lauantai 28. joulukuuta 2013

28/12/2013: "Pökäle olohuoneessa" eli Back to Basic

Oli joulupäivän ilta ja isäntä oli sammuttelemassa tulija takapihalta, hieman uninen emäntä itse kompuroi haukotellen makuuhuoneesta eteiseen tarkoituksenaan käydä vielä vähän juomassa ennen nukahtamistaan... Emännän itsensä sivusilmä huomasi epäilyttävän peukalon pään kokoisen ruskean pallukan olohuoneen lattialla - tähän tarvitaan tarkempaa tutkimusta: epäilyttävä luontokappale nenäliinaan ja totta tosiaan - pökälehän se siinä ihan itse! Kaksi epäiltyä makoilee olohuoneen lattialla ja kummallakin sellainen ilme, että jos karvakorvat osaisivat vihellellä, olisi koko olohuone täyttynyt viattomista vihellyksistä. Olin niin hölmistynyt, että piti käydä oikein isännälle huikkaamassa takapihalle, että minkä löydön olin tehnyt.

Voihan vinetto! Joku tuikkasi omaatuntoani oikein pitkällä sukkapuikolla...

Olen paasannut tästä ennenkin: kunnon lenkkien täytyy kuulua päivärutiineihin (ainakin meillä), jos kerran mielit karvaisia kamuja perheeseesi... eli aika uskollisesti ollaan noudatettu päivärutiineja.

Syksyllä kipeytynyt kantapääni kipeytyi nyt entisestään viime sunnuntaina ja nyt jouluaattona poikien kanssa tekemistäni pitkistä metsälenkeistä - jouluaattoilta ja joulupäivä sitten mentiinkin minimillä, eli aattoiltana ja joulupäivän aamuna pikainen lenkki takametsässä ja joulupäivänä metsälenkin korvasi tunnin agility/toko-harkat. Joulupäivän iltana taas vain pikainen lenkki takametsässä linkuttavan emännän kanssa.
Joulupäivän iltana Lemmy-kulta kyllä kävi pariinkin otteeseen istuksimassa makuuhuoneen ovella minua altakulmain katsellen ja yrittikin sitten ilmeisesti viestittää, että jollakin meistä on täällä aika paha hätä!!! Emännän suomi-perro-sanakirja oli kuitenkin taas kateissa ja käskytin koiran vain nukkumaan...

Niin, että oliko tässä joku opetuskin tulossa?
No oli!!! Tyhmästä emännästä kärsii myös olohuoneen matto!
Ei vaine - vaan siis ihan oikeasti: vaikka meidän pojat ovatkin jo aika itseohjautuvia, niin ilman perusasioiden huolehtimista asiat voivat levitä käsiin! Yksi kikkare olohuoneessa ei maailmaa kaada, mutta oli taas hyvä muistutus siitä, miten riippuvaisia karvakamujen hyvinvointi on meistä kiinni.

Loppuviikkolla ollaankin parhaamme mukaan palauduttu ruotuun: lenkit ovat edelleenkin tosi lyhyitä klinkkaavan emännän takia ja metsälenkit&irrallaan juoksentelu ovat nyt muuttuneet hihnallisiksi kävelytie lenkeiksi: lenkeiltä on palattu kotiin on vasta kun emäntä on pystynyt omin silmin todistamaan, että kaikki tarpeet on tehty. Lemmykin on pystynyt näin paremmin keskittymään "oleelliseen" ylenpalttisen nuuskuttelun ja riekkumisen sijaan.

Lenkkeilemisiin!


Ei kommentteja: