keskiviikko 17. elokuuta 2011

17/8/2011: Agility hengailua tihkusateessa

Joo, tihutti vettä, mutta se ei meitä haitannut eilisessä henga-agissa: paikalla oli treenaajia tosi paljon, jopa yksi uusikin kokeilija oli päässyt mukaan!

Lemmyllä oli jo kotoa lähtiessämme haju, että nyt ollaan höntsäämään menossa ja kaikkia liikenneturvallisuusasioita rikkoen vietti ensimmäiset kilometrit etupenkkien keskinojalla etukäpälillä siitä tukea ottaen ja tiiviisti minuun nojaten. Meillä toki on AINA käytössä turvavyö, mutta sen verran antaa periksi, että koira halutessaan saa nyhjättyä itsensä vähän liiankin pitkälle turvavyöllään. Loppumatka onneksi mentiin sitten turvallisemmin: Lemmy nukuksi ja nojaili oviin maisemia katsellen.

Näitä me harjoiteltiin:

TUPLA-AIDAT: isottelin ja kokeilin ensimmäisen kerran taas pitkään aikaan niin, että Lemmy oli irti. Hienosti meni hypyt, mutta se luoksetulo sitten kestikin vähän pitkään: koira teki taas kunnialenkin pihan perällä lelu suussaan ja palasi takaisin takkityhjänä hurjasta juoksulenkistä. Seuraavat kerrat otettiinkin taas perinteisesti hihassa : (
Nyt kuitenkin tein joka esteellä sen mistä jo aiemmin haaveilinkin, pakotin Lemmyn istumaan ja odottamaan hetken vuoroaan - este suoritettiin sitten vasta käskystä. Viimeisellä kerralla Lemmy yritti ohittaa viimeisen esteen, mutta pienen ylimääräisen lenkin tehtyään sain koiran kuitenkin ohjattua kunnialla viimeisenkin esteen yli.


PUTKI: tämä menee meillä jo rutiinilla ja on edelleen Lemmyn lemppari! Ensin kaksi kertaa suora putki ja sitten vielä tauon jälkeen putki mutkan kera. Tässäkin istutuin ja odotutin hetken koiraa. Ohjaaja neuvoi minua sen verran, että odotan niin kauan, että hihna ehtii kunnolla löystyä koiran ja minun välillä ennen käskytystä - putki onkin sitten palkka höyryämättä odottamisesta.


KEPIT: menee mallikkaasti. Tehdään edelleen nameilla ja pienen haparoinnin perusteella, en usko, että Lemmy vieläkään tajuaa mistä tässä on kyse vaan yksinkertaisesti seuraa nameja.

Nyt oli tosi ihanaa kun ohjaaja antoi meille luvan tehdä vapaana olevia "rasteja" varsinaista suoritusvuoroamme odotellessa! Tein tupla hyppyjäkin nelisen kertaa sillä aikaa, kun odotimme vuoroa putkeen ja kepeille. Tehtiin namien voimalla ja kävely/hölkkävauhtia. Sain ohjattua tosi mainiosti koiraa nameilla - teimme lopussa jo vähän ylimääräisiäkin lenkkejä ja vaihtelimme hyppysuuntia. OLI IHANAA!!! Minäkään en ole niin kamalan jännittynyt, kun saamme tehdä harjoitusta omaan tahtiin ja ilman suurta yleisöä ☺

Hengat onneksi jatkuvat vielä pari kertaa!!!

Muuramelaistan perustottelevaisuuskoulutukset pläjähtivät käyntiin maanantaina, mutta allekirjoittaneen alilämpökesäflunssa piti meidät poissa tältä ekalta kerralta - ensi maanantaina yritetään päästä mukaan.

Jännittää, eli jännittämisiin!!!

Vaanimista kesäturkissa kesäpäivästä nauttien

Ei kommentteja: