sunnuntai 18. toukokuuta 2014

18/5/2014: Aamulenkkien ihanuutta ja pujottelun kotiläksyt

Hiipuvaa sunnuntaita!

Nouseva aurinko on taas bongannut emännän itsensä ja kutkuttaa hereille aamuisin jo kello neljän ja kuuden välillä. Alkuun yritin kyllä sitkeästi pakolla sulkea silmäni ja jatkaa unia, mutta jossakin vaiheessa luovutin ja päätin, että koska kohta on kuitenkin syksy, niin miksi jäädä sitä odottelemaan ja jättää hyödyntämättä ihanat kevät aamut? Nyt herättyäni suuntaan heti pukemaan, otan koirapojat messiin ja suuntamme metsään. Pojat ovat olleet yhtä melleissään näistä pitkistä ja kiireettömistä lenkeistä kuin minäkin. Töissä aamukahvin aikaan minulla tahtoo valitettavasti tapahtua pieni repsandus ja olen ilostuttanut työkamuja pitkillä haukotuksilla ja venytyksillä samalla silmät suurella kertoen miten ihana aamuinen metsä on - sori vaan kamuseni!

Keskiviikkona töistä suoraan treeneihin: osa maanantain epiksien radasta yhä paikallaan. Ihanaa - päästiin harjoittelmaan osiota, johon maanantaina ei edes ehditty kakka-episodin takia: hyppy, kaksi perättäistä putkea ja A-este. Hienosti Hissu veti - emäntä hidasteli, joten Hissu kannusti minua kajahtavin haukahduksin.
Jotenkin kuitenkin treeni-ilo kadoksissa - plääh! Maanantai vieläkin painaa sen verran pääkopassa...
Lemmyn kanssa kokonaista rataa: Lemmylle tyypilliseen verkkaiseen tahtiin mennään, mutta koko rata saadaan tehdyksi ☺Välillä A-este houkuttaa mussua sen verran, että minun stoppaus yrityksistäni huolimatta este käydään tekemässä välillä extrana. Eipä haittaa - ihanaa tehdä Lemmyn kanssa, kun koira nauttii!
= treeniaika 40 minuuttia.

Perjantaina starttasi Hissun ja minun neljän kerran pujottelukurssi. Yritetään saada pujotteluun hieman enemmän vauhtia ja lisäksi tämän pikakurssin jälkeen meidän pitäisi osata ohjata koira ongelmitta mistä tahansa kulmasta pujotteluun. Olipa mukavaa! Meille otettiin pari ohjuria avuksi, jotta Hissun ei tarvitse niin kamalasti miettiä miten pujottelun alku menee - pystytään keskittymään vauhtiin.


Tänään käytiin pikaisesti hallilla treenaamassa. Niinhän siinä kävi, että lähtötohinoissa treenikassi jäi kotiin, joten naksut ja pallopalkat piti tänään vaihtaa pelkkiin rapsutuksiin ja kehuihin.
Hienosti Hissun kanssa saatiin tehtyä: vain pariin otteeseen koko pujottelu vauhtia lisäämällä ja ohjauksia eri kulmista puolittamalla tehtävä keppimäärä. Paljon rapsuja ja kehuja!
Hallin pienellä puolella oli muita treenaamassa, joten Lemmyn kanssa ei oikeastaan treeneistä voisi edes puhua. Käskyt ja kutsut menivät alkuun täysin kuuroille korville, koska pojan kaikki mielenkiinto oli toisella kentällä ja korvat olivat jopa kierossa kuunnellen mitä kummaa siellä oikein puuhattiin. Kun selvisi, että eivät "naapurit" mitään mielenkiintoista tehneetkään, naksuja eikä pallopalkastakaan ollut tietoa, Lemmy keskittyi nuuskuttamaan hallin lattiaa ainoastaan välillä kuninkaallisesti minua vilkaisten kuin sanoen, että meillä on muuten bruukattu nämä hommat tehdä palkkaa vasten... Yritin kuitenkin kiskoa tästäkin treenistä vähän iloa irti, joten jokaisen onnistuneen pöydälle nousun ja putken suorittamisen jälkeen Lemmy sai rapsuja ja kehuja - nuuskuttelua ei kehuttu, mutta ei myöskään poikaa siitä kovisteltu...
= treeniaika 40 minuuttia.

Ensi viikolla taas puhaltaa uusia tuulia: maanantaina palataan Lemmyn kanssa jälkikurssin jatkolle, joka jäi meiltä vähän toroksi kaksi vuotta sitten liian vähäisen osallistujamäärän takia. Tiistaina hurautetaan Muuramelaisten luokse ja aloitellaan Hissun agitreenit heidän kanssaan. Varpaat kyllä vähän pyörii - kaikkea mukavaa siis taas tiedossa.

Ensi viikkoon!

Ei kommentteja: