perjantai 1. kesäkuuta 2012

1/6/2012: Jäljillä!






























Jäljiltä päivää!!!

Jäljillä 1: JÄLKIKURSSI.

Viikko sitten aloitettiin Lemmyn kanssa jäljestyskurssi ja on ehditty käydä nyt jo toinen koulutuntikin harjoittelemassa. Olen ehtinyt käydä tekemässä parina päivänä jälkeä metsään Hissun kanssa (lue: Hissu on odottanut kiltisti puuhun sidottuna, kun emäntä itse on vetänyt menemään pöpelikössä) Kurssilla edetään melkoista vauhtia: alussa "hajun tekeytymisaika" oli 5 - 10 minuuttia, nyt saimme ohjeet odottaa jäljelle menoa vähintään 20 minuuttia  - kätevä emäntä on siis käynyt ensin tekemässä jälken ja tehnyt Hissun kanssa metsälenkin ja sitten noutanut nuusku-Lemmyn jäljestyspuuhiin.
Ette arvaa miten nameja menee! Ensimmäisellä tunnilla teimme jälkeä noin 30 askeleen verran ja nyt viimeisissä omissa treeneissä tein jo noin tripla matkaa eli namejakin kuluu melkein sata.

Jotain voisi tietysti sanoa näistä harjoittelun alkeistakin:
harjoittelemmme siis ihmisjälkeä ja tässä alussa teen jälkeä nameja hyväksikäyttäen:
* jälki aloitetaan tamppaamalla "aloitus kohta" - kourallinen nameja maahan ja emäntä toutaroimaan namien päälle.
* jokainen askel merkitään vielä tässä vaiheessa namilla, eli nami maahan ja sitten voimakas polkaisu kantapäällä namin päälle.
* lopussa "lopetus kohta" - kourallinen nameja maahan ja emäntä taas toutaroimaan namien päälle. Jäljeltä poistutaan ISON loikan kera, jotta jälki todellakin loppuu tässä vaiheessa.

Meikäläisen suuntavaistolla apukeinot oli otettava käyttöön heti alusta alkaen: vappuna ostetut serpentiinit otettiin käyttöön heti eli merkkasin aloitus ja lopetuskohdat pienillä serpentiinin kappaleilla pöpelikköön. Jatkossa aion käyttää serpentiiniä myös pidempien jälkien teossa merkkaamaan jyrkät käännökset.
Muutenhan tämä idea olikin tosi hyvä, mutta enhän minä sitten enää Lemmyn kanssa jäljelle mennessäni löytänytkään näitä pieniä serpentiinin palasia ☺ Lemmy onneksi oli jo tässä vaiheessa niin "jäljellä", että näytti emännälle mistä jälki alkaa - tästä ei sitten kerrota kouluttajalle!

Jäljillä 2: LEMMYN MAHAVAIVAT.

Lemmyn mahaoireet ovat vain jatkuneet ja jatkuneet puristeluidenkin pannan laittamisen jälkeen. Puolitoista viikkoa koira oli terveen kirjoissa, mutta eilen, isännän kanssa päivälenkillä, taas oksenteli ja ripuloi. Iltalenkillä ollessamme kakan mukana tuli desin verran hyytynyttä verta ja minä säikähdin tosissani - huhhuh! Koira oksenteli pariin otteeseen vielä kotimatkalla - allekirjoittanut oli paniikissa!
Kotiin ehdittyämme isäntä googletti heti oireet ja monilla sivustoilla sanottiin, että se on aikayleistä (?) pitkään jatkuneen ripuloinnin aikana. Sitten vain päivystysaika tilaamaan ja onneksi saimmekin varattua sellaisen täksi aamuksi.
Lenkin jälkeen vietin vielä puolitoista tuntia huonovointisen näköisen Lemmyn kanssa takapihalla "ihanassa" "kesäisessä" "lämpoisessä" illassa ja odoteltiin josko pahoinvointi vielä palaisi. Hissu päivysti ikkunan takana silmät suurellaan. Lemmy oli kovin levoton ja kaikista paras paikka löytyi lopuksi jaloistani istuessani pergolan rappusilla ja koiran massua silitellen. Nukkumaankinhan sitä oli lopulta mentävä, joten majoituin olohuoneenlattialle ajatuksena, että Lemmy saa minut herätettyä jos huono olo iskee yöllä. Yö meni rauhallisesti, samoin aamu ja pääsimme lähtemään lääkäriin ilman mitään kommervenkkejä.
Lemmystä otettiin verikokeet ja kaikki arvot olivat o.k. Pientä kuivumista oli ehtinyt tulla, mutta lääkäri ei ollut huolissaan, koska Lemmy oli kuitenkin vielä illalla kotona juonut vettä. Diagnoosina oli ärtynyt ohutsuoli ja aiheuttajana allergia. Saatiin mukaan herkän vatsan ruuat, antibiottikuuri 10 päiväksi ja vielä lopuksi maitohappobakteeri kuuri. Nyt huoli jo alkaa vähän helpottaa! Tämä loppupäivä on menty omenilla, uusi ruoka ei maistu. Koira kuitenkin juo, joten luulen, että kasvava nälkäkin (ainakin jossakin vaiheessa) saa uudenkin ruuan maistumaan. Ohjeiden mukaan masun rauhoituttua jatkamme samalla ruualla kuin tähänkin asti, mutta kaikki muut teolliset tuotteet jätetään pois + luut. Nyt vain pidetään peukkuja, että tämä extrojen jättäminen auttaisi!!!

Onneksi jäljille päästiin tällä viikolla monessakin suhteessa - huokaus!





Ei kommentteja: