tiistai 3. huhtikuuta 2012

3/4/2012: Takatalvi ja koirapoikien parturointipäivät

Eilisen iltapäivän ja tämän aamun välillä oli satanut lunta rapiat 20 senttiä eli takatalvi piipahti kylään!

Tosi sopivasti ☺
Sunnuntaina pesin koirat ja otin poikkeuksellisesti avuksi jo kuivaajankin, jotta turkit varmaan olisivat kuivuneet maanantaiksi aiotuksi parturointipäiväksi. Maanantaina kuljettiin tosi varovaista hihnalenkkiä, jotta turkit olisivat säästyneet lialta ja kosteudelta - minä tähyilin taivaalle ja höpöttelin isännälle, että ei se pyry taida tänne Keski-Suomeen edes yltää. Puolen päivän aikaan lunta kuitenkin alkoi tulla ja kasteli koirapojat ja isännän ensimmäisen kerran iltapäivälenkillä. Hiskin saimme kuivateltua kuitenkin sen verran, että aloitimme parturoinnin illalla. Isäntä ajoi ja minä toimin koirapöytänä hankalimpien paikkojen ajelussa.

Nukkumaan mentäessä lunta oli jo tullut jo kymmenisen senttiä ja laadin taas pomminvarman suunnitelman Lemmyn parturoinnista: heti kun herään normaaliin aikaan kuuden pintaan, aloitamme parturoinnin ja Lemmy ehtii kuitenkin ihan normaali aamulenkin aikaan vielä pihallekin. Emäntä heräsi Lemmyn piipitykseen puoli yhdeksältä ja huokaillen katseli lumen täyttämää pihaa. Ei siinä sitten muu taas auttanut kuin lähteä talsimaan polveen ulottuvaa nuoskaista lunta aamulenkille: Hissu sai jäädä kotiin odottamaan. Sitten Lemmy takaisin kotiin isännän kuivateltavaksi ja Hiskin kanssa lenkille. Onneksi Lemmyn karva hylkii lunta sen verran, että turkki saatiin kuivaksi melko pikaisesti ja parturointi päästiin aloittamaan. Voi veljet: leikkasin nyt ensimmäisen kerran itse Lemmyn turkin nenästä hännän päähän. Olin niin tohkeissani, etten muistanut edes katsoa kelloa. Jälki ei ole kyllä hyvää, mutta onneksihan me ei olla minnekään näyttelyihin menossakaan!

Nyt saa tulla lunta vaikka puolimetriä tai sataa vettä saman verran, kaikki käy: koirapojat ovat valmiina! Koirien talvimanttelitkin ovat vielä eteisessä odottelemassa, jos vaikka pakkasetkin palaisivat ☺

Pitkiä, karvattomia pötköläisiä olohuoneen lattia puolillaan

Lemmy keskittyy olennaiseen

Ei kommentteja: