lauantai 11. helmikuuta 2012

11/2/2012: Koulussa taas: Agi2:n (4.) & Arkitoko2 ekat treenit

Tänä aamuna nukuttiinkin kahdeksaan ja aamulenkille lähdettiin ihanassa -12 asteen pakkasessa ja valoisuudessa: yritin nauttia metsälenkistä välillä pysähdellen, ihania lumen painosta kaareutuneita puita ihaillen ja nauttien kauempaa kuuluvasta lintujen laulusta. Koirapojat kyllä aloittivat höntsäämisen heti kun hihnoistaan pääsivät ja juoksua & leikkiä riitti aina siihen asti kun otin koirat taas kiinni kotia lähestyttäessä. Koko lenkillä näimme ainoastaan yhden pariskunnan koiran kanssa, mutta muuten saimme pitää koko metsän itsellämme ☺

Ihanaa, tiistaina sain soiton koirakoululta, että Arkitoko 2 kurssi alkaisi jo samana iltana. Iltaohjelma meni kerralla uusiksi ja niinhän me painuttiin taas koko porukalla illalla koululle. Hiskin kannalta haastava ryhmä: pari kuumakallea, joten harjoittelussa pyritään pitämään hyvät turvavälit, ettei turhia nokkakopuja synny. Hiski yritti kyllä haukkuakin, mutta haukku loppuu nykyään heti kun vain saan koiraan kontaktin. Ollaan tässä edetty ihan hurjasti ensimmäisiin kertoihin verrattuna. Ja nyt oli tosiaan uusi ryhmä: 4 uppo-outoa koirakkoa.
Aloiteltiin taas kontaktilla ja jatkettiin odottamisella sekä maaten, että istuen.
Harjoiteltiin peruuttamista ja MEIDÄN LEMMY PÄÄSI NÄYTTÄMÄÄN MALLIA!!!
Minulla oli olo kuin koulun kevätjuhlissa esikoisen lauluesitystä kuunnellen ☺ Lemmy oli niin söpö, että jäin ihailemaan pikku karhunpojan ulkonäköä enemmän kuin keskityin katsomaan hyvää suoritusta.
Hiskin kanssa edettiin peruuttamisessa tosi suuri harppaus: harjoiteltiin alkuun ihan seinän vieressä pariin otteeseen, jotta koira ei voinut pahemmin kiemurrella vaan piti edetä suorassa. Keskemmälle lattialle siirryttäessa koira jo tekikin suoraan ja samointein otettiin käyttöön palkitsemisessa namin nappaaminen ilmasta!
Harjoiteltiin myös maahan menoa käskystä ja saatiin kummatkin isännän kanssa palautetta, että koirat osaa kyllä harjoitteen ilman meidän alkutason käsimerkkejäkin ja käski siirtymään vaan suoraan vaikeampaan ohjeistukseen.
Lopussa taas rentouduttiin käskystä. Oli ihanaa!!!

Edellisen torstain agi-treenit jätettiin suosiolla väliin kovan pakkasen takia. Nytkin pakkasta oli sen verran, että vähempikin olisi riittänyt, - 24 astetta, mutta tästä huolimatta lähdettiin treeneihin. Paikalla oli meidän lisäksi vain kaksi muuta koirakkoa ja meillä kulki Lemmyn kanssa paremmin kuin ikinä! Onneksi tapanani on kuunnella järjen ääntä enkä nytkään välittänyt toista viikkoa olkapäälläni leperrelleestä pikkupirusta, joka sanoi, että mitä järkeä on käydä treeneissä koiran kanssa joka ei yksinkertaisesti nauti treenistä eikä edisty mihinkään... Päästiin tekemään toisena ja Lemmy tärisi ja ulisi ennen omaa vuoroaan innosta - minä en kyllä ollut täysin varma kummasta oli kyse siinä odotellessämme: innosta vai pelosta, mutta onneksi siis se oli intoa!!! Meitä hidasti vähän ensimmäistä kertaa radalla ollut täyspitkä pujottelurata: ollaan kyllä aika paljon harjoiteltu ja hyvin on mennyt, mutta harjoiteltu vain yksittäisenä harjoitteena. 
Kuva: Easy agilityesteet
Nyt pujottelu piti tehdä suoraan putken jatkeena. Lemmyä vähän mietitytti, että mikäs se tämä juttu nyt on, mutta palkitsin koiran kouluttajan ohjeiden mukaan jokaisen tolpan jälkeen ja niinhän me tehtiin rata!!! Päästiin tekemään vielä sama rata yksinkertaistettuna ja nyt jo Lemmyllä oli sen verran vauhtia, ettei emäntä edes ehtinyt kunnolla ohjeistamaan, että minne ollaan menossa. VOI ONNEA!!!
Yritän vähän jarrutella taas tätä intoani, koska seuraavalla kerralla koko treenin voi taas kaataa koirakoulun naapurissa kantautuvat remontin äänet, yleinen kolistelu yms. mutta nyt kyllä lämmitellään viikko tässä onnistumisen tunteessa ☺

Luppoaika tänä viikonloppuna sitten vietetäänkin viime syksynä digiboxin kovalevylle talletetun Puutarhaperjantain 12-jakson parissa: diboxi on sanomassa ilmeisesti sopimustaan irti, koska jättää nauhoittamatta osan ohjelmista, joten nyt on kiire katsoa nämä katsomattomat jaksot pois... Mutta mikäs sen parempää: kevät tulee ja kohtaa pääsee taas mylläämään pikku-pikku-puutarhaani ♥

http://svt.se/2.109158/sida


Kaivelemisiin!

Lemmy työntouhussa helmikuu 2011

Ei kommentteja: