sunnuntai 16. lokakuuta 2016

16/10/2016: Herättelyjä

Huomenta!

Meillä ollaan herätty jo taas neljältä kuuntelemaan yläkerran asukkaiden elämää: vintille etsiytyneet hiiret pitävät karvakorvat hereillä ja karvakorvat pitävät luonnollisesti sitten allekirjoittaneenkin hereillä. Koko viikko on mennyt enemmän ja vähemmän yöllisten heräilyjen tahdittamana.
Hissu hälyttää haukulla vieraista ja Lemmy aktivoituu samointein murisemaan ja sitten rynnätäänkin jo emännän luokse. Alkuun yritin kaavamaisesti kieltää haukkumiset ja urinat, mutta tulos oli aika laiha, kun kummatkin pojat ovat täydessä hälyvalmiudessa jännityksestä täristen.
Viime yönä sitten hokasinkin - unenpöpperöstä huolimatta - kehua pojat vuolaasti hälytyksestä. Kehujen jälkeen Hissu ylpeänä kömpikin takaisin nukkumaan, mutta Lemmy jäi vielä hetkeksi nojailemaan jalkaani. Lisä kolinat sitten eivät enää hälytysreagtiota aiheuttaneetkaan... Jännällä odottelen ensi yötä! Voiko se olla näin yksinkertaista?



Ollaan me ehditty taas vähän treenailemaan kodin ulkopuolellekin:
Tiistaina viikkovalkassa treenailtiin vauhtia Hissun kanssa - hienosti meni: pujottelu täytyy ottaa vain näköjään seuraavaksi herättelyn alle koska vauhtia puuttuu hurjasti ja korkeassa vireessä virheitä tulee melkoisesti!
Torstaina oli ihan eka oma rallytokovalkka Hissun kanssa, nyt ei enää Lemmyä sitten tuuraillakaan. Asiaa luopumisesta ja kontaktista: aika heikoilla ollaan, mutta siihenhän ei auta kuin harjoittelu.
Perjantaina päästiin Hissun kanssa jo toistamiseen JATtilan ratatreeneihin: valmiina 2-luokan rata ja oma ehtoista harjoitusaikaa vajaa kymmenen minuuttia.
Plussia: kentälle menosta puuttui kaikki jännittely sekä emännältä että koiralta ja uskomattomasti se Hissu 2-luokan hyppyrataa meni: pitkät estevälit ja jouhevasti kulkeva rata on ihan selvästi Hissun juttu!
Miinuksia: edelleenkin pujotteluun keskittyminen pojalla ontuu ja minä hätäpäissäni unohdan katsekontaktin koiraan.

Pakko se on uskoa: syksy on saapunut ja heijastinliivit kaivettiin kaapista käyttöön...
























Auttavat muuten mukavasti ruskean pörrö-pojan bongaamista ruskaisesta metsästä myös päivännäöllä!!!

Mutta nyt aamukahvin juontiin, tsau!

Ei kommentteja: