sunnuntai 13. marraskuuta 2011

13/11/2011: Isänpäivä onnitteluja & Agilitya ja arkitokoilua, kouluviikko 4.

Marraskuun lähes puoliväli ja lumi ONNEKSI antaa edelleen odotella itseään. Tämä työssäkäynti ihan selvästi rajoittaa tätä koirapoikien kanssa luonnosta nauttimista: aamulenkiltä kotiin tultaessa näkyy vasta ensimmäiset valkenevan päivän merkit ja iltalenkki tehdäänkin sitten jo taas pilkkopimeässä. Onneksi on nämä viikonloput ja nuo koulutunnit parina iltana!!!

Virtuaaliset onnittelut niin omalle kuin muillekin karvattomille ja karvallisille isille! 

Meillä vietettiin isänpäivää jo eilen lauantaina täällä meillä - aika kovasti meni rapsutusten puolelle, mutta ei kai sillä ole väliä. Karvakorvat osaavat kyllä jo asettua sellaisille paikoille, että vanhempieni on mahdoton olla edes vähän huomioimatta koiria: Hiski makoili isäni rinnalla sohvalla päivälenkin tassujenpesusta hieman vielä kosteana isäni housut kastellen ja Lemmy mammani vieressä pää sohvalta roikkuen mahalleen aurinkoa (lue:  rapsutuksia)  ottaen. Eli kaikki parhaat sohvapaikat oli viety, joten minäkin suosiolla istuksin olohuoneen rahilla.

Joo ja niitä koulukuulumisia:

Tiistaina arkitokoilussa pidettiinkin "pihapäivä": harjoiteltiin ohituksia, odottamisia ja luoksepäästävyyttä. Ohitukset meni mallikkaasti, koska vaikeuskerroin oli tosi matala: kiersimme lenkkiä niin, että toisiin koirakkoihin jäi väliä kokonainen autokaista. Odottamiset meni tosi mallikkaasti kummaltakin koiralta. Luoksepäästävyydessä ei Hiskin kanssa ole mitään ongelmia, mutta minä sitten olisinkin jäänyt luokalle Lemmyn kanssa, jos mahdollista... Kouluttajan kanssa meni vielä ihan hyvin, mutta sitten vieraiden tätien lähetyttäessä Lemmy haukkui, murisi ja perääntyi - tämän suhteen kyllä olen jo valmis antamaan periksi! Lopuksi harjoittelimme vielä seisomista - Lemmy ei ikinä tätä ole oppinut kunnolla ja Hiski vasta opettelee: eli tämä oikeastaan meni meiltä kaikilta vielä täysin alkeiden opetteluna. Ensi tiistaina, jos vain sää sallii jalkaudummekin sitten ihmisten joukkoon!

Torstaina Lemmyn kanssa kävimme agilityssä:
Ensimmäiset 15 minuuttia oli taas minulle kuin emäntää olisi grillissä käännelty: koirakoulun viereisessä hallissa oli talvirenkaiden vaihtajaiset menossa ja kolina&kilinä oli melkoista - Lemmy parka oli paniikissa. Alkuun pystyi syömään sentään pari nakin palaakin, mutta sitten tilanne paheni ja koira alkoi jopa läähättää... En tiedä kuvittelinko vai oliko sattumaa, mutta sain koira käskytettyä maahan makaamaan käskyllä "rauha" ja näytti ihan siltä, että koira vähän rauhoittui!
Alkuun treenattiin melko pitkään koirakoittain pujottelua. Meidän vuorolla Lemmy pakeni heti ulko-ovella valmiina poistumaan paikalta, mutta sain käskytettyä koiran luokseni. Lemmy pujotteli alkuun kuin unessa, mutta minä parhaani mukaan tsemppasin koiraa ja vihdoin ja viimein aloimme tehdä normaaliin tapaan. Edellis sunnuntaina harjoittelimmekin tätä kotiläksyksi saatua pujottelua kotona lainaten taloyhtiöltä aurauskeppejä. Pujottelu menee meiltä ihan hyvin nakkien voimalla, mutta mielestäni Lemmy ei vieläkään ymmärrä mistä on kyse - seuraa vain makupaloja.

Loppu tunnin käytimme kolmen rinnakkaisen esteen hyppimiseen: harjoiteltiin serpentiiniä ja kiertämistä - ensin kaksi ensimmäistä estettä hypättiin kiertäen ja sitten taas viimeinen este suoraan. Sain kovaa kritiikkiä itselleni, koska kyselin mahdottomasti ohjeita ohjaajalta ja siinä vaiheessa unohdin Lemmyn ja palkitsemisen. Lemmy vieläkin vähän kuunteli kolinoita, mutta hyvin koira teki. Hyvä Lemmy!!!Hiski ei ole ollut meillä todellakaan vielä kauaa, mutta jotenkin ei enää edes muista aikaa ennen Hiskin tulemista. Minun ja karvakorvien ulkoilulenkit ovat melkoisen vauhdikkaita, joten olen kuitenkin kaivannut kovasti sellaista "laatuaikaa" kummankin koiran kanssa, että voisin keskittyä vain jompaan kumpaan turriaiseen. Olenkin nyt tehnyt joka sunnuntai näitä "exclusive"-lenkkejä kummankin koiran kanssa ja tuntuu, että me kaikki ollaan nautittu näistä tosissaan. Eilenkin tehtiin aamulenkki kolmistaan, mutta päivälenkin tein kummankin koiran kanssa erikseen. Ensin Lemmyn kanssa: muuten ihan normaali metsälenkki, mutta välillä harjoittelin luoksetuloja nakin voimalla. Sitten Lemmy kotiin ja Hiski mukaan. Hiskin kanssa sama metsälenkki ja samoin harjoittelin luoksetuloja, mutta ei niin paljoa: Hiski keskittyi juoksenteluun, pomppimiseen ja käpyjen kantelemiseen, minä Hiskin touhujen seurailuun, jota ei kyllä voinut tehdä hymyilemättä: pojassa on virtasta kuin pienessä höyryveturissa ja satunnaiset metriset ilmahypyt tuntuvat pikemminkin lisäävän vauhtia kuin hidastavan sitä ☺

Kohta lähdetään taas tokoilemaan Muurameen!

Ai niin, tilaamani agility esteet ja rengas tulivat torstaina: olen jo kasaillut välineitä vähän ja yritän päästä vielä iltapäivällä testaamaan ainakin esteitä...

Hyppiväistä isänpäivää kaikille!

Ei kommentteja: