lauantai 12. maaliskuuta 2011

12/3/2011: Höntsäystä ja Toko-tunti 2

Aamulenkillä tavattiin nyt toiseen kertaan bordercollie-rouva Sissi. Kyllä oli taas poika mielissään, kun pääsi rouvan kanssa leikkimään. Päästin pojan irti ja sain leikkituokion jälkeen vielä kiinnikin sen ansiosta, että Lemmyllä oli valjaat mistä ottaa kiinni, ei siis pelkkää pantaa. Lemmy oli jo niin sekaisin onnesta, että kävi vahingossa haistamassa Sissin isännänkin kättä ja  m e l k e i n  antoi silittää - ei ole ihmeiden aika ohi...

Niin ja keskiviikkoilta vietettiin taas TOKOilun merkeissä koulunpenkillä.

Harjoitukset meni ihan hyvin, mutta huolestutti vähän ohjaajan kommentti meidän seisomis-harjoittelusta: yritin harjoitella samalla tekniikalla kuin jo pohjatyökurssilla, eli kävelin koiran kanssa ja aina pysähdyttäessä sanoin "seiso" ja palkitsin - ohjaaja toppuutteli minua ja sanoi, että meille riittää hyvin se, että seisoksimme paikalla ja aina kun Lemmy pysähtyy sanon "seiso" ja palkitsen - tämä kuulema riittää hyvin kun emme kuitenkaan kisaa voittajaluokassa... Eihän me olla sinne tähän tietoon menossakaan, jos nyt edes yksi mölli-toko käytäisiin, mutta äitikarhu minussa pikkuriikkisen nosti päätään - ohjaajahan pitäisi valmentaa meitä kaikkia saman kaavan mukaan, eikä käyttää energiaansa sen mukaan mitkä tavoitteet meillä on nyt kun olemme vasta "alokaskurssilla".

Mutta muuten meillä meni näin:

1. paikalla makaaminen: Lemmy oli aika rauhaton ja nousi pari kertaa jopa ylös makuulta - tässä me kuitenkin tullaan petraamaan!!!
2. luoksepäästävyys: meni hyvin - emännän makupalakäsi oli niin pullollaan nameja, että Lemmyllä meni aika niiden nuuskutteluun ja maiskutteluun, että ohjaaja pääsi hyvin luokse.
3.  kävelystä maahanmeno: tätä me harjoiteltiin kotona sisätiloissa tosi intensiivisesti ja kyllä se sitten näkyikin - ihan pelästyin kun meni niin hyvin. Terävyyttä omiin käskyihin kuulema saisi vielä hiukan lisätä.
4. seuraaminen käännösessä: MINUSTA tämä meni hyvin, mutta isäntä kommentoi jälkikäteen, että kävelin kuin unessa ja tämän takia Lemmyn pehva tuli perässä maatahipoen kun reppana yritti ennakoida pysähtymistä.

Nyt olisi kuulema aika sitten hommata harjoituspäiväkirja!
VautsiVau, kuulostaa niin ammattimaiselta : )
Täytyykin ostaa joku söpö vihko ja sitten alkaa vain utsia miten kummassa sitä käytetään... Mutta ensin on saatava puitteet kuntoon, eli Tiimariin...

"Vahtikoira" vieraalla portilla

Ei kommentteja: