maanantai 2. huhtikuuta 2012

2/4/2012: Lomaa, vähän kouluakin: Agi2:n vika kerta ja Arkitoko 2:sta (8.) ja juhlaa

Huomenta, huomenta lomalta! Täällä sitä on herätty ihanaan aurinkoiseen aamuun, pikkupakkaseen (-5) ja ensimmäiseen lomapäivään! Kokonaista kaksi viikkoa saadaan nautiskella isännän ja koirapoikien kanssa yhä etenevästä keväästä ♥

Lauantaina mentiin Lemmyn kanssa mummulaan kylään ja käveltiin 1,5 tuntia pelkkiä asfalttisia kevyenliikenteen väyliä, kyllä tuntui yllättävästi jaloissa. Puolessa välissä matkaa tyttötuoksut olivat ihan liian ihania ja koira kulki koko matkan nenä maassa nuuskutellen. Ajattelin, että nyt kyllä lyödään väsymysenkat kun päästään mummolaan, mutta ei koira sielläkään kummemmin lepäillyt.
Mummulasta mentiinkin suoraan arkitokoilemaan ja täysikäisestä Lemmystä löytyi taas poikamaista kujeilua ja tottelemattomuutta, jonka arvelin johtuvan hihnalenkistä ja väsymyksestä. Harjoiteltiin: ULKONA ohittamisia, luoksetuloja, kaukoja, kävelystä/juoksusta maahanmenoja, seisomista ja istumista. Loppukevennyksenä oli taas takaisin koirakoulun tiloissa sitä maltinkasvatusta, eli namin nappaamista vasta käskystä. Ulkona sitten teinkin kaiken muun paitsi kaukot kummankin koiran kanssa, eli Lemmy oikealla ja Hissu vasemmalla puolellani kulkien. Kaikki muu meni mainioisti paitsi maahanmeno juoksusta. Sitä me ei ollakaan koskaan tuolla lenkillä harjoiteltu: istumiset on jo meille arkea ja seisomisetkin menivät hyvin "stop"-käskytyksellä, eli koirat vain yksinkertaisesti stoppasivat menonsa. Ohittamisetkin menivät tosi hyvin, mitä nyt Lemmyä vähän lapsetutti ja kouluttaja oli taas NIIN IHANA, että ohittaessamme koira yritti hyppiä tätä vasten ja luoksetuloissa olin satavarma, että Lemmy ryntää kouluttajan luokse eikä minun ☺ Mutta emännän luoksehan se Lemmy tuli. Juoksuosuuksissa Lemmy innostui hyppimään minua vasten ja välillä ryntäili muiden koirien luokse kiihdyksissä "leikitään, leikitään...".
Hiski sai kehuja: oli kuin oltaisiin oltu kuulema toko-kokeessa. Tosi hyvin menikin, ei haukun haukkua ja Lemmyn levottomuuskaan ei tarttunut koiraan.
No, mutta nyt on taas yksi tunti takana ja minulla on ehkä taas pieni, pieni pisara enemmän itseluottamusta näihin ohituksiin takataskussa.

Tiistaina käytiin hyvästelemässä, jos ei nyt sitten lopullisesti, niin ainakin väliaikaisesti Lemmyn kanssa agilitykurssit. Meillä oli taas tuhannan taalan paikka harjoitteluun, koska osallistujia oli vain kaksi koirakkoa. Vaikeahko rata ja minä olin ihan jäässä. Ensimmäinen kerta meni taas houkutellessa koiraa joka esteen takana ja kouluttajan läksytyksen jälkeen (lue: emännälle luettiin lakia lepsuilusta) toinen kerta meni ihan nappiin!!! Lemmy teki kaikki esteet kuin vettä vain ja tempoakin oli taas vähän enemmän: emäntä ja koira hymyilivät! Viimeiseksi pääsimme vielä treenaamaan yksittäisenä esteenä pujottelua. Meni hienoimmin mitä ikinä: Lemmy ensimmäisen kerran mietti mitä oli tekemässä, kertaakaan ei hapuiltu. Tempo oli tosi hiljainen, mutta ei sillä ole väliä: tästä meidän on tosi hyvä jatkaa harjoituksia!

Ajateltiin tuossa isännän kanssa, että nyt olisi sitten aika karistaa koirapoikien talviturkit. Eilen päivällä pesin koirat ja nyt ollaan lähes vuorokausi kuivateltu turkkeja ja tänään olisi tarkoitus kaivaa kone esiin ja aloittaa parturointi.

Tänään muuten juhlitaan pienimuotoisesti: Hiski täyttää 1,5 vuotta ♥♥♥ Viikolla käytiinkin jo ennakkoon Hissun kanssa shoppailemassa ja löydettiin pojalle kurapuku. On tosi ihana! Myyjäkin kehui, että kyllä on söpö tyttö ☺

Onnitteluja Hissu-kullalle ♥

Lomailemisiin!

Ei kommentteja: