sunnuntai 27. helmikuuta 2011

27/2/2011: Hupsis, moksis ja molskaus

Valitettavasti otsake ei viittaa uuteen uintikertaan Lemmyn kanssa vaan tämän iltaiseen ensimmäiseen kokoontumiseemme Pumilaisten kanssa.

Pumit Ry:n Keski-Suomen Pumilaiset järjestävät 5-kerran yhteistapaamiset paikallisen koirakoulun tiloissa ja me päästiin Lemmyn kanssa täyteainekseksi näihin tapaamisiin, mikä oli meille onnenpotku! Ohjelma vaihtuu joka kerta ja tämä ensimmäinen kerta oli kuulostelukerta, eli vähän kyseltiin mitä ihmiset koirakkoineen haluaisivat tehdä: kerran tulee ainakin näyttelykoulutusta ja kerran päästään tutustumaan agilityyn.

Tänään tosiaan saimme esittää toivomuksia ja harjoittelimme peruskäskyjä: odota, seuraa, seiso, peruuta ja namin ottaminen ilmasta kiinni. Minä lähdin tapaamiseen pystypäin "pojan" kanssa valmiina KAIKKEEN.

Lemmy tärisi jo innosta autossa kun ajoimme koulun pihaan ja mukavasti pääsimme myös kouluntiloihin - Lemmy pääsi nuuskasemaan vanhaa ystäväänsä Essiäkin.

Aluki aloimme harjoitella odottamista - Lemmy meni mukavasti maahan, mutta kontaktit olivat minimissä kun uusia kavereita oli niin lähellä. Pidin koko ajan kiinni hihnasta, jottei satu tapaturmia eli Lemmy pääsisi innoissaan hyppäämään uusien kavereiden luo. Seuraavaksi harjoittelimme seuraamista ja sehän ei sitten enää mennytkään ihan putkeen. Lemmyä kiinnosti kaikki muut paitsi allekirjoittanut. Toiset ensikertalaiset vetivät mallikkaasti koulutustilaa laidasta laitaan ja me Lemmyn kanssa istuttiin nurkassa ja minä yritin saada kontaktia aikaan edes hetkeksi... ei onnitunut. Lemmy itki, maastoutui ja vaklasi kavereitaan.

HUPSIS
Seiso-käskyssä päästiinkin sitten jo kuin koiraveräjästä eli riman ali mentiin: Lemmy jolkotti vierelläni ottamatta kontaktia ja aina kun sanoin "seiso" ja pysähdyimme työnsin Lemmylle nakkia suuhun. IKUNA en olisi uskonut, että tämäkin on meille jo tuttua juttua...

MOKSIS
Peruuta-käskykin onnistui venklaamalla: käveltiin ensin halli toiseen päähän ja hyppäsin siellä Lemmyn eteen ja pakotin koiran "peruuttamaan", usein peruutimme sivuasennossa... Tästä ei siis paljon iloa ollut... Ohjaaja, sama kuka on ollut meillä kouluttajana sekä pentukurssilla, että pohjatyökurssilla, neuvoi minua kuin aloittelijaa... minä vain kuuntelin posket punaisena enkä saanut sanottua, että kyllähän me tämän teoriassa - ja jopa käytännössä, seinien ulkopuolella - osaamme.

MOLSKAUS
Namin heittäminen: nameja heiteltiin ja Lemmy jaksoi keskittyä sen verran, että sai ne lattialta syötyäkin, mutta kertaakaan en saanut katsekontaktia aikaiseksi...

JA PINNALLE TAKAISIN...
Viimeisenä harjoiteltiin rentona odottamista, eli vaikka linja-autopysäkillä odottamista.
Tämä meiltä onnistui : )
Lemmy oli täysin poikki kaikesta uudesta ja jännittävästä, että maastoutui itse lattialle läähättämään... Kyllä me oltiin tässä hyviä : )

Nyt vähän pelottaa tuleva keskiviikko: aloitamme TOKOn  "alokaskurssin" eli ryhmä vaihtuu ja luultavasti luvassa on tämän iltaisen toisto... En keksi muuta valmistautumiskeinoa kuin, että tulevat iltalenkit teemme TOKO-harjoituksia tuolla jalkakäytävillä yms. ja unohdamme vähäksi aikaa ohitusharjoitukset...

Jännäksi menee...

Happiness Charlie Brown Style:

"Sometimes I lie awake at night, and I ask, "Where have I gone wrong?" Then a voice says to me, "This is going to take more than one night."

Ei kommentteja: