torstai 6. maaliskuuta 2014

6/3/2014: Pullikoivaa, palloilevaa maaliskuuta

Lepmanien minihiihtoloman viimeinen päivä eli maanantai pyörähti käyntiin lumisateen merkeissä...

Aamulenkki ehdittiin vielä käydä kuivin tassuin, mutta sitten lunta alkoikin jo tulla ihan kunnolla. Nyt ollaan koko viikko ihmetelty kadonnutta kevätmaisemaa ja tarvottu kymmenen sentin lumikerroksen läpi...

MAANANTAINA
isäntä tiputti meidän koirapoikien kanssa hallille treeneihin jo kello kymmenen. Onneksi paikalla oli taas joitakin agiesteitä ja lisäämällä jo olemassa olevien esteiden lisäksi pari hyppyä hieno rata tekniikan fiilistelyä varten oli valmis!


Lemmyn kanssa tehtiin yksittäistä puomia ja kummankin pojan kanssa treenattiin yllä olevaa radanpätkää eli paria hyppyä ja putkea. Hissun kanssa käytiin aina välillä hakemassa vauhti oikealle jäävästä puomista ja fiilisteltiin hitailla alastuoloilla.

Lopun treeniajan käytinkin sitten taas uuden opetteluun: löysin vahingossa agiesteiden joukosta pari "tötteröä" ja pääsin toteuttamaan haaveeni aloittaa koirapoikien opettamisen stoppaamaan halutun merkin eli "tötterön" kohdalla. Näitä kartioita käytetään tokossa vaikeimmissa liikkeissä eli erikoisvoittajaluokassa koira lähetetään merkille (kartiolle eli meidän kesken tötterölle)  ja jatketaan luoksetulolla sekä ohjatussa noudossa, jossa koiran täytyy pysähtyä ensin kartion luona ja sitten hakea määrätty kapula kolmen rivissä olevan kapulan joukosta.

(Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo
Koira lähetään suoraan edessä 10m päässä olevalle merkille, jossa se käsketään seisomaan. Sitten koira käsketään n. 23m päässä olevaan 3m x 3m kokoiseen kulmistaan merkittyyn ruutuun. Siellä koiran pitää mennä ohjaajan käskystä maahan. Kun koira on mennyt maahan, ohjaaja kävelee kolmion muotoisen radan ruudun kautta kohti lähetyspaikkaa. Matkan varrella hän saa luvan kutsua koiran vierelleen seuraamaan. Liike päättyy sen aloituspisteeseen. Ohjaaja saa käyttää sekä suullisia käskyjä että käsimerkkejä koiraa ruutuun ohjatessaan
 Ohjattu noutaminen
Koira lähetetään suoraan edessä 10m päässä olevalle merkille, jossa se käsketään seisomaan. Sen jälkeen koira lähetetään hakemaan 10m päässä olevaa noutoesinettä joko merkin vasemmalta tai oikealta puolelta. Ohjaaja saa käyttää yhtä aikaa sekä suullista käskyä ja käsimerkkiä. Yhteensä esineitä on merkin takana rivissä kolme 5m välein. Esineen luovutus tapahtuu joko ohjaajan edessä, josta koira siirtyy sivulle tai ohjaajan sivulla.)

Me aloiteltiin maltillisesti:
Vein namin töttetön luokse ja lähetin Lemmyn matkaan, kun nami haettiin tötterön luota kulta sai paljon kehuja ja rapsutuksia!
Hissunkin kanssa vein alkuun namin tötterön päälle ja lähetin Hissun matkaan ja taas kun nami haettiin Hissu sai paljon kehuja ja rapsuja. Meillä meni niin hyvin jo tämä ensimmäinen harjoitus, että uskaltauduin jo viemään tötteröt kauaksi toisistaan eri puolille hallia ja ohjasin Hissun käsimerkillä ensin toisen tötterön luokse ja kutsuin luokseni. Hissun istuessa taas sivullani, ohjasin koiran toisen tötterön luokse ja siitä taas sivulleni istumaan. 
Hyvä pojat!
= treeniaika 1 tunti

KESKIVIIKKONA
vietettiin koirapoikien kanssa liikuntailtapäivää eli käytiin KoiraSportissa uimassa.
Hissukin tietääkseni kasteli ensimmäisen kerran turkkinsa ihan uidessa, vaikka uimaopettaja olikin kyllä sitä mieltä, että Hissu ei kyllä nyt ollut ensimmäistä kertaa uimassa.
Lemmy hämmästytti meitä taas tempuillaan: tämä oli Lemmyn kolmas uimakerta ja uimaopettajaa ollaan kovasti jännitetty. Nyt kuitenkin Hissun ollessa huilitauolla altaan reunalla Lemmy kävi tuhnuttamassa uimaopettajan korvaa tai lipaisemassa tämän käsiä. Onkohan Lemmy saamassa taas uuden ystävän? Katselimme muutenkin kauhulla Lemmyn edesottamuksia Hissun uimavuorolla: poika juoksi ympäri hallia itkien ja kävi aina välillä uima-altaaseen johtavalla rampilla katselemassa uhkarohkeasti altaaseen kuin aikoen hypätä pelastamaan pikkuveikka Hissua. HuhHuh - onneksi draamalta kuitenkin vältyttiin.
Oli muuten väsyneitä poikia illalla! Kuvia ei valitettavasti tullut: isäntä kyllä oli puhelimeni kanssa valmiudessa, mutta puhelimen kameran ominaisuudet eivät yksinkertaisesti riittäneet kuvaamaan hämärässä uimahallissa räpiköiviä poikia - harmi!

TORSTAINA
töistä suoraan hallille treenaamaan. Meitä hemmoteltiin - 32 esteen agirata valmiina. Minun aivoni eivät olleet taas ihan terässä, joten päätin, että treenataan lyhyempää rataa ja keskitytään vanhoihin ongelmakohtiin Hissun kanssa: rauhallisiin alastuloihin puomilta ja A-esteeltä ja palauteltiin keinun tekeminen pallopalkalla. Nyt muuten tehtiin sitten ekaa kertaa keinua ihan kahteen pekkaan Hissun kanssa ja ONNISTUI!!! Koira menee innokkaasti keinulle, mutta malttaa stopata vauhtinsa ennen puolta väliä, jotta ehdin ottamaan keinusta kiinni ja vielä auttamaan keinun rauhallisesti alas. Hissun häntä heiluu ja minä loistan ylpeydestä!
Lemmy on kyllä kummasti piristynyt näissä meidän agitreeneissä ja me tehdään jo taas mukavasti sellaista 10-esteen rataa. Puomi oli tänään Lemmylle no-no, joten sen jätimme välistä, mutta tehtiin pari kertaa  A-este Lemmyn jännittelystä huolimatta.
Lopuksi vielä käytettiin hyväksi hiljainen halli ja piilottelin pojille lelun ja pallon hallille. Voi sitä iloa ja intoa! Hienosti kuitenkin malttavat istua ja odottaa piilotteluni ajan ja etsimään lähdetään vasta luvan kanssa. Ihana treenin kevennys!
= treeniaika 50 minuuttia

Tänä iltana kävin Hissun kanssa huokailemassa Lemmy-stadionin reunalla vain todetakseni, että koko kenttää peittää 10 - 15 sentin lumikerros - ulkotreenit saavat vielä tovin odottaa.

Eli kevättä odotellessa, tsau!

Ollaan jo kotiin lähdössä, mutta onneksi Hissu hokasi, että tötteröt veinasivat jäädä...

Ei kommentteja: