sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

7/4/2013: Ärri&Purri: muutoksia voimakentässä

Niinhän siinä kävi, että taas se kahden viikon pääsiäisloma on lopullaan ja arki alkaa huomenna... ☻
Onneksihan illat ovat nyt jo aika pitkään valoisia, joten lohduttaudun ajatuksella, että ehdimme iltalenkillä metsään vielä valoisan aikaan. Joinakin iltoina olen käynyt vielä Lemmyn kanssa metsälenkin seitsemän jälkeen - tunkua muista kulkijoista ei ole ollut, mutta sehän on meille käynyt paremmin kuin hyvin.

Nyt kun pahimmat pakkaset ovat hellittäneet olemme alkaneet taas koirapoikeien kanssa viettää aikaa  takapihallakin. Hissu on tuonut metsälenkeiltä kepin jos toisenkin takapihalle, ja nyt kun hankikin on kantanut poikia, olemme viettäneet aikaa keppiä heitellen. Lemmy on lisäksi keskittynyt vaativiin kaivaustöihin yli polveen yltävässä lumihangessa ja keskelle pihaa onkin nyt ilmaantunut perron mentävä kaivo. Nyt vasta jälkikäteen tajusin, että aika vaarallinen tuo kaivuu tuossa lumihangessa on koirapoikien kepinvetoleikkejä ajatellen - onneksihan kumpikaan ei ole vielä sinne humpsahtanut!

Hissu täytti viikolla jo peräti kaksi ja puolivuotta - vauva-aikojen pitäisi nyt siis vierallisesti olla ohi - taitaa kyllä olla niin, että Hissu tulee olemaan aina emännän oma pikku mussukka, iästä viis!
En tiedä onko tuo ikätehnyt tehtävänsä vai mikä, mutta nyt saan toimia välillä jo erotuomarinakin keppileikeissä - kummallakin tahtoo aina välillä keittää hiukka yli ja mukava keppileikki alkaakin lähestyä ihan oikeita tappeluja. Tasajakoisesti kuitenkin vielä mennään, eli kummaltakin tahtoo palaa päreet tasapuolisesti. Kummatkin ovat sen verran itsepäisiä, että olen katsonut parhaaksi puuttua ärryittelyyn ennen kuin jommalla kummalla keittää totaalisesti yli ja hampaat siirtyvät pian kepistä veljeen. Viisaammathan neuvovat, että urosten pitäisi antaa itse selvitellä välinsä, mutta aion olla piittaamatta neuvoista vastakin näissä keppitappeluissa: emäntä on pomo ja uhittelut loppuu silloin kun emäntä haluaa, ei sillon milloin veljekset niin päättävät...
Lauman hierarkiahan on jo selvä eli Lemmy on päällikkö ja Hissu seuraa veljeä jäljessä - niin hyvässä kuin pahassakin - ja tähän järjestykseen tuskin tulee muutosta vähään aikaan!

Emännän valvovan silmän alla


Lemmy kutsuu leikkiin


Taas menee vähän yli: Ärri&Purri ja vain yksi keppi


Välillä sovitaan ihan oma aloitteisestikin

Nyt kuitenkin kohti arkea - vaikka hampaat irvessä...

Ei kommentteja: