tiistai 28. tammikuuta 2014

28/1/2014: Lemmy-kuvia ja treeniä

No heippa hei!

Elämä on vienyt emäntää kuin litran mittaa ja niinhän siinä sitten on käynyt, että tänne ei ole ehtinyt poiketa edes pikaisesti. Treenailtu on - maltillisesti - vaikka harvoja hallittomia päiviä ollaankin vietetty.

Viikolla ilonpilkahduksia tippui postiluukusta: edellisen lauantain valokuvat Lemmy-kullasta tulivat. Söpöyskerroin on yli mittataulukon ja ammattikuvaajan nopsaan rapsuva kamerakin oli tehnyt tehtävänsä: kuvien joukossa oli myös kielettömiä kuvia ☺ Lemmyn stressitaso oli sitä luokkaa, että ajattelin meidän saavan ainoastaan huohotuskuvia, mutta toisin oli käynyt.
















































Ai niin, treenattukin on:


Torstaina:
treeneihin taas suoraan töistä.
Agia: Hissun kanssa pelkkää A-estettä. Radan pätkää putki - A-este - putki: rauhallisia alastuloja ja etutassujen koskettaessa maata katsekontakti minuun, namia palkaksi. Lemmyn kanssa pelkkää putkea - mussu on taas niin säpinöissään, että jää junnaamaan pelkkään putkeen - ei haitta, pääasia että on kivaa!
Tokoa: Hissun ja Lemmyn kanssa kapulan noutamista. Hissu noutaa hienosti ja tuo, mutta vielä ei olla lähelläkään sitä, että koira istuisi ja antaisi kapulan minulle ilman iloista annan/en anna-leikkiä. Lemmy kyllä noutaa kapulan, mutta vie sitten kapulan isännälle, joka toimii kentän laidalla koiratolppana. Kun kutsun koiraa luokse, koira kyllä tulee mutta kapula jää - pariin otteeseen putki käydään tekemässä kuin vahingossa kapula suussa. Minua naurattaa niin, että henki meinaa lähteä - eihän treenaamisen pitäisi näin hauskaa olla ☺
Hissun kanssa pikaisesti seuraamista hallin laidasta laitaan - palloa palkaksi.
= Treeniin meni aikaa 50 minuuttia.

Perjantaina: Hissun ja minun agi-kontakti-kurssi.
* päästiin tekemään kontaktilaatikolla. Kouluttaja kehui kovasti Hissua - meni ihan nappiin, vaikka taukoa onkin taas tullut.
* A-esteellä hallittuja alastuloja: meitä hemmotellaan tällä kertaa kahdella kouluttajalla. Päästään tekemään estettä niin, että minä pääsen juoksemaan Hissun sivulla, toinen kouluttajista pitää hihnasta kiinni ja hidastaa Hissun vauhtia alastulossa, toinen kouluttaja palkkaa Hissun katsekontaktista minuun - minä juoksen idiootin lailla A-esteen ympäri ja yritetään saada Hissu hoksaamaan, että matkaa jatketaan ainoastaan käskystä. Paljon on vielä treenattava, että tämä opitaan!
* Keinulla edistyttiin: vauhdilla keinua ylös ja kouluttaja laskee keinun hitaasti alas. Toinen kouluttaja keinun toisessa päässä palkkaa Hissun pallolla. Häntä heiluu, vaikka Hissua pelottaakin. Nythän me jo taas edistytään - Hyvä Hissu!!!!

Lauantaina:
Iltapäivällä ajellaan taas koko perheen voimin hallille.
Agia: Hissun kanssa hyppy - A-este - hyppy - radan pätkää ja taas samaa treeniä: Hissulle malttia odottaa käskyä, että jatketaan matkaa. Lemmyn kanssa pelkkää putkea ja A-estettä. Yritän tehdä vähän hyppy-putki - sarjaakin, mutta halli on taas niin täynnä ihania tuoksuja, että luovutan suosiolla: hypyn ja putken väliin on joku käynyt ihan selvästi sivelemässä makkaratuoksuja ja Lemmy unohtaa jo hypyn jälkeen, että ollaan menossa putkeen. A-este on taas ihana! Lemmy juoksee vauhdilla esteen päälle ja tahtoo jäädä joka kertaa pidemmäksi aikaa seisomaan sinne ja tuijottelemaan maisemia. Paljon kehuja ja koira tauolle isännän viereen "vaihtopenkille".
Tokoa: Saatiin lainaan ruudun tekemiseen tarvittava nauha (Lähettäminen määrätylle paikalle ja luoksetulo) ja nyt päästiinkin ekaa kertaa ihan itse harjoittelemaan. Kummankin kamun kanssa samaa: namialusta ruutuun, nakkeja päälle, istutus sivulleni ja käskystä "ruutu" saa rientää nakkeja mutustelemaan - paljon kehuja!!!
TOKO-kapulan noutamista: Hissu hakee hienosti ja malttaa odottaa sivullani hae-käskyä. Yritetään jo pikkuisen saada Hissua tulemaan lopuksi sivulle ja luovuttamaan kapula siitä minulle. Pienin, pienin askelin... Lemmy itkee innosta: noutaa kapulan ja kaartaa samoin kuin viikolla kapula suussa isännän luokse. Kun kutsun luokse juoksee luokseni ilman kapulaa. Ei mitään edistystä: minä nauran kaksin kerroin ja noudan kapulan kiltisti hallin lattialta ja jatketaan heittelyä.
Hissun kanssa harjoiteltiin vielä hyvin arasti kapulan noutoa esteen takaa (Noutaminen esteen yli hypäten): Hissu menee hienosti hypyn kautta kapulalle, mutta kapula suussa juostaankin sitten kovaa esteen ohi luokseni. Nyt on sormi vähän suussa: mites tästä eteenpäin?
= Treeniaika 50 minuuttia.

Sunnuntaina:
Iltapäivällä treenaamaan taas koko perheen voimin ja pelkästään tokoilua.
Toistetaan tasan sama treeni kuin lauantaina. Lemmyn kanssa lisäksi pikaisia kaukoja lähietäisyydeltä.
Hissun kanssa taas kapulan noutoa esteen takaa: kapula tuodaan minulle taas kiertäen esteen. Nyt palastellaan: Hissu hyppää noutamaan kapulaa ja minä riennän esteen vierelle, nopea käskytys: hyppää! Nyt onnistuu: koira palaa takaisin hypyn kautta kapula suussaan.
Sitten pikaisesti kamat kasaan ja pois: tästä jatketaan seuraavalla kertaa.
= Treeniaika 40 minuuttia.

Viime viikon pakkaset ovat hellittäneet ja me ollaan yritetty koirapoikien kanssa käydä urhoollisesti ainakin jonkimoisilla iltalenkeillä: vasta pääsin kehumaan, kuinka meidän poikien tassuja ei palele ja nyt jo lyhykäisillä lenkeillä pojat ovat nostelleet koipiaan kymmenen minuutin sisään kotoa lähdöstä. Emännän kaksi aivosolua ovat yrittäneet keksiä jonkilaisen selityksen tälle ilmiölle. Lauantainakin aamulenkille lähdettäessä pakkasta oli vain 12 astetta ja tassujen nostelu alkoi jo pari sataa metriä kotipihasta lähdön jälkeen. Olen keksinyt tähän mennessä ainoastaan kaksi selitystä: vaikka pakkasta onkin ilma taitaa olla jostain syystä kosteaa aiheuttaen tassuille kylmyyden tunteen ja lenkit on nyt tehty hihnassa, eli pojat eivät ole päässeet kirmaamaan vapaasti omaan tahtiinsa. Lyhyiden lenkkien lisäksi olemme onneksi ottaneetkin taas kotona iltaohjelmaksi raksupallot ja juustopalojen piilottelun pitkin pientä kotiamme. Jospa sitä näillä aktiviteeteillä pärjättäisiin kevääseen!

Aurinkoa taas odotellessa, tsau!



Ei kommentteja: