torstai 17. maaliskuuta 2011

17/3/2011: Koirapuiston kuulumisia ja Toko-tunti 3

Allekirjoittanut vietti eilen keskiviikkona liikuntailtapäivää ja osan iltapäivästään pitkästä aikaa koirapuistossa ♥
Ensimmäinen tunti höntsättiin Lemmyn kanssa kahteen pekkaan, joten emännällekin tuli vähän liikuntaa. Toinen tunti menikin sitten emännällä äänihuulia harjoittaen, eli jutellen muiden koiranomistajien kanssa karvakasoista. Onneksi paikalle sattui lopulta yksi vanhempi uroskoira, jonka kanssa Lemmyllä synkkasi ja pääsivät kunnolla höntsäämään keskenään. Alussa oli pientä hampaitten näyttöä puolin ja toisin, mutta onneksi meno rauhoittui ja järjestys löytyi ilman isompia kahinoita.
Olen jo aiemmin jutellut parin "satunnaisen" uroskoiran omistajan kanssa tuolla koirapuistossa näistä pahimmista isottelukausista: Lemmyllähän oli marras-joulukuussa niin suurta uhottelua, että jouduimme jopa kerran lähtemään paikallisesta koirapuistosta pois, kun meno alkoi käydä liian kuumaksi. Omistajien puheista päätellen, seuraava uhittelukausi alkaisi puolentoista vuoden iässä, eli sitä kohti mennään vinhaa vauhtia... Meidän täytyy palauttaa viikko-ohjelmaan koirapuistoissa käynnit, koska uskon, että tässä vaiheessa Lemmylle on eritoten hyväksi tavata muita koiria, jotta arvojärjestyksen hakemista voisi harjoitella mahdollisimman paljon. En halua, että jäämme odottamaan mahdollisesti sitä seuraavaa ja ehkä pahinta hormoonimyrskyä...

Koirapuistossa toukokuussa 2010: arvaatteko oliko Lemmy pienten vai isojen puolella?


Tokoiltuakin taas tuli:

1. hyppy: meillä meni ihan mukavasti - tätä ei ollakaan harjoiteltu sitten lumen tulon.
2. paikalla makaaminen: Voi Lemmy - jouduin palauttamaan pojan takaisin viisi, kuusi kertaa. Tätä ollaan harjoiteltu tuolla tuiskussa ja tuulessa, mutta se ei nyt kantanut kouluun saakka. Tätä pitää meidän harjoitella entistä enemmän ja etsiä haasteellisempia paikkoja!
3. luoksepäästävyys: meni taas hyvin -  ohjaaja pääsi hyvin luokse.
4. seuraaminen täyskäännösessä: edellisestä kerrasta ja isännän kommenteista oppineena vauhtia edellisviikkoon lisättiin. Ehdimme tosi paljon harjoitella ennen ohjaajan tulemista meidän luokse ja siinä vaiheessa ei Lemmyn vauhti enää piisannut emännän kipitykselle: käännökset meni tosi hyvin, mutta liikkeellelähdössä Lemmy jäi jälkeen minusta. Tämänkin harjoittelua jatketaan: vähennetään suoraan kuljettavaa matkaa, jottei energia mene käännösten sijaan seuraamiseen.
5.  seuraaminen käännöksessä (vasen/oikea): vasemmalle menee ihan o.k., mutta oikealle emäntä kääntyy taas liian nopsaan, joten Lemmy jää jälkeen. Lisäsin käännökseen yhden pikku askeleen lisää ja se tepsi.
6. noutaminen - teoriaa kapulasta: minä en ole itse ikinä nähnyt tätä noutamista, joten onneksi se selitettiin alusta pitäen. Huomenna kaupan kautta kotiin eli oman kapulan ostoon ja sitten harjoittelemaan kapulan pitoa!

Muita seuranneena meillä oli nyt ekaa kertaa Lemmyllä mukana oma lelu! Miten minä en tätäkään ole aiemmin hokannut - koira kyllä hiukan vieläkin seuraili muiden tekemisiä, mutta suurin osa huiliajasta leikimme keskenämme ilman muiden kuikuiluja. Hyvä ME!

Ai niin, harjoituspäiväkirja on ostettu, mutta hektinen elämä on tehnyt tehtävänsä ja se makaa pöydällä vielä ilman yhtään merkintää!

Ei kommentteja: