sunnuntai 8. toukokuuta 2011

8/5/2011: Pähkäilyä punkeista 1

No nyt se sitten taas on alkanut: punkkikausi. Ensimmäinen eläväinen otettu pois Lemmyn korvasta. Nyt edessä olisivat matokuurin ja punkkikarkotteen osto, eikä oikein inspaa...

Joka kevät kuulee kauhutarinoita koirien reaktioista näihin punkkikarkotteisiin. Sain linkin Lemmyn kasvattajalta blogikirjoitukseen, jossa tämä asia on omakohtaisesti koettu sieltä kaikkein pahimman kautta...

Chic Choix Asiaa kasvattajan arjesta – ja asian vierestä.

Sydäntä kylmää kun tätä lukee - tämähän voisi tapahtua meilläkin...

Viime vuonna ostimme Lemmylle tiettyä valmistetta ja mitään allergisiareaktioita ei tullut, mutta punkkeja silti tuli ja minun on vaikea päätellä olisiko punkkeja ollut saman verran ilman lääkettäkin.

Meillähän Lemmy on täysimääräinen perheenjäsen, jolta kylläkin puuttuu kaikki päätösvalta, äänioikeus sekä lakisääteinen oppivelvollisuus, mutta jonka terveydestä olemme yhtä huolissamme kuin muidenkin perheenjäsentemme. Ei ole kauaakaan, kun ihmisiä tyrmistytti sikaflunssarokotteen ja uniapnean yhteys ja puhuttiin kuinka moni vanhempi olisi rokotettanut lapsensa, jos olisi tiennyt riskin. Mitenkäs sitten minä eroan tästä, en mielestäni mitenkään:

Minun vastuullani on ottaa selvää punkkikarkotteista ja punnita onko minulla minkälainen mahdollisuus valita jätänkö karkotteen kokonaan antamatta vai annanko karkotteen kaikista riskeistä huolimatta...
ja millä todennäköisyydellä:
* Lemmy saa punkeista itseensä parantumattoman taudin (todennäköisyys?)
* koira kuolee saatuaan karkotteen (todennäköisyys?)
tai
* suojaako karkotteet edes näiltä taudeilta (ei taudilta, mutta punkeilta jotka niitä kantaa)
* jos koiraan tulee päivässä 10 punkkia, jotka kaikki saman tien otetaan pois, aiheutuuko tästä koiralle kuinka suurta haittaa... (yhdestäkin voi olla haittaa, jos kantaa tarttuvaa tautia)

Niin kuin huomaatte, tämä punkkienkarkoitus meidän perheessä meni viime vuonna vielä vähän kuin koulussa kertotaulun opettelu: näin tehdään kun on aina muulloinkin tehty, kyselemättä miksi... Kertotaulun oppiminen ei varmaan ole keneltäkään henkeä vienyt, mutta nämä karkotteet kyllä.

Matokuuri hommataan mahdollisimman pian, mutta tuon karkotteen kanssa minun täytyy nyt ottaa aikalisä: perehtyä asiaan ihan itsekseni ja onkia tietoa viisaammilta.

IHANAA ÄITIENPÄIVÄÄ niin karvaisille kuin vähän karvattomattomillekin äideille♥

Ei kommentteja: