lauantai 26. maaliskuuta 2011

26/3/2011: Tokoisia (TOKO tunti 4), iloisia tunnelmia...

Voi, meillä on ahkeroitu hurjasti edellisen viikon toko-koulun läksyn parissa: viikko sitten käytiin ostamassa Lemmylle noutokapula ja aloitettiin heti treenaaminen. Näin alussa läksyt olivatkin helpot: kouluttaja voi istua tuolilla ja istuttaa koiran eteensä - kapula annetaan koiran suuhun ja palkitaan heti: minä käytin tässä irroituksessa apusanaa, eli irti. Pariin päivään ei meillä vielä tuloksia tullut, mutta sitten Lemmy hokasi mistä oli kyse... siihen meni aikaa ja naksuja, mutta NYT ME JO OSATAAN! Siinä sivussa harjoiteltiin SEISO-käskyä, jota me ei olla ikinä opittu, vaikka se oli jo listalla pohjatyökurssilla viime syksynä - nyt me OSATAAN sekin ♥

Eilen illalla meillä meni hyvin tämä kapulan ottaminen suuhun ja irroittaminen, joten uskaltauduin jo kokeilemaan, että Lemmy nostaa kapulan minulle maasta, irrota-käskystä kapula käsiini ja paljon raksuja palkkioksi. Saatiin pari onnistunutta "otosta".

Meillähän vaihtui nyt ohjaaja TOKO-koulussa, ja olin vähän jännässä koska tiesin, että harjoittelemme luoksepäästävyyttä. Edellinen ohjaajahan on NIIN IHKU Lemmyn mielestä, että ei tahtonut edes malttaa istua paikoillaan hänen lähestyessä. Tämän uuden ohjaajan kanssa pelkäsin, että Lemmyn ujous astuu peliin ja alkaa peruutella/haukkua. Hyvin meni: minä syötin taas jatkuvalla syötöllä makkara/naksu-potpuria ja hyvin meni. Lemmy ei ole IKINÄ ollut niin rauhallallinen - emännän ♥ltä putosi iso kivi! Seuraavan kerran varmaankin palaammekin siihen vanhaan eli tämä uusikin ohjaaja on jo taas niin IHKU, että mennään hyppimiseen - saa nähdä.

Koulu oli muutenkin nyt hidastempoisempi kuin ikinä. Näitä harjoiteltiin:

ODOTTAMINEN: Lemmy ei millään malttanut olla paikallaan - ei ottanut minuun kontaktia, kaikkiin muihin kyllä. Sain noottia, että taas hidastellen puutuin asiaan!

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS: tämä siis meni hyvin

TEORIAA LEIKKIMISESTÄ: eli eroja suden ja koiran välillä. Seuraavalla kerralla päästään harjoittelemaan oikeasti leikkimistä: tämä tulee meille ihan tarpeeseen! Kyllähän me Lemmyn kanssa leikitään päivittäin, mutta haluaisin oppia sen hienon hienon rajan leikkimisen ja riehaantumisen välillä. Meillä kun menee aina riehaantumisen puolelle, kotioloissahan se ei haittaa, mutta tuolla koulussa olisi hyvä, jos osaisin topata ajoissa, jottei keskittymiskyky koiralta herpaantuisi kokonaan.

Nyt me jatketaan harjoituksia ja tulevalla viikolla listalla on peruuttaminen - se on unohtunut Lemmyltä täysin viime syksyn jälkeen, koska oltiin niin monta kuukautta harjoittelematta sitä...

Päivälenkillä jouduttiin kunnon myrskyn kouriin! Valitettavasti kuvasta ei näy merkkiäkään puhureista, jotka nekin tulivat aivan yllättäen lumentulon kera. Piti ottaa kuva heti kun pääsimme kotiin...



Harmi kun en saanut Lemmystä kuvaa: oli niin ylvään näköinen, kun leikki kukkulan kuningasta suuren lumikasan päällä tuulen ja lumen piiskatessa turkkia.

Ei kommentteja: