maanantai 13. tammikuuta 2014

13/1/2014: Hurjistunut emäntä eli viikon kaksi treenejä, treenejä, treenejä...

Hyvää iltaa!

Meille satoi (lähes) ensi lumi viikonloppuna!!! Aamu- ja iltalenkit ollaankin nyt tehty taas ilman otsalampun avustusta. Mutta niin kuin usein käy - kaikki ei kuitenkaan ole ihan täydellistä: leuto talvi on ilmeisesti karsinut, niin emännän kuin koirapoikienkin, lämmönkeston minimiin ja niinpä tämän päiväiset aamu- ja iltalenkit ovat olleet pelkästään pieniä pyrähdyksiä takametsään ja lähikentälle. Pakkasta ei pikapyrähdyksistä voi syyttää, nytkin illalla pakkasta näytti olevan 15 astetta, joka ei nyt normaali talvena ole edes hidastanut meidän lenkkeilyämme. Nyt vaan kylmästi totuttelemaan normaali talvikeliin!!!

Viime viikko oli melkoista haipakkaa! Allekirjoittaneen treeni-into on päässyt ryöpsähtämään vähän yli äyräiden, mutta onneksi loppuviikkoa kohti olen osannut taas ottaa ohjakset käsiin.

Tiistaina isäntä haki minut töistä ja kurvasimme suoraan treenihallille poikien kanssa.

Ihastuksekseni hallilla olikin jo oikein KUNNOLLINEN rata valmiina. Radalta puuttui osa esteistä sekä radan suoritusjärjestyksen numeroita, joten taas hetken mietiskelin ja juoksentelin yksin kentällä hahmottaen miten Hissun kanssa voisimme radan tehdä. Voi itku, että oli mukavaa päästä tekemään pitkää rataa.
Tein Hissun kanssa radan kahteen otteeseen - pieniä virheitä tuli ja niistäkin koiratolppana toimiva isäntä taas kommentoi, että käskyni tulivat taas liian myöhään. Sitten Hissu jäähylle ja Lemmyn kanssa tekemään pariin otteeseen hyppy-putki-A-putki - sarjaa. Lemmy oli taas tosi innoissaan ja näytti, että kyllähän tälläinen vanha herrakin nämä temput osaa, kun vain sille päälle sattuu.
Sitten taas vaihto ja Hissu kehiin: yritin saada taas itselleni enemmän vauhtia, aikaistaa käskyjä, mutta samalla lyhensin rataa niin, että että teimme vain 1/3 osan esteistä. Loppuun vielä vähän Lemmyn kanssa lyhyttä rataa.
Tokoiluakaan ei täysin unohdettu: pari ripeää seuraamista hallin laidasta laitaan kummankin kanssa ja sitten suunnattiin takaisin kotiin.

Treenarit kotiin lähdössä - Lemmy-kulta tarkastaa vielä viimeiset tuoksut treenimatosta...

Torstaina taas sama juttu: isäntä kurvasi hakemaan minut töistä ja suoraan hallille. Valmiina oli taas pari radan pätkää, mm. mielenkiintoinen A-esteen alta menevä putki. Nyt tehtiinkin sitten taas lyhyttä rataa ja keskityttiin tiukkiin ohjaamisiin ja Hissun kanssa A-esteeltä hallittuun maahan tulemiseen. Lemmyn kanssa tehtiin taas pelkkää hyppy-putki-A-este sarjaa edestakaisin. Tämä päivä oli taas Lemmyllä vähän sellainen nuuskutuspäivä, joten minä ehdin taas hyvin vetäistä henkeä välillä: esteiden välit nuuskuteltiin mennen tullen ja juoksuaskelia nähtiin ainoastaan lähdössä ja "maalissa".
Loppuun vielä vähän tokoilua: Lemmyn kanssa pitkää seuraamista, eli hallia laidasta toiseen sekä täyskäännöksiä. Hissun kanssa yritettiin taas muistella seiso-käskyä, mutta huonolla menestyksellä - tämän käskyn kanssa meillä saattaa taas tovi vierähtää, mutta onneksihan tässä ei ole mikään kiire! Loppuaika seuraamista ja siinä ne sen päivän treenit olivatkin: tasan 40 minuuttia kaikkine valmisteluineen!

Torstai-iltana pääsin taas seuraamaan lähikentällemme edistyneempien tokoilijoiden treenejä ja kyllä me vähän Lemmynkin kanssa vielä harjoiteltiin:
* seuraamisessa käytin tällä kertaa apuna talutinta - Lemmy tahtoo nyt jäädä puoli metriä jälkeeni, joten taluttimella saan koiran pysymään oikealla kohdalla vierelläni.
* odottamisia ja kaukoja - huom: hihnassa. Kentällä oli harjoittelemassa kanssamme taas ihku-tyttö, joten halusin varmistaa, että me emme ainakaan pilaa toisten treenejä ryntäilevän espanjalais-hurmurini takia.
* lopuksi päästiin tekemään vielä ruutua! Ruudussa houkuttimena käsineen päälle laitettuja nameja - muuta alustaa kun ei tullut otettua mukaan. Hyvin pelitti tämäkin alusta☺

Perjantaina päästiin aloittelemaan Hissun kanssa jatkoa kesäiselle agilityn kontaktikurssille. Meillä on ainoastaan yksi päämäärä: oppia keinu... Jatkettiin siitä mihin kesällä jäätiin: juustoa keinulle, minä pidän Hissun valjaista kiinni ja sitten mennäänkin vauhdilla keinun toiseen päähän ja kouluttaja laskee hallitusti keinun maahan. Paljon kehuja, juuston mussutusta ja sitten Hissu saa jatkaa matkaa. Voin sanoa käsi sydämellä, että helppoa tämä ei ole! Hissu INHOAA keinua, pelko sentään on jo vähän kesästä hellittänyt, joten juustoa pystyy nyt jo mussuttamaan keinun ollessa alhaalla, mutta sitten kun keinulta saa poistua, Hissu juokseekin niin kauas kuin pääsee ja minun täytyy käyttää kaikki tahdonvoimani houkutellakseni koiran takaisin kentälle. Pariin otteeseen sain jopa jahdata koiraa, jotta sain sen kiinni. Sydäntä särkee - mutta ei kai se auta kuin jatkaa...

Sunnuntaina käytiin päivällä metsälenkki poikien kanssa, mutta sitten iltapäivän puolella iskikin hohhailu-tauti meikäläiseen: BOORING!!! Nettiin ja koirakoulun sivuille: halli on vapaana kuuteen saakka!!! Treenikamat ja Hissu kainaloon ja hallille.
Koko menomatkan hoin itselleni: malttia - malttia - malttia, maksimissaan aikaa treeniin saa mennä puolituntia: puolet agia ja puolet TOKOa!!!
Halli olikin tyhjä, joten tein yhden ainokaisen radan pätkän: hyppy - pujottelu - hyppy

Treenasin tämän edestakaisin pari kertaa.
Yksittäisenä harjoitteena A-este: pelkkää esteen tekemistä hallitulla alastulolla sekä pelkästään kontaktia: Hissun takajalat esteellä ja etujalat "tatamilla", jokaisesta katsekontaktista kehut&nami - vapautus ja lisää nameja.
Vielä kertaalleen pujottelu-pätkä edestakaisin ja pari kertaa yksittäinen pujottelu.
= kokonaisaika 15 minuuttia.
TOKOssa:
* seuraamiset hallin laidasta laitaan - pallo palkkana
* seisomisen harjoittelua - pallo palkkana
= kokonaisaika 15 minuuttia.

Ensimmäinen maltillinen treeni!!!
Kotiin päin lähti tallustamaan kaksi iloista kaverusta: tyytyväinen emäntä ja Hissu-kulta, jolla oli vielä kotipihassakin voimia keppileikkeihin.

Maltillista viikkoa - ja palataan asiaan!


Ei kommentteja: