keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

6/4/2011: Agilityn alkeita 1

Jee, Jee! Maanantaina oltiin harjoittelemassa Lemmyn kanssa agilityn alkeita ensimmäisen kerran. Koirakkoja oli tosi paljon eli reilut kaksikymmentä, mutta harjoitushalli oli onneksi suuri. Alussa oli tietysti sitä normaalia alkuhässäkkää ja minä uskaltauduin heti kokeilemaan pujottelua - lelun kanssa mentiin ja hienosti kun ajattelee, että oli ensimmäinen kerta sekä koiralle, että emännälle.

Alkuun otimme helpompia harjoituksia, kuten luoksetuloa niin, että koira istutettiin oikealle omistajan viereen ja omistaja otti pari askelta eteenpäin ja lopulta sivulle ja kutsui koiran luokseen. Lemmy kyllä tuli luokse, mutta kontaktista ei ollut hajuakaan - vaklasi muita koiria ja keskittymiskyky oli taas karkuteillä: nakkinaksupotpuria ei yksinkertaisesti pystynyt edes maistamaan kun kaikkea muuta oli NIIN paljon.

Seuraavaksi otettiin kontaktia kävellen/juosten, eli liikkeessä koiran tuli keskittyä omistajaansa: no joo : )
Me käveltiin Lemmyn kanssa kenttää päästä päähän ja yritin epätoivoisesti saada Lemmyä keskittymään, mutta ei se onnistunut. Tämä oli meille siis liikaa vielä tässä vaiheessa. Kykimme siis kentän nurkissa mahdollisimman kaukana muista koirista ja katselimme sieltä toisten touhuja.

Harjoittelimme tovin myös jalkojen välistä pujottelua ja lelun kanssa, tämä meni meiltä hyvin.

Odotellessa omaa vuoroaan hyppyihin oli mahdollisuus käydä harjoittelemassa puomilla kävelyä, joka kylläkin oli asetettu suoraan maahan. Hyvin mentiin pari kertaa päästä päähän ja taas oli lelu meillä apuna. Lemmy vaklaili kyllä vuoroaan odottavia söpöjä spanieli-tyttöjä, mutta nätisti käveli suoraan puomia pitkin nykimättä minnekään. Välillä puomi kolahteli ja silloin oli pakko päästä karkuun puomin päältä.

Ensimmäisenä opeteltiin hyppyä aidan yli: tätähän me onneksi ollaan TOKOssa jo harjoiteltu. Ongelmaksi tuli kuitenkin se, että ohjaaja oli Lemmystä TOSI pelottava, varsinkin kun kehtasi ottaa vielä emännältä hihnankin käteensä. Tarkoitus oli, että ohjaaja pitää hihnasta kiinni ja minä mennen vastaanottamaan koiraa telineen toiselle puolelle, tästä pelosta johtuen me kuitenkin tehtiin Lemmyn kanssa niin, että juoksimme ja hyppäsimme yhdessä esteen yli. Palkitsin Lemmyn vuolaasti joka välissä lelulla leikkien.

Viimeisenä harjoittelimme tuplahyppyjä, eli ensimmäisenä oli muuri ja toisena aita. Nyt Lemmy uskalsi jo olla ohjaajan kanssa ja minä menin esteiden taakse kutsumaan Lemmyä - tämä toimi hyvin ja Lemmy tuli tosi lujaa - kylläkään ei minun luokseni, vaan kaartoi lopussa lähimmän nartun peffaa nuuskimaan... Palasimme siis taas tähän vanhaan hyvään keinoon, eli juoksimme ja hypimme yhdessä.

Vasemmalta: aita, pujottelukepit, tunneli, puomi ja muuri.
Ensimmäisten hyppytreenien ja väliaikaleikkimisten jälkeen kuin salaman iskusta Lemmy löysi taas emännän silmät, eli kontakti alkoi pelittää: JIHUU!!! Nakkinaksupotpuria maistui ja meiltä onnistui jo tuo ensimmäisinä harjoitteina ollut juokseminenkin kontaktilla. Voi minun pikku kultaa, emäntä loisti onnesta ♥

Viikonpäästä jatkuu. Kotitehtäväksi tuli harjoittaa koira koskemaan nenällään esim. pakkasrasian kantta pyynnöstä.

Meillehän tämäkin laji on uutta, joten löysin onneksi tuolta JATn sivulta esittelyn näistä tehtävistä esteistä:

http://www.jatti.fi/wb/pages/lajiesittelyt/agilityesteet.php

Täytyy sanoa, että vaikka me ei yhtäkään harjoitusta päästäisi puhtaasti läpi, niin Lemmylle tämä on kultaakin arvokkaampaa kokemusta: paljon koiria, outo halli ja paljon outoja kolinoita ja muita ääniä - mitä parhainta siedätyshoitoa aralle "maalaiskoiralle".  Ensi kerralla, jos vain vähänkin Lemmy pystyy keskittymään, käytämme tilannetta hyväksi ja harjoittelemme makuulla odottamista - mikä täydellinen paikka näillekin harjoituksille!!!

Nyt odotellaan maanantaita, mutta sitä ennen - tänä iltana mennään kouluun TOKOilemaan...

Ei kommentteja: