sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

17/7/2011: Agilitya vielä kerran tuplasti

Nämä viikot tuppaavat menemään ihan hirveää vauhtia - ei ehdi kirjoittelemaan realiajassa vaikka kuinka yrittäisi. Kerrataanpa sitten taas koko viikko kerralla...

Tiistaina: Muuramelaisten kanssa agilitya. Emäntää jännitti tosi kovasti mennä, eli ramppikuume iski jostakin syystä takavasemmalta täysillä - onneksi se ei vaikuttanut Lemmyyn mitenkään... Poikaa oikein itketti, kun näki miten muut pääsivät tekemään esteitä ja putkea ennen meidän vuoroa. Alkuun oli taas tehty pientä radan poikasta, eli hyppy-putki-hyppy.

Otto yksi: Kouluttajaa hymyilytti, kun mentiin Lemmyn kanssa ensimmäisen esteen luo ja kysyi, että mites tehdään? Minä urhoollisesti sanoin, että ilman hihnaa mennään - Lemmyhän osaa odottamisen käskystä, joten minä haaveilin saavani vähän etumatkaa juoksemiseen eli olisin putken kohdalla jo menossa koiran vasta lähtiessä matkaan ja ehtisin ohjata koiran viimeisen esteen yli. Ehdin perääntyä kaksi askelta ja Lemmy ampaisi esteen kautta putkeen ja sitten koira teki taas "Lemmyt" eli teki putken taas neljään kertaan - emäntä punehtui, mutta sai kuin saikin kutsuttua Lemmyn luokseen...
Otto kaksi: Kouluttajaa hymyilytti edelleen ja hienovaraisesti sanoi, että ehkä teemme niin, että hän pitää Lemmyä hihnassa ensimmäisen esteen takana ja lähettää koiran putkeen hihnoineen päivineen ja viimeinen este puretaan kokonaan pois. Näin tehtiin ja hienosti meni - Lemmylle heitettiin vielä lelu viimeisen esteen luokse ja koiran ampaistessa lelun luokse, minä sain taluttimesta kiinni.
Otto kolme: Edelleen samoin kuin aiemmin: hihnalla mentiin ja hyvin meni...

Toisena treenattavana oli pujottelu (kepit): Yritettiin ensin kouluttajan pidellessä Lemmyä, mutta koiraa pelotti taas niin vietävästi. Tehtiin siis niin, että minä pidin Lemmyä ja samalla houkuttelin pojan pujottelemaan nakinpalalla - saatiin taas erityiskohtelu ja saatiin tehdä pujottelu samointein kolme kertaa peräjälkeen. Hienosti meni! Hitaasti mutta varmasti!

Torstaina oli viimeinen kerta agilitya Pumien kanssa: Oli tosi ihanaa! Lemmyä kyllä pelotti melkoisesti...

Ensin putkea: saatiin tehdä ihan omaan tahtiin pientä rataa: putki, este, este ja este. Me mentiin Lemmyn kanssa alkuun hihnalla ja minä hypin koiran mukana esteet - joo, olisi pitänyt saada nauhalle ☺ Ja lopussa mentiin jo ilman hihnaa. Lemmy hyppää tosi hyvin ja tosi pienellä vauhdilla.

Rengas: treenattiin kahdestaan Lemmyn kanssa: minä istuin asfaltilla rengas jalkojeni välissä ja nakki/raksupotpurilla houkuttelin koiraa. Me tehtiin tosi hitaasti: Lemmy katseli muita uroskoiria alta kulmain ja yhden suorituksen tekemiseen meni tosi kauan, mutta niin me tehtiin. Lopulta Lemmy oikein HYPPÄSI renkaan läpi.

Pujottelu (kepit): voi juku - Lemmyn jänskätys helpotti ja mentiin pujottelu ilman leluja ja nameja - ihan ensimmäistä kertaa. Näytti, että nyt kun jänskätys oli poissa, niin Lemmy ihan oikeasti tajusi mitä häneltä odotettiin. Minä olin taas niin ylpeä!!!

Sisätiloissa tehtiin taas pari kertaa se kamala A-este: kouluttaja ja minä käytännössä työnnettiin Lemmy estettä ylös ja jarruteltiin alasmenoa. Luulen, että tätä koira ei ikinä suostu tekemään vapaaehtoisesti - mutta se nähdään tulevaisuudessa.

Toisena harjoituksena oli pussi: aiemminhan Lemmy on tämänkin tehnyt jo ihan o.k., mutta nyt kaikki ahertaminen ja jännittäminen veivät pojan mehut ja tämä rasti ei onnistunutkaan niin helposti. Lopulta minä istuin pussin toisessa päässä pidellen pussia ylhäällä ja Lemmy kirmasi luokseni pussia pitkin ihan siitä ilosta, että pääsi kouluttajan luota pois.

Kolmantena ja ihan uutena tuli pöytä: matala neljällä jalalla seisova iso taso, johon koiran pitää hypätä, odottaa tuomarin 5 laskien ja sitten hypätä pois. Raksut käyttöön! Kourallinen raksuja tasolle ja Lemmy hyppäsi epäröimättä raksujen kimppuun, odota-käskyllä maltettiin odottaa vaadittu aika ja sitten jatkettiin matkaa... Oli niiiiiin mukavaa, että Lemmy kävi varmuuden vuoksi suorittamassa pöydän jo ihan omia aikojaankin... Ja oli niin innoissaan ja melleissään - kouluttajakin sanoi, että nyt taitaa olla ensimmäinen agility-rasti, josta Lemmy tykkää jo ensimmäisellä kertaa ♥

Mutta niin se vain oli, että tämä oli Pumien kanssa viimeinen agility, huokaus! Kyllä harmittaa - kouluttaja oli tosi ihana, kun jaksoi käyttää aikaansa meidän pikku jännittäjään tuplasti sen mitä muihin "oppilaisiin" - kyllä ♥ lämmittää ja suuret kiitokset pitää välittää hänelle.

Lauantaina kävimme paikallisessa koiratarvikeliikkeessä luuostoksilla ja saimme kaupantekijäisiksi punnittua pojan: 20,6 kiloa. Yhtään ei ole tullut lisää eikä sen puoleen lähtenytkään kuukauden takaisesta punnituksesta. 

Mutta ensi torstaina jatketaan onneksi vielä kuitenkin Pumien kanssa näyttelykoulutuksella - innolla odotetaan!
Lemmyn kanssa ei olekaan käyty ikinä näyttelykehässä - jospa se kärpäsen purema ensi viikolla tulisi ☺ hehee...

Tänä sunnuntaina bongasimme kamalan alligaattorin takapihan nurmelta...

Ei kommentteja: