajan luokseen.
1. Luoksepäästävyys
Koiran pitää päästää tuomari luokseen(tuomari koskee koiraan)koira ei saa mielellään pakittaa/pelätä tuomarin lähestymistä(tämä tiputtaa arvostelua) eikä missään nimessä saa olla agressiivinen)


PAIKALLA MAAKAMINEN eli ODOTTAMINEN: Lemmy odotti mallikkaasti maassa maaten, kerran 2 minuutin aikana isäntä kävi "välipalkkaamassa" koiran, mutta muuten odottaa nökötettiin hienosti.
2. Paikalla makaaminen.
Koiran tulee olla 2 min paikoillaan muiden koirien kanssa rivissä, niin että omistaja kävelee noin 20metrin päähän koirasta ja kasvot on koiraan päinSEURAAMINEN kouluttajan käskytyksen mukaisesti: isäntä pääsi tekemään käännöksiä vasemmalle ja oikealle ja jopa pari täyskäännöstäkin - minusta meni mallikkaasti nämäkin. Treenattavaksi jäi täyskäännökset: Lemmy yrittää istua täyskäännöksessä ja näinhän ei saisi olla. Oli mainio katsoa sivusta: Lemmyn peffa on noin 5 sentin päässä maasta koko käännöksen ajan ja näyttää tosiaan siltä, että koira istuu hetkenä minä hyvänsä...
4. Seuraaminen taluttimetta Koira seuraa ohjaajan vasemmalla puolella.Tuomari antaa ohjeet käännöksistä ym.

LIIKKEESTÄ MAAHANMENO: kouluttajan käskytyksen mukaisesti - Lemmy vähän epäröi maahan jäämistä, kun isäntä jatkoi matkaansa, mutta tässäkin onnistuttiin kaiken kaikkiaan mallikkaasti.
5. Liikkeestä Maahanmeno
Koira seuraa omistajan vasemmalla puolella ja tuomarin käskystä käskee koiran maahan ja omistaja jatkaa matkaa kunnes tuomari kertoo "matka riittää"Tuomari antaa sitten luvan mennä takaisin koiran luokse ja koira otetaan perusasentoon sivulle


LUOKSETULO: koira istutettiin sivulle ja annettiin odota käsky. Isäntä käveli kymmenisen metriä eteenpäin ja kutsui koiran luokseen. Voi sitä intoa mikä Lemmyllä oli, juoksemalla palasi isännän luo sivulle istumaan ja sai kehuja peffan käytöstä sivulle tulossa - söpösti se minustakin meni!
6. Luoksetulo
Koira jää istumaan paikoilleen ja omistaja kävelee niin pitkälle kunnes tuomari sanoo ja kutsuu koiran luokse kun tuomari antaa luvan.Ja liike päättyy perusasentoon

LIIKKEESTÄ SEISOMINEN - kouluttajan käskytyksen mukaisesti: Lemmy ei osaa vieläkään seiso-käskyä, joten tässä isäntä ei jatkanut matkaansa vaan otti pelkästään yhden askeleen eteenpäin, jotta koira jäi seisomaan ja palasi heti takaisin koiran sivulle. Saatiin tosi hyviä vihjeitä miten tässä jatkaa eteenpäin: koiran maatessa maassa houkutellaan koira seisomaan samalla käskyttäen SEISO ja samalla palkitaan. Kokeilinkin tätä pari kertaa Lemmyn kanssa ja onnistuttiin heti mainiosti.
7. Liikkeestä Seisominen
Koira seuraa sivulla ja tuomarin käskiessä omistaja antaa koiralle käskyn seiso ja jatkaa itse matkaa niin pitkälle kunnes tuomari määrää,ja palaa koiran luokse kun tuomari antaa luvan


HYPPY: Lemmy istui vieressäni ja hyppy-käskystä hyppasi esteen yli - vielähän meillä on houkuttimena aidan toisella puolella herkkuja, mutta Lemmy ymmärtää jo mitä hyppy-käsky tarkoittaa. Kaiken iloisin olen siitä, että alkuun poikaa pelotti koko koliseva este, mutta nyt näkee, että poika nauttii hyppäämisestä.
8. Vapaahyppy
Koira seuraa omistajaa ja hyppää käskystä aidan yli ja koira jää sinne seisomaan kunnes omistaja on koiran luona ja käskystä omistaja laittaa koiran perusasentoon


Kyselin lopussa vähän, että mitäs nyt. Meidän on mahdollisuus ilmoittautua samalle kurssille syksyllä ja käydä kurssia niin monesti, että saamme sellaisen varmuuden liikkeisiin, että voisimme mennä kokeilemaan alokasluokan kisoja. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että syksyllä menemme uudelleen samalle kurssille - nyt tämä kesä treenaillaan itseksemme.

Nyt on kyllä pakko laittaa hankintalistalle kunnon kännykkä kameralla - voi kun tämänkin viimeisen tunnin tapahtumat olisi voinut ikuistaa ja ilostuttaa muita sekä itseäänkin kuvilla! Ja videoida Lemmyn sivulletulon sulava peffan käyttö : )

Ensi viikon perjantaina onkin tuossa naapurissamme Muuramessa ihan OIKEAT TOKO-kisat ja ollaan isännän kanssa menossa innolla katsomaan minkälaiseen koitokseen sitä meikäläinenkin on lähes lupautunut menemään seuraavan kolmen vuoden sisällä. Eikös se ollut jotenkin niin, että Hiljaa hyvää tulee...

Odottamisen harjoittelua työhuoneessa - eikö tällä ilmeellä edes yhtä nakkia saisi?
 


Ei kommentteja: