tiistai 10. huhtikuuta 2012

10/4/2012: Pupuilua: Arkitoko2 (9) + omia agitreenejä

Nyt sitä sitten ollaan pupuilut pupuiltu eli selvitty pääsiäisen agitreeni-putkesta!
Meille oli varailtu paikaillisen koirakoulun tiloja omia agiharkkoja varten perjantaista - maanantaihin. Parina kertana treenailin "perheen kera" ja parina muuna kertana sain imeä oppeja jo pidemmälle ehtineiden harrastajien opeista. Oli mukavaa! Maanantaina mukanani oli ensimmäistä kertaa ainoastaan Hiski, meidän oma duracel-pupu, enkä voinut kuin ihmetellä kipittäjän taitoja - kiertämiset, hypyt ja putket meni kuin vettä vain - sieltä ne iskä-geenit varmaan vain pukkaavat nyt ilmoille ☺ Harjoitusten välissäkin koira pomppi innosta ylös-alas ja minulla oli täysi työ saada koira rauhoittumaan edes vähäksi aikaa.

Ennen pääsiäistä ehdittiin käydä kerran arkitokossakin: "kaukoja", odottamisia, peruutuksia ja vanhoja tuttuja kävelystä maahanmenoja, istumisia ja seisomisia. Tein Lemmyn kanssa ja sain todeta, että nyt me ollaan ilmeisesti seisominen jollakin tasolla omaksuttu! Kaikki muutkin harjoitukset meni sekä Lemmyltä, että Hiskiltä hyvin PAITSI Lemmy karkaili minulta useaan otteeseen odottamisesta istuen: hyökkäsi kuin tiikeri  damin kimppuun, jota kouluttajan häiriköimistarkoituksessa joukossamme heilutteli. Kouluttaja ehdottikin meille käymistä paikallisella vinttikoiraradalla kokeilemassa "pupun" perässä juoksemista, Lemmystä kuulema löytyisi siihen tarvittavaa intoa. Taidetaan kyllä jättää väliin tällä kuntotasolla, mutta laitetaan korvan taakse, jos joskus iskee tylsyys...

Lemmyn käytös on muutenkin viime viikkoina ollut levotonta, kevät on sekoittanut poika paran pään - kotonakin istuksitaan nenä takaoven lasissa ja huokaillen katsellaan metsään. Valitettavasti Lemmyn kannalta ja onneksi emännän mielestä, tyttöliikenne on kuitenkin tosi rauhallista takametsässämme ☺ Valitettavasti Hiski onkin nyt saanut tasaisin väliajoin Lemmyn häiritsemättömän huomion: koira nuolee pikku veikan selkää silmät leimuten. Kuluva viikko ollaankin kielletty Lemmyltä Hiskin "häirintä" - sitkeästi koira vain jatkaa, mutta isännän ja emännän sitkeämmästä luonteesta johtuen, kymmenien kieltojen ansiosta, häirintä saadaan nyt jo loppumaan lyhyeen. Tietty rauhattomuus koirapoikaan kielloista huolimatta jää, joten nyt ollaan keksitty muuta "rakentavaa tekemistä" mihin intonsa laannuttaa - kaivettiin jopa vanha kunnon raksupallo esiin.

Ihanaa - vielä on viikko jäljellä lomaa!
Nyt rauhoitutaan vain kotoilemaan ja unohdetaan treenamiset vähäksi aikaa.

Nyt joukolla kevättä bongailemaan!


Ei kommentteja: