keskiviikko 3. elokuuta 2011

3/8/2011: Hengailua: rengasta, putkea ja retkeilyä

Ihanaa, on loma!!! Ollaan Lemmyn kanssa tehty metsäretkiä ja eilen illalla tiistaina ehdittiin käydä Muuramessa henga-agissakin, eli näitä me tehtiin:

PUTKI: pelkkää putkea. Lemmy ei tahtonut käsissä pysyä kun teki niin kovasti mieli mennä putkeen jo ennen omaa vuoroaan! Putki meni meiltä siis loistavasti ja koira palasi luokseni putken jälkeenkin lelun houkuttamana.

PUJOTTELU: tehtiin kahteen otteeseen - tämäkin menee meillä jo hyvin, kunhan tehdään Lemmyn kanssa kahteen pekkaan namuja avuksi käyttäen - emäntä itse kuulema tekee hiukka liian nopeasti, hitaammin Lemmy ehtisi paremmin mukaan ja pystyisi kontrolloimaan liikettään - me siis hidastettiin viimeisiin kertoihin.

RENGAS, joka olikin nyt ekaa kertaa se sellainen kisarengas, eli roikkui noin 15 sentin korkeudella maasta. Kouluttaja piti Lemmyn hihnasta kiinni ja minä houkuttelin lelulla. Lemmy mietti tosi kauan, että onkohan se emäntä nyt ihan tosissaan, sitä kun pääsisi lelun luokse kiertämälläkin... mutta sitten koira HYPPÄSI. Emäntä oli ylpeä ja sitten meillä menikin jo ilman sen kummempia pähkäilyjä rengas vielä kolme kertaa onnistuneesti.



ESTE + PUTKI: tehtii kahteen otteeseen. Ja meillä meni hyvin. Vähän Lemmyä toppuuttelin, kun oli taas niin kova hinku menemään... Olisi mielellään jättänyt esteen tekemättä ja painunut suoraan putkeen. Ja lelulla taas otin koiran kiinni putken toissessa päässä.

Meillä oli mukavaa! Osallistujia oli vain kuuden koirakon verran, joten saimme tehdä tosi monta toistoa ja noita joitakin rasteja jopa kahteen otteeseen. Ensi tiistaina siis taas!

Nyt on ollut kaksi tosi ihanaa kesäpäivää kolean maanantain jälkeen, ollaankin siis erityisesti nautittu metsässä lenkkeilystä. Tänä aamuna menimme vanhemmilleni kylään pururatoja pitkin. Kyllä Lemmy jaksoikin juosta, voi mahdoton!  Meillä menee matkaan noin tunti ja Lemmy vielä tekee välillä extra pyrähdyksiä metsään - kyllä uni maistuikin sitten kyläpaikassa - ensin piti kuitenkin laittaa kaikki mamman matot mykkyrälle kamalalla juoksemisella. Riekunta oli niin suunnatonta, että otin Lemmyn lopulta jo jäähylle hihnan kanssa - pelkäsin, että joudumme lähtemään mamman kanssa mattokauppaan...

Tänä iltana kävimme vielä iltalenkin metsässä. Lemmy oli taas "napanuorassa", jotta pystyin kuvailemaan ilman, että joudun pitämään koiraa silmällä satunnaisten matkailijoiden (lue toisten koirien) varalta. Lemmy taitaa jo alkaa tottua tähän emännän outoon käytökseen: lähes könttämiseen metsässä, jatkuviin pysähtymisiin ja jäykistymisiin ☺ Lemmy jopa hälytti kun kauempana toisella polulla meni juoksija eli alkoi haukkumaan samaa vahtihaukkua kuin kotipihassa - tätäkään ei ole ennen tapahtunut. Kyllä allekirjoittaneella olikin sitten turvallinen olo - ikioman vahtikoiran kanssa ♥

Ihanaa mäntymetsää ilta-auringossa

Lemppari polullemme on tehty hakkuita...


... nyt on polulla leveyttä mitä tapsutella menemään


Lemmy - the metsämies

Ei kommentteja: