sunnuntai 22. toukokuuta 2011

22/5/2011: Pähkäilyä punkeista 2

Mahdoton tehtävä maallikolle vertailla näitä karkotusaineita eli nyt me mennään samalla "vanhalla" paketilla kuin viime vuonna:

viikko sitten annoimme Lemmylle matokuurin Drontal Comp.vet ja huomenna olisi tarkoitus laittaa karvakorvalle sama karkotusaine kuin viime vuonnakin eli Prac-tic, josta ei tullut mitään oireita. Apteekeista ei ainetta löytynyt, mutta paikalliselta eläinlääkäriasemalta kylläkin.Tätä tuotetta ovat muutkin perrojen omistajat käyttäneet ja hyvin on mennyt.

Tänään olisi kyllä kulunut jo viikko matolääkkeen antamisesta, mutta sen verran sydänalassa tuntuu, että haluan antaa karkotteen arkipäivänä, jos vaikka aineesta tuleekin jokin reaktio - päästään heti puhaltamaan eläinlääkärille.

Tänään kävin apteekista hakemassa vielä pari pakettia kyytabletteja. Keski-Suomessa näyttäisi olevan "vilkas" käärmekevät, joten kysyin kasvattajalta ohjeet kyynpureman varalta: kyytableteista ei ole mitään hyötyä koiralle. Pureman sattuessa pikaisesti vain eläinlääkärille. Kyytableteista sen sijaan on hyötyä ampiaisen tai mehiläisen pistäessä naaman/kurkun alueelle ja tabletit tulee antaa heti. Lemmyn kokoiselle koiralle (21 kiloa) kaksi tablettia heti.

Kohta on siis kaikki mahdollinen tehty "ulkoisten uhkien" eliminoimiseksi ja voimme alkaa nauttia kesästä: emännälle vain hirvikärpäsverkkolakki päähän ja kumpparit jalkaan, vai riittäisikö alla oleva varustus  : )

Kuva: Selja Eskonen - Aamulehti

Ei kommentteja: