sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

24/7/2011: Agilitya ja näyttelykoulutusta

Takana hikinen viikko, niin säiden kuin koulutustenkin osalta...

Tiistaina oltiin taas Muuramelaisten kanssa harjoittelemassa agilitya. Emäntää jännitti taas valtavasti, mikä vaikeutti tietysti myös Lemmyn suoritusta:

Tupla esteet: Emäntä oli ihan kipsissä ja yritti vain epätoivoisesti keskittyä omaan suoritukseensa, eli ohjaamaan Lemmyn esteiden yli ilman, että pudottaa esteitä hihnalla. Vauhti oli taas niin hiljaista, että Lemmy ehti pariin otteeseen pujahtaa jo ohi ensimmäisestä esteestä ja jouduttiin aloittamaan alusta. Pari viimeistä kertaa meni jo sitten paremmin, koska otin mallia muista ja heitin hihnan jo viimeisen esteen yli siinä vaiheessa kun Lemmy oli jo ilmassa - minulta unohtui tohinassani käskytyksetkin, mutta niin me vain pari kertaa saatiin tehtyä ihan hyvin.

Putki: aloiteltiin suoralla putkella ja jatkettiin jo U-muotoon taivutetulla putkella: tässäkin pari ottoa meni pieleen minun hitauteni takia - Lemmy alkoi epäröidä putkeen menoa ja vauhti pysähtyi siihen. U-muotoiset putket menivät ihan hyvin: viimeisellä kerralla putkea tehdessä Lemmy sitten jo oli taas niin innoissaan, että karkasi muita koiruuksia moiccaamaan - emäntä punehtui - ja kouluttaja antoi meille vielä yhden ylimääräisen harjoituskerran - Lemmy tulikin sitten luokseni ilman suurempia draamoja: jäi ihan hyvä maku suuhun.

Kepit: nämä menee meillä HYVIN - tehdään edelleen hihnan ja namujen kanssa, mutta nyt kun tehdään tämä kahteen pekkaan ilman ohjaajaa, Lemmyä ei jänskätä ollenkaan. Nyt saatiin jo vähän vauhtiakin mukaan.

Isäntä oli käynyt päivällä koiran kanssa pitkän, väsyttävän päivälenkin metsässä, mutta Lemmystä ei sitä huomannut: oli tavallista rauhattomampi ja ehti hyökkiä muiden koirien luokse vaikka yritin vuoroa odottaessamme tehdä kävelylenkkiä kentän laidoilla ja tokoilla, jotta saisin kontaktin pelaamaan paremmin. Oli tosi outoa, nyt Lemmyä ei pelottanut enää mikään: kurssikaverina oleva susikoiratyttö on normaalisti aina välillä urahdellut Lemmylle ja tällä kertaa Lemmy sanoi takaisinkin... Oli tosi outoa!

Torstaina päästiin Pumien kanssa näyttelykoulutukseen - oli tosi hyvää treeniä aralle Lemmylle: käytiin koko näyttelykaava läpi kehässä kulkemisesta odotteluihin saakka. Lemmyä kävi parikin ihmistä kopeloimassa, mikä oli tosi PELOTTAVAA Lemmystä, mutta miten hyvää se tekikään koiralle. Se nyt kuitenkin tuli selväksi, että Lemmyä pelottaa vieraat ihmiset niin paljon, että tällä "tasolla" meidän hylättäisiin kilpailusta liian arkuuden vuoksi. En minä kuitenkaan ole vielä täysin heittänyt ajatusta roskiin, etteikö me joskus vielä mätsärissä käytäisi - se vain tarkottaa sitä, että meidän pitää alkaa opettelemaan vieraiden ihmisten sietämistä. Lemmy ei onneksi murise, hauku eikä pure vierasta kopeloijaa, eli tilanteesta pitäisi saada vain Lemmylle tutumpi ja mukavampi. Jännitystila on kuitenkin niin paha, että koska namitkaan eivät maistu meidän pitäisi keksiä joku muu hyvä keino, millä tilanteesta saataisiin mukavampi Lemmylle.

Saatiin nyt Lemmystä säkäkorkeuskin: 46 senttiä ja edellislauantaisen punnituksen tuloshan oli 20,6 kiloa, joten strategiset mitat ovat kunnossa... Nämä näyttely-asiat ovat minulle ihan vieraita, mutta jos söpöydellä ruusukkeita voitettaisiin, niin meillä olisi täällä kyllä sitten satavarma voittaja, eikö vain? ☺


Ystävän neuvosta kävin eilen ostamassa meille vielä yhden uuden hihnan tuonne agility-treeneihin: ohkaisen mustaa punosta olevan taluttimen - yritin valita mahdollisimman ohuen ja kevyen, joka ei pudottaisi esteiden keppejä pois niihin osuessaan - tiistaina päästään testaamaan!!!

Ei kommentteja: