torstai 20. helmikuuta 2014

20/2/2014: Kylmenee, lämpenee ja nyt jo polttaa

Kylmenee...

Lauantai-iltana aloittelin tämän kevään ensimmäisen urakan eli koirapoikien parturoinnin. Ikinä en ole näin aikaisin Lemmyäkään parturoinut, mutta läähättävät koirapojat ja kevät, joka lupailee aikaisella tulollaan, saivat minut kuitenkin jo nyt tarttumaan koneeseen.

Lauantaina istuttiin Hissun kanssa puolitoista tuntia vessan lattialla parturointi puuhissa ja sunnuntaina aamupäivästä jatkoi istuntoa Lemmyn kanssa. KOLME tuntia ähellystä ja puhellusta, mutta urakka oli tehty! Lemmyn turkki on ollut tosi helppo ajeltava ja joka vuosi pojan vanhetessa helpommaksi muuttui ajaa, koska se karheni vuosi vuodelta kuten perrojen turkin käy. Kastrointi on nyt kuitenkin muuttanut Lemmyllä myös karvanlaatua ja viimeisen vajaan vuoden aikana turkki on muuttunut tosi pehmoiseksi ja huopuvaksi - aivan samanlaiseksi kuin Hissulla on. Jälki oli huonointa ikinä ja viimeistelyyn olisin saanut käytettyä vielä puolituntia, mutta oli pakko luovuttaa kesken kaiken. Onneton unohdin katkaista lattialämmityksen ja noin 25 asteen lämpötila söi sekä naista että koiraa yllättävästi. Suosiolla jätin viimeistelyt nyt viikolle. Parina iltana ollaankin sitten taas istuksittu vessan lattialla ja olen siistinyt poikia saksien voimalla.Isäntä onneksi starttaili jo autoa heti urakan päätteeksi ja vei minut viilenemään JATn hallille agi-kisoja katsomaan.
On se vaan hienoa touhua - kentän laidalta kaikki näyttää niin tavattoman helpolta.

Lämpenee...

Maanantain treenit:
Onneksi nappailin kännykällä inspiraatio kuvia omien treenien avuksi kisakentän laidalta

 ja sitten jo maanantaina päästiin jotain  ihan itse kokeilemaankin:

pujottelulta putkeen ja toisin päin. Näytti nimittäin vaikealta rastilta sunnuntaisissa kisoissa.
Maanantaina treenattiinkin pelkästään tätä yhdistelmää Hissun kanssa. Hissu hakeutuu hyvin esteeltä toiselle, mutta pujottelu on ihan hukassa. Lemmy sai tehdä taas putkea niin paljon kuin innostusta vain riitti.
Loppuaika treenattiinkin poikien kanssa tokoa: ruutua, kapulan noutoa ja seuraamista. Josskin vaiheessa hallin täytti agilityn treenaajat ja siinä vaiheessa Lemmyn keskittymiskyky ja tekemisen ilo taas katosivat ja sitä myöten minä kasailin treenikamppeet kasaan ja lähdettiin kotiin.
Treeniaika: 50 minuuttia

Nyt jo polttaa...
Tiistain treenit:
Isäntä tiputti meidät poikien kanssa hallille puolen neljän pintaan. Hallilla valmiina edellisen päivän agirata - IHANAA!!! Pojat radan reunalle odottamaan ja minä pääsin kuivaharjoittelemaan rataa.
Taidot eivät vielä tosiaankaan riitä vielä pitkälle: 21 esteen radan harjoittelin ja sitten myös tein kolmessa osassa - ensimmäinen osa kun meni hienosti lisäsin taas seuraavan kourallisen esteitä mukaan. Lopussa sainkin tehtyä Hissun kanssa jo kokonaisen radan kahteen otteeseen - taputin itseäni ja Hissua selkään!!!
Kun sain tehtyä radanpätkän kahteen kertaan Hissun kanssa vaihdoinkin Lemmyn kehiin ja Hissu pääsi huilaamaan vähäksi aikaa.
En muista milloin meillä olisi Lemmyn kanssa mennyt näin hyvin: tehtiin uskollisesti radan alkua pallopalkalla - Lemmyn vauhti on puolet Hissun vauhdista, mutta esteet tehtiin tosi puhtaasti ja hitaampi vauhti antoi taas minulle aikaa harjoitella ohjaamista sulavammaksi ja karsimalla ylimääräisiä käskyjä pois. Muuri jännitti Lemmyä, joten se me tehtiinkin sitten aina yhdessä hidastellen ja pujottelun korvasin joka kerta putkella. Lemmyn häntä ihan selvästi taas heilui, joten häntämittarinkin mukaankin Lemmyllä oli taas hauskinta aikoihin.
Hissun kanssa otettiin loppuun vielä yksittäisenä esteenä pujottelun harjoittelua ja sehän alkoi jo taas sujuakin. Täytyy vain muistaa lisätä tämä vielä useammin meidän treeneihin, jotta saadaan jossakin vaiheessa vielä takaisin viime kesänä menetetty pujottelun tekemisen ihanuus!!!
Treeniaika: 1 tunti

Nyt nämä pari iltaa ollaankin sitten taas enemmän ja vähemmän kyykitty kotona. Minä olen kauhistellut, että ajoinko sitten kuitenkin Hissun turkin liian aikaisin: aamullakin minua oli saattelemassa töihin hytisevä koira. Tänään Hissu ollaankin sitten päikkäreiden ajaksi peitelty peittoihin, kuin torkkuva lapsi ikään. Onneksi on tullut ostettua näitä talvitamineita pojille jo melkoisesti - nyt voidaan valita Hissulle ohuempaa palttoota päälle tänne kotioloihinkin, jos siltä näyttää!

Ihanaa - huomenna on perjantai ja treenipäivä!
Mikäs tässä on ollessa ☺


Ei kommentteja: