lauantai 8. helmikuuta 2014

8/2/2014: Kevättä & Agimoniputkiexpertti Lemmy

Huomenta!

Taas on saatu yksi viikko kulutettua ja nyt naatiskellaan viikonlopun kiireettömyydestä!


Kevättä ilmassa:

* Minun sisäinen kelloni on vihdoin ja viimein alkanut taas käydä (yli puolenvuoden tauon jälkeen) ja automaattiherätyksistä on saatu nauttia jo viikona ajan. Joka aamu kello kuusi koen sisäisen herätyksen ja oloa voisi kuvailla jopa pirteäksi! Näistä aamuista ovatkin saaneet minun lisäkseni nauttia tietysti koirapojat: nyt minulla on ollut joka aamu 20 minuuttia enemmän aikaa herätellä Lemmyn hellävaraisesti rapsutellen ja vaihdella aamukuulumiset Hissun kanssa. 
* Tiistaina hurautettiin isännän kanssa suoraan hallille töistä ja muutaman minuutin saimme ihailla taas jotakin outoa näkymää: aurinko Jyväsjärven yllä...




Treenejä:

Parit omat treenitkin viikkoon saatiin mahtumaan.

Tiistaina:
Töistä suoraan hallille. Hallilla oli valmiina yksittäisiä esteryhmiä.
Lemmyä ja minua hemmoteltiin - koko kentällä oli yhteensä viisi putkea ja niiden sekä A-esteen kanssa puljatessa se aika sitten menikin - ja Lemmy NAUTTI!!!
Emännän oma agimoniputkiexpertti


Aivot olivat sen verran taas jäässä, että en pystynyt sitten millään hahmottamaan meille pidempää radanpätkää tehtäväksi. Hissun kanssa tehtiinkin sitten A-estettä ja puomia yhdistettynä hyppyihin sekä jonkinmoisia viiden - kuuden esteen ohjausharjoituksia. Hissu oli taas innosta piukeana, joten jos käskytin poikaa sekunninkin liian myöhässä poika ehti painella jo itse valitsemaansa putkeen tai A-esteelle ja ulkopuolisen silmin olisikin voinut taas kysyä, että kumpihan meistä oikeasti sitä rataa suunnittelikaan ☺
= treeniaika 50 minuuttia

Torstaina:
taas suoraan töistä hallille. Kentällä oli valmiina ainoastaan keinu, A-este ja puomi.
Lemmyn kanssa tokoilua; kapulan hakemista ja ruutua ja piristykseksi vähän A-estettä.
Lemmyn biorytmit olivat taas kohdallaan, vaikka treenipalkaksi hommatut makkarat jäivätkin kotiin: hyvää keskittymistä ja ilolla tekemistä!
Häiriötäkin oli: hallilla käyskenteli vieras täti, jota Lemmyn toki oli pakko vähän tuijotella, mutta treenaamista se ei haitannut.
Kapula tuotiin jo pari kertaa emännälle saakka ja ruutuun hakeuduttiin vauhdikkaasti. Ruudussa taidetaan olla jo oikealla polulla: ruutuun hakeudutaan mallikkaasti huolimatta siitä millä puolella ruutua Lemmy odottaa käskyä tai mistä kohtaan minä annan käskyn. Lopuksi vielä pari kertaa yksittäistä A-estettä.

Hissun kanssa alkuun tokoilussa samat treenit: kapula haetaan vauhdikkaasti ja tuodaan jopa minulle saakka. Sivulle tullaan mallikkaasti, mutta ilmeisesti istuminen kapula suussa on mahdotonta: kun peffa kohtaa hallin lattian kapula tippuu automaattisesti suusta. Muuten kapulaa on niin ihana massutella, että sitä ei millään malteta antaa minulle käteen. Ruudussa ollaan edistytty, vaikka olenkin sitä mieltä, että Hissu ei hahmota ruutua vielä täysin. Ruutuun juostaan vauhdikkaasti, mutta joskus koko koira on ruudun sisässä ja joskus etutassut jäävät ruudun ulkopuolelle - tämä on kuitenkin helppo korjata, sitten kun ollaan niin pitkällä. Nyt vain vielä iloitaan tekemisestä. Mutta tästä on hyvä jatkaan!
A-estettä ja puomia tehtiin taas pareittain hypyn kanssa. Hiottiin alastuloja, jotta ne olisivat rauhallisia ja matkaa jatkettaisiin vasta käskystä.
Tehtiin KEINUA!!!! Eli ihan kouluttajan ohjeiden mukaisesti: Hissu etenee keinulle jo ilman houkutuksia ja pojan päästessä yli keinun puolen välin isäntä ja minä laskettiin keinun toinen pää maahan ilman romahdusta ja sitten pallopalkkaa ja bileet pystyyn! Keinun alaslaskeutuessa Hissu kyllä kyhjöttää keinulla kuin räsynukke, mutta pallon perään ampaistaan häntä heiluen. Aivan uskomatonta - mehän edetään!
= treeniaika 30 minuuttia

Eilen vietettiin taas pitkästä aikaa koti-iltaa, koska Hissun ja minun agikontakti loppui edellisellä viikolla. Olipa outoa - perjantai-ilta eikä treenejä!!! Pojat vetelivät sikeitä jo illalla kahdeksan pintaan ja minä vielä ajattelin varpaat innosta heiluen, että pitäisikö meidän rykäistä hallille pika treeneihin?! Onneksi järki voitti ja lähdimmekin sen sijaan extra-lenkille ulkoilmaan.

Mutta nyt kahvin keittoon ja naattimaan lauantaista!
Se on MORO!

Ei kommentteja: