torstai 3. maaliskuuta 2011

3/3/2011: Eka koulupäivä ja sisäaktiviteettejä tarjolla

Ensimmäinen alkeiskurssin TOKOkoulutunti takana ja meni SUPERHYVIN! En tiedä johtuiko siitä, että isäntä veti treenin Lemmyn kanssa vai oliko "pojan" biorytmit taas kohdillaan. Me saatiin kehujakin - ihan ensimmäisen kerran: Lemmyllä on kuulema "irtonainen takapää ja sivulletulo menee mallikkaasti" : )

Kyllä meillä on paljon kuromista toisiin kurssille osallistuviin koirakkoihin, mutta me edetään omalla vauhdilla... En usko, että me edes joidenkin nykyiselle tasolle päästään, mutta eihän me ollakkaan kisaamaan menossa.


Ohjaaja halusi vähän nähdä missä mennään, joten pikaisesti otettiin aika montaa liikettä:
1. paikalla makaaminen: Lemmyllä meni tosi hyvin. Katse harhaili, mutta masu pysyi maassa melkein minuutin.
2. luoksepäästävyys: ensimmäisellä kerralla Lemmy ehti hyppäämään ohjaaja vasten - Lemmyn mielestä se on niin IHKU. Toisen kerran isäntä syötti juuston/omenan paloja sellaiseen tahtiin, ettei hyppimiselle tai edes ohjaajan vilkaisulle jäänyt aikaa.
3. luoksetulo: tätähän me ollaan harjoiteltu lähes päivittäin sisällä kotona - tällähän me aloitetaan aina namujen piilottaminen kotioloissa ja tämä meiltä onnistui!
4. kävelystä maahanmeno: tätä minä lähdinkin sitten Lemmyn kanssa tekemään. Pohjatyökurssilla meillä meni tämä ihan hyvin, mutta tietysti namilla ja minun kyykistymisellä, mutta sitten Lemmy kyllä osasikin jäädä odottamaan maahan minun jatkaessani matkaani. Tästä saatiin kotiläksyksi, että harjoitellaan Lemmyn kanssa pelkällä käskyllä ilman käsimerkkejä ja eikä vielä edes vauhdissa, vaan ihan paikalla ollen, ei siis mennä vielä merta edemmäksi kalaan.
5. seuraaminen: tämä mentiin horjuen - isäntä vei ja minä katselin: Lemmy haahuili muita kavereita melkoisesti, mutta kiltisti käveli PERÄSSÄ, eli välillä noin puoli metriä isännän perässä. Tämä on minulle ja Lemmylle se kaikkein vaikein juttu!!! Olemme harjoitelleet tätä pari viikkoa aina lenkiltä kotiin tullessa: viimeiset 100 metriä pihasta kutsun Lemmyn viereeni ja "seurautan" pojan kotiportille. Parit viime kerrat ollaan harjoiteltu ilman namia ja niin, että me ihan oikeasti katsotaan toisiamme silmiin - niin ne ammattilaisetkin näyttävät sen tekevän.

Jossain vaiheessa on luvassa puolen tunnin tehokurssi koiran leikittämisestä. Tunnin lopussa muut leikkivät koiriensa kanssa ja minä istuin Lemmy jaloissani, silittelin sitä ja välillä pussuteltiin. Enpä ihmettelisi, vaikka säälistä ohjaaja katsoi, että tätä kannattaa jopa meille opettaa... muilta se kävi niin leikiten : )

Meillä ollaan vieläkin tässä flunssanpoikasessa ja nyt isäntäkin liittyi mukaan vallaten sen Lemmyn sohvan... Nyt vain odotellaan viiruksettomia päiviä ja treenaamista!

Eija-täti toi Lemmylle uuden aktivointilelun jo viime viikolla, mutta vasta tänään ehdittiin testaileen. Oli tosi jännä sekä Lemmyn, että minun mielestäni.


Eija tätä nauroikin meille: Lemmyllä saattaa mennä tuo 3 vuotta.

Juuri paketista avattuna

Makkara haisee - mitäs tehdään? - kyselee Lemmy.

Avautuuko tämä pohjasta?

Näitä nostellaan, mutta syödäänkö nämä pelkiltään?

Nyt liikkuu jokin...

Nuuskis ja liuvutus...

Ei kommentteja: