sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

31/7/2011: A-esteen riemua ja hellettä

Voi, koko viikko on ollut ihanan lämmin - kovin pitkiä lenkkejä ollaan vältelty, mutta isännän kanssa koira on kuitenkin joka päivä tehnyt normaalin parin tunnin metsälenkin - kotimatkalla Lemmy onkin kuulema sitten pitänyt ojissa juomataukoja.

Tiistainen henga-agi peruutettiin, joten käytiinkin normaali iltalenkki metsässä ja harjoiteltiin vähän takapihalla rengasta (huomaa: minun polkupyöräni talvirenkaalla ☺).

Perjantaina päästiin vielä kerran harjoittelemaan agilitya Pumien kanssa. Meitä olikin taas harjoitusten suurin kannustusjoukko paikalla, kun vanhempani lähtivät mukaan. Päästiin omaan tahtiin harjoittelemaan joitakin "rasteja" - lämmintä oli 24 astetta, joten pidimme useasti juoma- ja huilitaukoja. Näin meillä meni:

Este + putki: näin päin meillä meni ihan hyvin, mutta toiseen suuntaan en saanut Lemmyä menemään putkeen  kertaankaan: esteen takana Pumilaisilla oli näyttelykoulutusta (koiran esittäminen pöydällä) ja Lemmyä pelotti vietävästi yksi uros pumi.

Kaksi estettä rinnakkain: nämäkin meiltä meni ihan hyvin. Hokasin vain lopussa, että tein jatkuvasti väärin esteet, mutta onneksihan siitä ei sakoteta ☺Minä tein esteet laajassa ympyrässä kiertäen ja näin, että muut tekivät esteitä kahdeksikon muodossa... Isänikin innostui tekemään esteitä koiran kanssa - oli tosi jännä nähdä sivusta Lemmyn suoritusta, kun tosi harvoin pääsee itse katsomaan. On uskomatonta miten korkealta tuollainen sinttiäinen hyppää ja tosi sulavasti, vaikka näyttääkin oikealta tantorilta mm. pumien rinnalla.


Ei näin...
Vaan näin...


A-este: suoritettiin sisällä. Aiemminhan olemme tehneet estettä kouluttajan avustuksella ja siinä on tullut hiki sekä emännälle, kouluttajalle, että koiralle. Nyt kun mitään häiriötekijöitä ei ollut, niin Lemmy suoritti esteen ILMAN APUJA ja oli tosi innossaan! Kahdella ensimmäisellä kerralla minä pidin nousussa vielä koiran valjaista kiinni, mutta kaksi viimeistä kertaa mentiin niin vauhdilla, että... Alastuloissa toppuuttelin hieman ja jarruttelin vauhtia tarjoamalla raksuja. Koira olisi mennyt vielä vaan uudestaankin, mutta hallin sisälämpötila oli varmaan lähellä 30 astetta, joten katsoin parhaaksi, että jätetään nälkää koiralle vielä seuraavaakin kertaa varten.

Rengas: tämäkinhän oli Lemmylle niin kamalan pelottavaa aluksi, mutta nyt Lemmy on hokannut tämänkin ja hyppi - todellakin hyppi - renkaan läpi ilman namipalkkaa. Isäni oli avustajana ja piti rengasta pystyssä, alkuun asfalttia vasten, mutta lopussa jo viitisen senttiä ilmassa. Voi Lemmy ♥

Vielä ensi torstaina päästään kerran Pumien kanssa harjoittelemaan, mutta sitten taas tämäkin ilo loppuu... Suurkiitos Eijalle, joka otti meidät "väärän rotuiset" koulutuksiin mukaan!

Olen jo vähän viritellyt meille syksyn ohjelmaa: Muuramelaisten kanssa pääsisimme  perustottelevaisuuskoulutukseen syksyllä eli jopa jo tuossa elokuun puolessa välissä. Olin yhteydessä seuran puheenjohtajaan ja hän kertoi, että koulutus järjestetään non-stoppina, eli sinne voi tulla missä vaiheessa vain, silloin kun pääsee ja kouluttajiakin vaihdetaan vähän väliä, joten tämä olisi meille nappi-paikka!!!

Paikallisen koirakoulun kouluttajamme palaa (toivon mukaan) äitiyslomalta syksyllä, joten saattaisimme päästä koululle taas TOKO-koulutukseen - täytyy vain nyt aktiivisesti pitää silmällä koulun kurssilistaa.

Mutta nyt on alkanut allekirjoittaneen kauan kaivattu kesäloma - ihanaa!!! Ollaan jo Lemmyn kanssa nautittu näistä kiireettömistä aamuista ja käyty aamulenkitkin tuolla lähimetsässä. Voi, pitäisi vaan vielä saada tuo kamera mukaan, niin näkisitte tekin missä ihanissa maisemissa me pääsemme vaeltamaan!

Loma tuoksuu tältä...


Lomailemisiin!!!

Ei kommentteja: