perjantai 7. joulukuuta 2012

Joulukalenterin 7. luukku: MATKALAUKKU

7. Joulukuuta 2012
 Joillekin matkalaukku merkitsee lomamatkoja ja joillekin meistä työtä...

Tullin huumekoira Dani sai arvonimen Sankarikoira


Ollaan isännän kanssa seurattu mielenkiinnolla Danin työskentelyä ensin suomalaisessa LENTOKENTTÄ-realitysarjassa ja nyt syksyllä alkaneessa SUOMEN TULLI - ohjelmassa.
Tosi hienoa seurata koiran työskentelyä, vaikka vähän harmittaakin, ettei omassa ammatissaan voi työskennellä koiran kanssa...

Onnittelut Danille ja isännälle!

Lähde: Aamulehti 4.12.2012

Suomen Kennelliitto on myöntänyt Tullin huumekoira Danille Sankarikoiran arvonimen, kertoo Tulli.

Tullin huumekoira Danille on myönnetty Sankarikoiran arvonimi. Dani on on urallaan ehtinyt paljastaa jo satoja rikoksia.
Danin kouluttaminen aloitettiin tullilaitoksen koirakoululla keväällä 2009. Ensimmäisen törkeän huumerikoksen labradorinnoutaja paljasti jo koulutuksen aikana.
Sankarikoira työskentelee ohjaajansa tullitarkastaja Mika Niemenmaan kanssa Helsinki–Vantaan lentokentällä.
Tämän vuoden elokuuhun menossa Dani oli ehtinyt paljastaa jo 500 huumausainerikosta. Lisäksi sen avulla on välillisesti paljastettu noin 150 tuontirajoitusten alaisten lääkkeiden ja niin sanottujen muuntohuumeiden maahantuontia.
Vuonna 2011 Danin avulla paljastui maahan saapuvan matkustajaliikenteen tullitarkastuksessa ja sitä seuranneessa poliisitutkinnassa lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.
Tänä vuonna Dani puolestaan löysi lentorahdista räjähteiden valmistukseen soveltuvia kemikaaleja.
Sankarikoiran arvonimen on myöntänyt Suomen Kennelliitto ja Dani saa pokata palkintonsa viikonloppuna koiranäyttelyssä Helsingissä 9.12.2012.Suoralinkki alkuperäiseen juttuun: http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194781138203/artikkeli/sankarikoira+dani+on+paljastanut+jo+500+huumerikosta.html

Ei kommentteja: