sunnuntai 27. lokakuuta 2013

27/10/2013: Tutkija: Koirat ovat myös ihmisiä ?!


Kiitos Puhuri-blogin pitäjän, Alvarin omistajan, bongasin oheisen jutun hänen blogistaan.

Ohessa linkki alkuperäiseen juttuun: Koirat ovat myös ihmisiä:
http://yle.fi/uutiset/tutkija_koirat_ovat_myos_ihmisia/6867735
Tutkija: Koirat ovat myös ihmisiä


"Professori Gregory Berns on yrittänyt selvittää, mitä koirat ajattelevat. New York Times -lehdessä julkaistun kirjoituksen mukaan Berns uskoo koirien tuntevan ihmisten tavoin positiivisia tuntemuksia.
Koirien tuntemiskykyä voi verrata ihmislasten tuntemiskykyyn, uskoo koirien aivotoimintaa tutkinut neurotaloustieteen professori Gregory Berns. Hän perustaa väitteensä koirien magneettikuvauksista saamillaan tuloksilla.Berns avaa tutkimustensa tuloksia New York Times -lehden internetsivuilla julkaistussa kirjoituksessa.
Koira makaa lattialla.
Kuva: Kia-Frega Tyynismaa / Yle
Tutkija uskoo, että koirien sisäisestä olotilasta voi saada tietoa magneettikuvauksen avulla. Hän kertoo kouluttaneensa parin viime vuoden aikana koiria menemään magneettikuvauslaitteeseen ja pysymään siellä aloillaan ilman että niitä tarvitsee nukuttaa. Bernsin mukaan esimerkiksi aistimuksia ja tunteita ei voi tutkia nukutettuna olevasta eläimestä.
- Väistämätön johtopäätökseni on, kymmenisen koiran kouluttamisen ja magneettikuvaamisen jälkeen, että koirat ovat myös ihmisiä."

Voi - täytyy vain toivoa, että oheinen johtopäätös on käännösvirhe eikä tieteellinen fakta ☺ vaan eipä ollut... En halua syödä leipää kenenkään suusta, mutta minäkin olisin voinut kertoa, että koirilla - totta tosiaan - on tunteet ☺ 
Alkuperäisen New York Times:n artikkelin mukaan (Dogs Are People, Too) testeissä on käytetty myös professorin omaa koiraa testattavana - tulee mieleen, että pitäisiköhän kyseisen herran viettää vähän enämmän aikaa koiransa kanssa ja ehkä muutenkin perehtyä lajituntemukseen...

Hauskaa viikonloppua - minä tästä lähden tutkimaan omien koirieni positiivisia tuntemuksi: on aamupalan aika! 

Ei kommentteja: