torstai 28. huhtikuuta 2011

28/4/2011: Toko-tunti 9

Keskiviikkona meillä oli jo toiseksi viimeinen toko-tunti. Tuntuu, että meille Lemmyn kanssa sopisivat sellaiset 20-kerran kurssipaketit - nytkin kurssi on jo loppumaisillaan ja Lemmy alkoi vasta edellisellä kerralla päästä yli kaverien houkutuksista, eli alkoi jaksaa keskittymään harjoitusten tekemiseen.

Tämä tunti oli TOSI KIVA!!! Herättelimme ensin koirat hallissa kontaktin ottamisella ja sitten lähdimmekin jo ulos treenailemaan.

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS tehtiin kolmeen eri otteeseen eri alustoilla. Lemmyä pelotti taas ihan kamalasti, mutta kolmas kerta meni taas hyvin.

ODOTTAMINEN tehtiin kuntopiirimäisesti eli meillä oli 6 eri pistettä, jossa kävimme tekemässä pari 30 sekunnin odotusta istuen: mm. kuorma-auton läheisyydessä, porrastasanteella. Yksi piste oli lastauslaituri, jonne noustiin rautaristikkoportaita (noin 6 askelmaa) jotka loppuivat ristikkotasanteelle ja josta alkoi vasta betoninen laituri. Voi kun meitä taas jänskäsi alkuun, mutta saimme tehdä monta toistoa ja Lemmyllä meni tosi hyvin!!! Minä olin jo luovuttaa ensimmäisen kerran jälkeen koiran paniikin takia, mutta onneksi kouluttaja vain käski jatkaa ja niinhän me tämäkin opittiin!

SEISOMINEN, ISTUMINEN, MAAHANMENO SEURAAMISESTA eli tehtiin pari toistoa jokaista. Meillä meni hyvin kaikki muut paitsi tuo seisominen, jossa vähän fuskattiin. Lemmy seurasi minua sivulla, mutta sen sijaan, että Lemmy olisi jäänyt seisten odottamaan minun jatkaessa matkaani ja lopuksi minun olisi pitänyt palata koiran luokse ja seuraamista olisi jatkettu, me teimme niin, että Lemmy seurasi minua ja palkitsin pysähtymisestä seisaalteen ja sitten jatkoimme taas jatkaamme. Tuossa maahanmenossa Lemmy on petrannut tosi paljon ja se menee meillä mallikkaasti. Istuminen onnistuu, mutta minulla on vielä kateissa sellainen selvä merkki/käsky, josta Lemmy tietäisi jäädä odottamaan eikä jatkaa seuraamista. Käytän kyllä sanallista odota-käskyä, mutta se ei vielä joka kerta toimi meillä.

ESTE, joka suoritettiin hallissa sillä aikaa kun muut olivat ulkona. Tämäkin meni tosi hyvin. Lemmy sai olla irti, koska muita koirakkoja ei ollut ja poika malttoi tosi hyvin odottaa hyppy-käskyä. Tätähän me treenaillaankin Lemmyn kanssa päivittäin tuolla lenkeillä: hypitään kaikenlaisten ojien yli ja nyt kun metsässä on vielä näitä sulamisvesien puroja, niitäkin käytämme hyväksemme.

Viime viikolla tilaamamme koiratrimmeri on tullut aamulla postiin ja nyt jännällä odotamme milloin se kolahtaa tänne kotiosoitteeseen - sitten blogi taatusti täyttyy ennen ja jälkeen kuvista : )

Treenailemisiin...

Ja välillä könästetään...

Ei kommentteja: