sunnuntai 8. tammikuuta 2012

8/1/2012: Agilityn kouluviikko 10, arkitokoilua 8. ja uusia suunnitelmia

Niin se vain vuoden 2012 ensimmäinen viikko suljahti ohi vauhdilla: jatkettiin arkitokoilua koko perheen voimin, Lemmyn kanssa käytiin viimeinen kerta agility 1-kurssia ja varailtiin jo keväälle uusia kursseja.

On ollut mitä ihanin pitkä viikonloppu loppiaisen ansiosta ja minä olenkin nauttinut pitkiä metsälenkkejä koirapoikien kanssa lumisessa luonnossa pienen pakkasen kera... Taitaa vähän tuntua karvaturrienkin jaloissa, koska tätä kirjoitellessani kumpainenkin on jo unten mailla, vaikka iltahöntsäysaika olisi parhaimmillaan ☺

Tiistaina oltiinkin pitkän joulutauon jälkeen taas koko porukalla arkitokoilua harrastamassa. Harjoiteltiin peruuttamista, seisomista käskystä, leikkimistä ja rauhoittumista.
* Peruuttamiset meni tosi hyvin, Hiskin kanssa ei paljoa ollakaan harjoiteltu, mutta mallikkaasti meni ja osittain sen vuoksi, että joulu harjoiteltiinkin namin nappaamista ilmasta ja nyt palkitseminen tässä peruuttamisessakin onnistuu ilman liiallisia kumartamisia ☺ Lemmystä huomaa, että peruuttamista on harjoiteltu - karvakorva vaan tahtoo väkisinkin tupsahtaa istumaan heti kun vauhti loppuu, mutta ei muuta kuin lisää harjoittelua!
* Seisominen käskystäkin alkaa luonnistua: alkuun vain isännän kanssa meillä oli taas väärä käsky käytössä, eli hoimme sitä "seiso", vaikka olimmekin jo aiemmin sopineet, että pelkkä "stop" voisi käydä meille luontevammin kun käytämme käskyä arjessa = saisimme samaan sanaan yhdistettyä sekä seisomisen, että pysähtymisen nopeassa tahdissa.
* Leikkiä olemmekin jo Lemmyn kanssa harjoitelleet silloin aiemmalla TOKO-kurssilla, mutta kertaaminen ei pahaa tee. Oli muutenkin tosi hyvää harjoitusta: Lemmyä kiinnosti vain kaikkien muiden lelut, mutta Hiski keskittyi leikkimiseen - ei häiriintynyt edes muitten tolkuttomasta haukkumisesta.
* Rauhoittumisessa ei Hiskin kanssa olekaan ollut mitään ongelmia, Lemmy sen sijaan on vasta tällä kurssilla oppinut, että voi ottaa ihan relaastikin, vaikka muita koiria on ympärillä - emäntä loistaa tyytyväisyyttä!!!

Torstaina käytiin Lemmyn kanssa viimeinen agility 1-kurssin tunti. Kurssihan keskittyikin emännän taitojen kartuttamiseen koiran ohjaamisessa ja täytyy sanoa, että kyllä sinne pääkoppaan on jotakin jäänytkin. Meillä oli nyt ensimmäisen kerran 9 rastin rata, jossa oli kaksi vierekkäistä putkea, kaksi rinnakkasita hyppyä ja IHKA EKAA KERTAA PÖYTÄ!!! Eli noin 40 senttiä korkea, metri kertaa metri taso, jolle koiran pitää hypätä, pysyä paikoillaan 5 sekunttia ja hypätä alas taas käskystä... Onneksi oltiin Lemmyn kanssa päästy tätä harjoittelemaan Pumi-treenien yhteydessä viime kesänä. Rata olikin sen verran vaikea ja aikaa vievä, että jokainen koirakko teki sen ainoastaan kahteen kertaan - huhhuh! Lemmy teki HIENOSTI!!! Ensimmäisellä kertaa pöydälle nousu kylläkin tehtiin niin, että emäntä nosti - eli ei ihan niinkuin olisi voinut olettaa - koiraa jänskätti kovasti ja emäntä ei enää edes muistanut, että mitä käskyä oli tällä rastilla käyttänyt... Hermostuin ihan älyttömästi ja osasin vasta rauhoittua ohjaajan käskystä - minähän sanoin, että tämä kurssi oli suunnattu emännille/isännille, eikä koirille ☺ Harjoittelimme pari kertaa pöydälle nousua ja siitä laskeutumista ja vasta sitten jatkoimme rataa eteenpäin. Toisella kerralla pääni oli jo vähän selvinnyt ja jännityskin huvennut, joten muistin, että käskyhän oli "pöytä" ja niinhän se Lemmykkäkin pöydälle hyppäsi kuin vanha tekijä! Oli tosi hienoa onnistua tälläisen radan tekemisessä. Lemmyllekin oli palannut se tekemisen ilo mitä meillä oli viimeksi tämän kurssin ihan ensimmäisillä kerroilla ennen jäätymisiä ja ylimääräisiä kellon tikitysten kuuntelemisia!!!

Joo, niin se vihdoin ja viimein koirakoulun alkukevään kurssikalenterikin oli ilmestynyt: Hiskin kanssa ei enää sovittu agilityn alkeisryhmään, mutta Lemmyn kanssa jatketaan nyt Agility2-kurssille ja tokoilemaan päästään koko porukka: vielä on avoinna menemmekö Lemmyn kanssa jo kerran käymmällemme alokasTOKO-kurssille vai saammeko räätälöidyn kurssin tämän arkitokoilun jatkeeksi - ohjaaja vähän lupaili ideoivansa räätälöityä kurssia, koska meitä osaanottajia olisi tarpeeksi. Mielelläni menisinkin ensin tälläiselle semiTOKO-kurssille Hiskin kanssa - tuossa alokasTOKO-kurssissa kuitenkin mennään jo heti TOKOn kilpaliikkeisiin ja tällä hetkellä meillä olisi enemmän tarvista arjessa tarvittaviin taitoihin: seuraaminen, mutta vielä ei tarvitseisi olla ihan nöpönnuukaa missä kohdassa koira kävelee, yms.

Nyt vielä jännällä odotan, että Muuramelaiset (Muuramen seudun kennelkerho) aloittaisivat joka toinen viikko olevat tottelevaisuuskurssinsa - sitten meillä olisi karvakorvien kanssa kevään koulukalenteri täynnä!
Varpaat jo oikein heiluvat kun ajattelenkin, että kohta on toukokuu ja pääsemme koko porukalla sulalle kentälle jatkamaan Muuramelaisen järjestämiä henga-agi-treenejä - lupailivat syksyllä, että järjestäisivät kurssin tänäkin kesänä - ei muuta kuin karvakorvat kainaloon ja menoksi...


Tunnelmakuvia omista treeneistä 30.12.2011

 Ohessa vielä tunnelmakuvia viimeisestä omatoimisesta agitreenistä, jolloin päästiin ihan oikein kokeilemaan Hiskinkin kanssa hyppyjä ja putkea... oli vipinää ja vilskettä ☺ Isäntä toimi kuvaajana, mutta kamera ei tälläkään kertaa pysynyt menossa mukana.

Ei kommentteja: