torstai 11. elokuuta 2011

11/8/2011: Agility hengailua

Tiistaina meillä oli taas Muuramelaisten järjestämää Henga-agia. Kaikki rastit olivat tällä kertaa yksinkertaisia, eli jokainen rasti sisälsi vain yhden esteen, joka suoritettiin kahteen kertaan ja koko kierros suoritettiin toistamiseen, joten toistoja tuli ihan mukavasti nelisen kertaa este.
Yksinkertaiset esteet olivat tosi hyvä juttu: ilmapiiri oli tosi hektinen, vitsailinkin, että Lemmy varmaan toi sen tullessaan. Normaalisti niin rauhallisesti ja hillitysti käyttäytyvät kanssa treenaajat tekivät Lemmylle niin tyypillisiä syöksyjä toistensa luokse ja ilmassa oli pientä isottelua sekä yksi joutui jopa jäähylle - ja se EI OLLUT LEMMY! Hyvä me!!!

Kyllä minulla oli Lemmyssäkin pitelemistä! Koira oli niin innoissaan ja nimenomaan rasteista eikä muista koirista. Joka kerta vuoroa odottaessamme Lemmyä itketti kovasti ja välillä se jopa tärisi innosta. Tein taas odotusvuorollamme normaaleja kävelylenkkejä ja pientä tokoilua (istu, maahan ja katsekontaktia) rauhoittaakseni koiraa ja se onnistuikin mukavasti.

ESTE: vain yksi tosi matala este. Meillä meni ihan hyvin. Esteen lähellä oli putki, joten Lemmy olisi kyllä mielummin mennyt sinne kuin tehnyt esteen, mutta mallikkaasti suoriuduttiin. Minullahan on nyt käytössä tätä varten ostamani uusi hihna jonka materiaalina on ohut punos. Lemmyllä oli sen verran vauhtia esteen suorittamisessa, että jäin jälkeen tosi pahasti ja näin kauhukseni joka kerta kuinka hihna meni 2 sentin päästä esteen tolpista eli oli tosi lähellä etten kaatanut niitä, huhhuh...

PUTKI: Tämäkin meni ihan hyvin, innon puuttumisesta ei koiraa ainakaan voi syyttää. Sain hyvin houkuteltua koiran luokseni lelun avulla suorituksen jälkeen.

PITUUS: neljällä lankulla. Meni hyvin. Yhden kerran Lemmy otti vauhtia keskimmäiseltä lankulta, joten tämän tekemiseen saimme yhden lisäkerran.

PUJOTTELU: meni tosi hyvin. Emäntäkään ei hämääntynyt vaikka ohjasi koiraa joka kerta eri puolelta keppejä ☺

Pituudessa ohjaaja piti Lemmyä hihnasta kiinni, kun minä menin lankkujen taakse vastaanottamaan koiraa. Lemmyllä tuskin henki kulki, kun veti hihna kireällä leijonan lailla itseään eteenpäin kohti lankkuja... Ei hyvä, mutta toisaalta parempi, että intoa riittää kuin että olisimme niissä alkuasetelmissa, missä putkikin pelotti niin kamalasti.
Oli sen verran hetkinen tunti, että Lemmy nukkui autossa jo kotiin lähdettäessa.

Minähän haaveilen kovasti, että ehtisimme vielä tekemään näitä esteitä niin, että saisin Lemmyn jäämään odottamaan ja tekemään esteet vasta käskystäni, mutta ei taida aika riittää siihen - enää kolme kertaa treenejä jäljellä.

Eli järjestävät vielä tämän elokuun ajan henga-agia ja sitten valitettavati tämäkin ilo loppuu ☻
Huokailemisiin!


Hengailemaan?





Ei kommentteja: