tiistai 13. toukokuuta 2014

13/5/2014: Mölli-agien toinen korkkaus - onneksi on muutakin elämää...

Hyvää sateista iltaa Keski-Suomesta!

No niinhän siinä kävi, että eilen korkattiin Hissun ja minun agiharrastuksen toiset mölli-kisat!
Jännitystä ei ollut ilmassa lainkaan niin pajoa, kuin edelliskerroilla - minä uhkuin itseluottamusta, koska opettelin radan ulkoa jo hyvissä ennen strarttia, eli olisin osannut sen unissanikin.Meillä oli taas reilu tunti odotusaikaa ennen rataan tutustumista ja katselimmekin sitten ihaillen toisten suorituksia. Vähän ennen omaa vuoroani otin taas käyttöön salaisen aseeni eli pallon, jolla sitten leikimmekin Hissun kanssa odotuspaineita vähennellen.
Vähän ennen rataan tutustumista nousin jo hermostuneena verryttelemään ja vartomaan kentälle pääsyä ja Hissua alkoi kovasti läähätyttää... Toisin kuin kuvassa, radalla oli pari tosi kinkkistä kohtaa eli kolmen ensimmäisen hypyn jälkeen putkeen ohjaaminen sekä A-esteeltä seuraavaan hyppyyn ohjaaminen = kummassakin tosi kinkkisen kulmat. Ehdin hyvin kokeilemaan eri vaihtoehtoja ja treenaamaan radalla olevan keinun niin, että saan laskettua keinun maahan rauhallisesti ilman kovia pomppuja, mutta kuitenkin mielestäni jatkamaan rataa soljuvasti eteenpäin ohjaamalla Hissun putkeen.
Hissu messiin ja radalle. Jatkosta onkin sitten kaksi eri versiota - isäntä toimi kuvaajanroolissa, joten lähdöistä on nyt poikkeuksellisesti ihan elävääkin kuvaa, joka ei valehtele.
Oma versio: Hissua jänskätti kovasti - ensimmäiset hypyt saatiin tehtyä kunnialla (kiitos sunnuntaisen oman treenin, jossa juuri tätä harjoittelin). Kolmannella hypyllä Hissua jo jänskättää niin, ettei suostu hyppäämään. Käydään pariin otteeseen hakemassa vauhtiakin ja pian päästään etenemään. Puomin jälkeen hyppy ja putki ja sitten porhallettiin keinulle - Hissu oli sen verran edellä, että ehti tehdä kunnon mahalaskun keinulla. Sain koira ohjattua putkeen ja vielä seuraavatkin kolme hyppyä. Saavuttiin pujotteluun - Hissu jatkaa matkaa ja alkaa hätäkakalle pujottelun viereen: minä huudan pyyhettä ja pesuainetta. Nolosena poistumme kentältä.
Videoitua: ohjaan kolmannella esteellä Hissun liian lähelle hyppyä. Hissun häntä heiluu, mutta ei pysty hyppäämään niin läheltä estettä. Peruuttelee ja onnistuu - jatketaan putkeen.
Uusinta kierros: Hissu läähättää ja on paniikissa - saman voi nähdä omin silmin, että filmiltä. Luovutetaan jo kolmannella esteellä ja poistutaan nolosina kentältä.
Kahvia ja pullaa.
Masentaa aina siihen asti, kun  katson kotona lähdöt videolta: Hissu on ihana! Meillä ei ole mitään hätää kun vaan minä en töhötä - nyt skarpataan ja odotellaan innolla ensi kuun seuraavia kisoja! Tässä välissä pidetään hauskaa omissa treeneissä...

Välillä ei sitten treenata ollenkaan, ei edes ajatella treenaamista. Eletään tavallista elämää ja nautitaan!


ps. Hissun kilpparitulokset tulivat: lääkkeet tehoavat - terve poika

Ei kommentteja: